1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
30-10-2015 20:54

Δρίκος και Καλμαζίδης στο Λουξεμβούργο

Στο Λουξεμβούργο βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι Ομοσπονδιακοί τεχνικοί Σωτήρης Δρίκος, Γιάννης Καλμαζίδης εν όψει των αυριανών κληρώσεων των προκριματικών ομίλων των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων.
«Είναι μια σημαντική διαδικασία γιατί πρώτα απ’ όλα πρόκειται για κλήρωση και όχι ορισμό. Με την παρουσία μας την τελευταία διετία στο Ευρωπαϊκό Λιγκ καταφέραμε να είμαστε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και παρόλο που υπάρχουν δυνατές ομάδες τόσο στο πρώτο γκρουπ, όσο και στο τρίτο, νομίζω ότι είναι θετικό το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο», είπε ο κ. Δρίκος αποφεύγοντας να αναφερθεί στους επιθυμητούς αντιπάλους, ενώ αναφέρθηκε και στους ομίλους του World League που έγιναν γνωστοί χθες.

«Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα που αφορά το σύστημα διεξαγωγής με την κοινή βαθμολογία των 12 ομάδων, καθώς ανταγωνίζεσαι ομάδες τις οποίες δεν αντιμετωπίζεις και παίζουν άλλοι για σένα», τόνισε προπονητής της Εθνικής Ανδρών και συνέχισε: «Ίσως είμαστε λίγο τυχεροί ως προς την σύνθεση των ομίλων, αλλά γενικά υπάρχει μια ισορροπία στην κλήρωση. Όλα αυτά όμως αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο κι έχει σημασία το πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες εκείνη την περίοδο καθώς οι αθλητές κάθε χρόνο επιβαρύνονται πάρα πολύ. Πάντως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι συμμετέχουμε για δεύτερη χρονιά στο World League γιατί χωρίς ανταγωνισμό δεν υπάρχει ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Εθνικής Γυναικών Γιάννης Καλμαζίδης σημείωσε: «Πάντα σε τέτοιου είδους κληρώσεις υπάρχουν κάποιες ομάδες που είναι παραδοσιακά καλές και είναι σε άλλο αγωνιστικό επίπεδο. Βέβαια υπάρχουν και ομάδες στα πιο υψηλά γκρουπ δυναμικότητες που έχει πιθανότητες να τις κοντράρεις. Σίγουρα αυτό που θέλουμε είναι έναν όμιλο που θα μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό ως το τέλος…».

Η διαδικασία της κλήρωσης ξεκινά στις 11:00 ώρα Ελλάδας.

Η Εθνική ανδρών βρίσκεται στην 18η θέση της κατάταξης και δεδομένου ότι θα δημιουργηθούν 6 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια εκ των Γερμανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Σλοβακία, Ολλανδία, Τσεχία (α’ γκρουπ) και με μία εκ των Λευκορωσία, Σκόπια, Μαυροβούνιο, Ουκρανία, Δανία, Λετονία (γ’ γκρουπ), ενώ η άλλη ομάδα του ομίλου θα προκύψει από τους προ-προκριματικούς γύρους.

Η Εθνική γυναικών είναι στην 22η θέση της κατάταξης και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ιταλία. Βέλγιο, Πολωνία, Κροατία, Βουλγαρία, Τσεχία (α’ γκρουπ), Ρουμανία, Ουγγαρία, Γαλλία, Ισραήλ, Λευκορωσία, Ουκρανία (β’ γκρουπ) ενώ η άλλη ομάδα του ομίλου θα προκύψει από τους προ-προκριματικούς γύρους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ