1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-06-2017 13:09

Τζούριτς: «Όνειρο η διάκριση με την Εθνική»

Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, Δημήτρης Τζούριτς με τις πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις που παραχώρησε στον Ανδρέα Γαβαλά τόνισε τα συναισθήματα που του προκάλεσε η αγάπη που δέχτηκε από τους μικρούς αθλητές του βόλεϊ στο νησί της Ρόδου, αλλά παράλληλα άνοιξε την «καρδιά» και για άλλα θέματα γύρω από την καριέρα του αναφέροντας-μεταξύ άλλων- το τι έχει ως απωθημένο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του αστέρα του Ελληνικού Βόλεϊ:
Ποιο είναι το συναίσθημα ενός αθλητή, όταν πλέον λειτουργεί ως πρότυπο για τα μικρά παιδιά;

Αυτός είναι ένας από τους λόγος που αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Να είμαστε, δηλαδή, παράδειγμα για τα μικρά παιδιά. Το έχουμε κάνει πολλές φορές αυτό στο εξωτερικό και ο Λούκα και εγώ, γιατί ειδικά οι Ιταλοί είναι συνηθισμένοι σε αυτά. Το συναίσθημα είναι όσο και των παιδιών. Είναι υπέροχο και για εμάς. Αισθανόμαστε πραγματικά πολύ ωραία.

Μέσα στα πρόσωπα αυτών των μικρών παιδιών βλέπετε τον εαυτό σας μικρό, όταν και πάλευε να πετύχει τα όνειρά του;

Σίγουρα για αυτό και είναι όμορφο, διότι θυμόμαστε τα χρόνια που ήμασταν στην ηλικία αυτών των παιδιών και όλες αυτές οι αναμνήσεις που υπήρχαν, αυτή η θέληση του «θέλω να πετύχω», «θέλω να κάνω κάτι» , «να γίνω σαν αυτόν τον αθλητή». Όλο αυτό είναι πολύ ωραίο για ένα παιδί.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για να ανέβει επίπεδο η Εθνική Ελλάδας;

Πέντε χρόνια είχαμε δύσκολες καταστάσεις. Πιστεύω γενικά το σύστημα πρέπει να αλλάξει. Σιγά-σιγά αλλάζει. Τα πράγματα προς τους παίκτες από την ομοσπονδία πάνε προς το καλύτερο. Το θέμα είναι ότι στα προκριματικά του παγκοσμίου έδειξε η ομάδα ότι δεν είναι έτοιμη. Χρειάζεται πολλά παιχνίδια, πολύ δουλειά , πειθαρχία στο παιχνίδι και να έρχονται όλοι οι παίκτες.

Το έχετε ως όνειρο και στόχο να πετύχετε κάτι ως αρχηγός της Εθνική ομάδας;

Για αυτό και έρχομαι κάθε χρόνο. Θα μπορούσα να ξεκουράζομαι και να προσέχω το κορμί μου, αλλά κάθε καλοκαίρι έρχομαι με την Εθνική ομάδα προσπαθώ να δίνω το 100% και κάθε καλοκαίρι πιστεύω να πετύχω αυτόν το στόχο που έχω. Με τις ομάδες τα έχω κερδίσει όλα με την Εθνική ομάδα τίποτα.

Αυτό είναι που σας λείπει από την σπουδαία καριέρα σας;

Όχι μόνο μου λείπει. Είναι αυτό που πραγματικά θέλω και το κάνω με αγάπη, όπως και όλοι οι άλλοι συναθλητές μου στην Εθνική ομάδα.

Ποια στιγμή θα ξεχώριζες όλα αυτά τα χρόνια από τη μεγάλη καριέρα σου;

Με τις ομάδες, όπως σου είπα έχω ζήσει πολλές όμορφες στιγμές. Με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα(πρωτάθλημα και κύπελλο), στην Τρεντίνο και στην Τουρκία που πήγα. Πραγματικά, έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από όλα αυτά. Η πιο ωραία ανάμνησή μου θα ήταν να κάναμε κάτι με την Εθνική ομάδα. Δεν την έχω κερδίσει ακόμα.

Τι συμβουλή θα δίνατε στα μικρά παιδία που ασχολούνται με τον αθλητισμό;

Αρχικά, θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας φιλοξένησε και μας έκανε να αισθανθούμε πολύ όμορφα. Η συμβουλή μου στα μικρά παιδιά είναι να κυνηγάνε πάντα τα όνειρά τους και να έχουνε στόχους. Να μην τα παρατάνε ποτέ. Δεν είναι πάντα εύκολο να πετύχεις αυτό που θες. Να μην παρατάνε το σχολείο, να ακούνε τους προπονητές, γιατί και να έχει άδικο πρέπει να κάνεις αυτό που λέει. Θα μάθεις και από αυτό.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ