1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-05-2014 22:19

Δρίκος: «Στόχος μία από τις δύο πρώτες θέσεις» (video)

Η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών επί ελληνικού εδάφους ολοκληρώθηκε και αύριο το πρωί (6.25) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναχωρεί μέσω Μονάχου και Κρακοβίας για το Πόπραντ της Σλοβακίας όπου το τριήμερο 23-25 Μαΐου θα διεξαχθεί το 1ο τουρνουά του προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το volleynews.gr βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής, με τον Σωτήρη Δρίκο να τονίζει πως η προετοιμασία της ομάδας πήγε καλά και παρά τους τραυματισμούς των Σουλτανόπουλου και Φράγκου, στόχος όλων είναι να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

«Ούτε καλύτερα, ούτε χειρότερα απ'ότι τα περιμέναμε. Η προετοιμασία μας πήγε καλά, είχαμε δύο απώλειες, του Σουλτανόπουλου και του Φράγκου, αλλά νομίζω αυτά τα κενά θα καλυφθούν. Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να εμφανίσουμε μία οργανωμένη ομάδα στο τουρνουά και να παλέψει όλα τα παιχνίδια από την αρχή. Προφανώς ο στόχος και των τεσσάρων ομάδων που είναι στον όμιλο είναι να πλασαριστούν σε μία από τις δύο θέσεις. Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος. Ο δεύτερος γύρος θα γίνει στο Ρέντη (29-31 Μαΐου). Πολλές φορές στον αθλητισμό οι έδρες δίνουν πλεονεκτήματα και άλλες φορές όχι. Εμείς από την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να εκμεταλευτούμε την έδρα μας».

-Έχετε καταλήξει στην βασική σας εξάδα;

«Σε διάστημα μίας βδομάδας θα παίξουμε 6 παιχνίδια, δηλαδή μισό γύρο πρωταθλήματος. Επομένως η έννοια βασική εξάδα είναι ατελέσφορη γιατί η ποσότητα των αγώνων και η επιβάρυνση, είναι τόσο μεγάλη που ομάδες με 12 παίκτες που θα μπορούν όλοι να έχουν συγκεκριμένους ρόλους και να μπορούν να είναι αποδοτικοί για την ομάδα τους, αυτές θα είναι και οι καλύτερες ομάδες σε μία τέτοια διοργάνωση. Για τον Αρμενάκη, ήρθε στην Εθνικής ως κεντρικός και θα συνεχίσει στην ομάδα έτσι. Μπορεί να φαίνεται λίγο παράξενο αλλά είναι ένα παιδί με ύψος 2μ.05, κάνει πολύ καλό jump σερβίς, μπορεί να λύσει τα προβλήματα στην επίθεση. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι είναι ένας διαγώνιος με σώμα κεντρικού».

-Όπως ο Τζούριτς;

«Ο Τζούριτς είναι ένα άλλο πράγμα, είναι πιο πολύπλοκο το ζήτημα. Ξεκίνησε να κάνει μία καριέρα ως κεντρικός αλλά αυτή την στιγμή είναι από τους καλύτερους διαγώνιους του κόσμου. Παίζει τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του παίρνει πρωταθλήματα, είναι στο τοπ. Να μην μπερδεύουμε τις πολλαπλές ικανότητες που έχει ένας αθλητής, με την υψηλή ικανότητα που μπορεί να έχει σε μία θέση. Ο Τζούριτς όπως και πολλά παιδιά στην ομάδα μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα αλλά κάθε φορά πρέπει να επιλέγουμε και να επιλέγουν να κάνουν ένα πολύ καλά. Η εξειδίκευση στο βόλεϊ είναι πολύ σημαντική».

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ