1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-04-2014 16:11

Πάτησε Σόφια με το μυαλό στην πρόκριση η Εθνική Εφήβων

Μετά από προετοιμασία δύο εβδομάδων στην Θεσσαλονίκη, η Εθνική Εφήβων ταξίδεψε νωρίς το πρωί για τα Σόφια, όπου θα διεκδικήσει το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλήμα μέσω των προκριματικών που θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο «Χρίστο Μπότεφ» της Βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Η Εθνική Εφήβων στο διάστημα της προετοιμασία έδωσε και τρία φιλικά με την αντίστοιχη ομάδα της Σερβίας (δύο νίκες και μία ήττα) με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Άρη Αγγελόπουλο να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα.

«Μέχρι στιγμής η προετοιμασία μας κύλησε όπως είχαμε σχεδιάσει. Κάναμε αυτά που έπρεπε και σύμφωνα με τα όσα δείξαμε στα φιλικά παιχνίδια που παίξαμε στη Σερβία και στην Θεσσαλονίκη θεωρώ ότι είμαστε έτοιμο», είπε αρχικά ο Αχαιός τεχνικός και συμπλήρωσε: « Είμαστε σε δύσκολο όμιλο με καλές ομάδες, παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού βόλεϊ όπως η διοργανώτρια Βουλγαρία και η Ολλανδία που έχει τη δική της σχολή. Είναι καλό που μας θεωρούν αουτσάιντερ γιατί εγώ βλέπω από την πρώτη στιγμή στα πρόσωπα των παιδιών διάθεση και θέληση για να πάρουμε την πρόκριση…»

Η σειρά των αγώνων θέλει την Εθνική ομάδα να αντιμετωπίζει τις δύο πρώτες ημέρες τα δύο φαβορί του ομίλου (Βουλγαρία, Ολλανδία) ωστόσο αυτό δεν είναι πρόβλημα για τον κ. Αγγελόπουλο.

«Η σειρά των αγώνων θα κριθεί εκ του αποτελέσματος… Δεν είναι κι ότι καλύτερο όταν παίζεις στις δύο πρώτες ημέρες τα δύο δύσκολα ματς, όμως όταν μπαίνεις στο γήπεδο δεν σε απασχολεί η σειρά των αγώνων αλλά το πώς θα κερδίσεις», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Εμείς θέλουμε να προκριθούμε κι αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος! Ξέρουμε τι μας περιμένει και είμαστε προετοιμασμένοι. Το θέλουμε πάρα πολύ γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι για το ίδιο το άθλημα».

H 12άδα της Εθνικής αποτελείται από τους:

Πασαδόροι: Κασαμπαλής Σταύρος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Θεοδόσης Ηλίας (Ηρακλής)

Ακραίοι: Κωστόπουλος Βασίλης (Πανερυθραϊκός), Ιωαννίδης Γιάννης (Ηρακλής), Μούχλιας Βασίλης (Έβρος Σουφλίου), Σπυριούνης Κυριάκος (Μίλωνας)

Κεντρικοί: Τουρνάκης Αλέξανδρος (Μίλωνας), Παπάζογλου Θανάσης (Αίας Ευόσμου), Βουλκίδης Θεόδωρος (Νίκη Αιγινίου)

Διαγώνιος: Τζιουμάκας Γιώργος (Bre Banca Lannuti Cuneo),

Λίμπερο: Καρασαβίδης Βασίλης (Αίας Ευόσμου), Τσαδήμας Θεόδωρος (Παλλήνη)

Η τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί σε Τσεχία και Σλοβακία από τις 29/8 έως τις 6/9.

Την απευθείας πρόκριση στα τελικά παίρνουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση τους προκριματικούς ομίλους, ενώ οι ομάδες που θα είναι στη 2η θέση θα αγωνιστούν στον 3ο προκριματικό γύρο (10-13/7).



Το πρόγραμμα του ομίλου

Παρασκευή 25/4
17.00, Ελλάδα – Βουλγαρία
19.30, Ολλανδία – Αγγλία

Σάββατο 26/4
17.00, Βουλγαρία – Αγγλία
19.30, Ελλάδα – Ολλανδία

Κυριακή 27/4
16.00, Βουλγαρία – Ολλανδία
18.30, Αγγλία - Ελλάδα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ