1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-06-2014 20:35

Δρίκος: «Στόχος η τετράδα»

Η εθνική ομάδα των ανδρών ταξιδεύει αύριο το πρωί για το Βουκουρέστι (08.20), όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία, Παρασκευή και Σάββατο, για την 1η αγωνιστική του European League.

Για τον Ομοσπονδιακό τεχνικό η συμμετοχή μας στην συγκεκριμένη διοργάνωση είναι εξαιρετικά σημαντική και εξηγεί το γιατί: «Όπως είναι το έμψυχο υλικό, με αρκετά νέα παιδιά τα οποία άλλα έχουν εμπειρίες, κι άλλα όχι είναι πολύ σημαντικό καθώς όσο πιο πολύ παίζουμε τόσο μεγαλύτερη βελτίωση θα έχουμε άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου».

Οι αντίπαλοι μας στον Α’ όμιλο της διοργάνωσης αποτελούν ένα ερωτηματικό με τον κ. Δρίκο να σημειώνει: «Δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρη εικόνα… Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι η Ρουμανία θα παραταχθεί με ένα κράμα παλιών και νέων αθλητών, η Πολωνία με την U23 η οποία έχει πολλές επιτυχίες σε επίπεδο παίδων και εφήβων, το Μαυροβούνιο με την πρώτη του ομάδα, ενώ το Αζερμπαϊτζάν είναι πάντα σε θεωρητικό επίπεδο η πιο αδύνατη ομάδα του ομίλου»

Κι αν για τους αντιπάλους μας υπάρχει μια σχετικά θολή εικόνα, ο κ. Δρίκος ήταν ξεκάθαρος για τη δική μας ομάδας.

«Εμείς θα συμμετάσχουμε στο European League με την καλύτερη δυνατή σύνθεση, με τα δεδομένα προβλήματα που υπάρχουν βεβαίως. Θα στηριχθούμε στο γκρουπ των αθλητών που ήταν ο βασικός κορμός της Εθνικής στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού μαζί με κάποιες προσθαφαιρέσεις», είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Το Ελληνικό βόλεϊ μαστίζεται από έλλειψη επαγγελματικού περιβάλλοντος, γεγονός που αναγκάζει πολλούς αθλητές, κυρίως τους νεαρότερους σε ηλικία οι οποίοι δεν είχαν την τύχη των προνομίων της Ολυμπιακής και μεταολυμπιακής εποχής, να στρέφονται σε δουλείες επιβίωσης ή στην περάτωση των σπουδών τους ώστε να μπορέσουν να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα εκτός βόλεϊ. Την έλλειψη αυτού του επαγγελματικού περιβάλλοντος θέλοντας μη την πληρώνουν και οι εθνικές ομάδες».

Τέλος αναφερόμενος και στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της Εθνικής μετά τον αποκλεισμό από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κ. Δρίκος σημείωσε:

«Κάθε αποκλεισμός έχει πάντα διπλή ανάγνωση. Σου κινητοποιεί τον αθλητικό εγωισμό για να γίνεις καλύτερος και να γυρίσεις στις επιτυχίες κι από την άλλη εξετάζεις τι πήγε λάθος ώστε να το διορθώσεις ώστε πάλι να πάς μπροστά.
Σίγουρα όλα τα παιδιά είναι στεναχωρημένα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι απογοητευμένα. Είναι νέοι αθλητές, έχουν ταλέντο, φιλοδοξία και συνεχίζουν την προσπάθεια».

1 σχόλιο

  • Comment Link PaoK4 Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 18:55 posted by PaoK4

    φερτε προπονητη..

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ