1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
28-05-2014 19:41

Γκουλινέλι: «Η Ελλάδα το φαβορί», προσγειωμένος ο Κρετού

Σε... mind games επιδόθηκε ο προπονητής της Σλοβακίας, Φλάβιο Γκουλινέλι κατά την συνέντευξη Τύπου ενόψει του δεύτερο τουρνούα για τον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο έμπειρος κόουτς έχρισε φαβορί την Ελλάδα προκειμένου να της μεταφέρει την πίεση.

«Εύχομαι στον προπονητή της Ουγγαρίας να κάνει την έκπληξη αύριο κόντρα στην Ελλάδα. Δεν είμαστε και τόσο ευχαριστημένοι με τα όσα έγιναν στο πρώτο τουρνουά, αλλά τώρα μπορώ να σας πω ότι χάσαμε από την Ελλάδα, θέλοντας να μεταφέρουμε την πίεση και το άγχος του φαβορί στις άλλες ομάδες. Σίγουρα πάντως ήρθαμε στην Ελλάδα με στόχο να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Δεν το ξέρω, αλλά ελπίζω ότι μεταφέροντας την πίεση στους άλλους θα μπορέσουμε να παίξουμε καλύτερα. Στο Πόπραντ παίξαμε δύο πολύ καλά ματς, αλλά στο τρίτο ματς καταρρεύσαμε εντελώς. Σας είπα όμως ότι το κάναμε για να δώσουμε τον τίτλο του φαβορί και την πίεση στην Ελλάδα.

Για το ότι τα ματς μεταξύ των τριών ομάδων που ισοβαθμούν στην κορυφή όλα έληξαν 3-0 τόνισε: Είναι φυσιολογικό γιατί είναι τουρνουά αμέσως μετά το τέλος των πρωταθλημάτων κι όσοι παίκτες έρχονται πέρα από την κούραση, σωματική και πνευματική, κουβαλούν και αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Δεν είναι εύκολο να βρεις ρυθμό, αλλά πιστεύω ότι στο δεύτερο τουρνουά θα υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία και θα παιχθεί ακόμη καλύτερο βόλεϊ».


Από την πλευρά του ο προπονητής της Εσθονίας Γκεόργκε Κρετού τόνισε: «Περιμένω να γίνουν αγώνες με αρκετή ένταση και πίεση όπως ακριβώς και στο 1ο τουρνουά και ελπίζω ο κόσμος να έχει την ευκαιρία να δει βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Όπως κι οι περισσότεροι συνάδελφοι μου έχουμε κάποια προβλήματα με τραυματισμούς, αφού βρισκόμαστε στο τέλος της περιόδου και υπάρχει και η ψυχολογική κόπωση. Θεωρώ ότι θα δούμε διαφορετικά ματς σε επίπεδο τακτικής κι ελπίζω να κερδίσει ο καλύτερος.

Θα συμφωνήσω ότι ένας σημαντικός ρόλος είναι η κούραση που φέρνουν οι παίκτες από τα πρωταθλήματα τους και σε συνδυασμό με την παρουσία αρκετών νέων παικτών χωρίς εμπειρία αυτό δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανισορροπία στην απόδοση των ομάδων. Η πίεση στην Εθνική ομάδα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι όταν αγωνίζεσαι σε συλλογικό επίπεδο».

Τέλος ο τεχνικός της Ουγγαρίας, Γκιόργκι Ντέμετερ: «Χάσαμε όλα τα παιχνίδια στο 1ο τουρνουά, αλλά δείξαμε μαχητικό πνεύμα και μέρα με τη μέρα παίζαμε ολοένα και καλύτερα. Εχουμε αρκετά μικρά προβλήματα που δεν μας επιτρέπουν να δουλεύουμε στις προπονήσεις όπως θα θέλαμε, αλλά ήρθαμε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και ελπίζουμε να πετύχουμε έστω μία έκπληξη. Δεν θεωρώ ότι ξεχωρίζει κάποια ομάδα, κι όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Είναι πολύ ανοιχτός όμιλος όπως φάνηκε και στο 1ο τουρνουά».


Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ