1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-03-2013 23:38

«Eυχαριστώ τον κόσμο του Ολυμπιακού»

Τρία χρόνια στον Ολυμπιακό, ο Σωτήρης Σωτηρίου και εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά κάθε φορά που μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Ακραίος στο παιχνίδι και οι απόψεις του μόνο για «πάγκο» δεν είναι.


-Κύπελλο στο Ρέθυμνο φέτος. Αισθάνεσαι την ανάγκη να αφιερώσεις κάπου αυτή την επιτυχία;

« Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κόσμο του Ολυμπιακού που είναι δίπλα μας, στα καλά και στα άσχημα και βέβαια τους συναθλητές μου, τον προπονητή μου που χωρίς τη βοήθεια τους τίποτα δεν είναι εφικτό. Η επιτυχία σαφώς και με χαροποιεί αλλά μου υπενθυμίζει ότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας και δύσκολα παιχνίδια. Τώρα χρειάζεται συγκέντρωση, ενότητα και ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια».

-Θεωρείς ότι ξεχάσαμε γρήγορα τον «αετό»; Τον Νίκο Σαμαρά;

« Ότι και να πω εγώ δεν έχει καμία σημασία πια. Σε αυτές τις περιπτώσεις συμπονάς και θυμάσαι. Νιώθεις ευλογημένος για όσα είχε καταφέρει και προσφέρει. Τα λόγια είναι περιττά».

-Είναι αρκετά τα λεπτά που απλά αφιέρωσαν στη μνήμη του;

«Τίποτα δεν θα είναι αρκετό για να τιμήσεις αυτόν τον μεγάλο αθλητή, πραγματικά τίποτα».

-Μελλοντικά όνειρα έχεις ή απλά το άθλημα «κούρασε» λόγω της γενικότερης κατάστασης; Με άλλα λόγια, βλέπεις «φώς στο τούνελ»;

« Η κατάσταση όντως είναι δύσκολη, μην κοροϊδευόμαστε. Το μόνο καλό είναι ότι μας έχει φέρει όλους πιο κοντά στο να προσπαθούμε περισσότερο. Γι αυτό και συνεχίζω να αγωνίζομαι, έχω όνειρα και έχω και το δικαίωμα να τα διεκδικώ. Το θέμα είναι ότι επιτρέπεται να πέσεις πολλές φορές αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς και να συνεχίσεις. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και αλίμονο αν οι νέοι άνθρωποι σταματήσουν να αγωνίζονται και να ελπίζουν. Πόσο μάλλον ένας αθλητής που έχει μάθει να μπαίνει μέσα στον αγώνα και να δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Αν σταματήσω να προσπαθώ καλύτερα να πάω σπίτι μου».

-Αν μπορούσες να διαλέξεις έναν αθλητή της αρεσκείας σου, εκτός Ελλάδος, ποιος θα ήταν αυτός και γιατί;

«Σίγουρα τον Osmany Juantorena. Δε χρειάζονται νομίζω συστάσεις».

-Σου έχει γίνει ποτέ πρόταση για να παίξεις σε κάποια ομάδα του εξωτερικού; Αν είχες τη δυνατότητα να διαλέξεις εσύ, ποια θα ήταν αυτή;

« Καλώς ή κακώς όχι. Πρόταση δε μου έχει γίνει για να συμμετέχω σε ομάδα εκτός Ελλάδος, αλλά αν είχα τη δυνατότητα να διαλέξω όπως λες θα ήθελα να παίξω στην Trentino».

-Αν συναντούσες στο δρόμο τον Σωτήρη, τι θα του έλεγες;

« Θα του έλεγα να μην αλλάξει, να παραμείνει άνθρωπος και ας μην αρέσει αυτό σε κάποιους».

Ευγενία Παστρικού

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ