1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
31-12-2013 00:55

Σωτήρης Δρίκος: «Ένα βήμα παραπάνω» (video)

Βελτιωμένη παρουσιάστηκε η Εθνική Ελλάδος στο δεύτερο φιλικό αγώνα με τη Λευκορωσία, με το Σωτήρη Δρίκο να είναι φανερά ικανοποιημένος. Ο προπονητής της αντιπροσωπευτικής ομάδας μας μίλησε στο volleynews.gr για το παιχνίδι, αλλά και τη συνέχεια.

Για το παιχνίδι: «Νομίζω πως με το να κρίνουμε κάθε παιχνίδι μίας σειράς αγώνων τείνουμε προς την περιπτωσιολογία. Εμένα με ενδιαφέρει να γίνουν τα παιχνίδια, να μαζέψουμε κάποια συνολικά δεδομένα, ώστε αυτά που θα έχουμε στα χέρια μας να είναι σχετικά αξιόπιστα και όχι μόνο σημάδια ενός παιχνιδιού. Απ’ την άλλη μεριά στον αθλητισμό συνήθως ένα ματς, ένας πόντος ή ένα σετ είναι το σημαντικό. Το να δομηθεί η απόδοση μίας ομάδας είναι μία διαδικασία που θέλει ασφαλή συμπεράσματα. Ήμασταν ένα βήμα παραπάνω από χθες, με λίγο καλύτερη απόδοση στα σέρβις, βάζοντας στο γήπεδο αυτά που δεν είναι υψηλού ρίσκου. Ήμασταν αρκετά καλύτεροι στο μπλοκ, γιατί γνωρίσαμε τη Λευκορωσία από χθες, και ξέραμε πώς να αντιδράσουμε. Ήμασταν καλοί στο κομμάτι της άμυνας, και είχαμε έναν πλουραλισμό στην επίθεση που μας βοήθησε να ξεπεράσουμε δύσκολες στιγμές στο παιχνίδι, ιδίως αυτές του τρίτου σετ».

Για την υπόθεση πρόσκριση: «Όταν πας να παίξεις προκριματικά για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με δύο τουλάχιστον ομάδες που είναι δεδομένο πως έχουν υψηλότερο επίπεδο από εσένα, αυτό που θες να κάνεις είναι να εστιάσεις στη δική σου απόδοση και τακτική. Πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση και την ελπίδα ότι θα κάνεις το καλύτερο για τη νίκη. Το να βάλεις μαξιμαλιστικούς στόχους δεν ευνοεί κανέναν. Μπορεί οι μεγάλοι στόχοι να ακούγονται ωραίοι, όμως ακόμη καλύτερα είναι η προσοχή, η συγκέντρωση, η συνέπεια στη δουλειά και ο στόχος του ενός ματς. Εμάς αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει το πρώτο παιχνίδι».

Η ευχή του για τη νέα χρονιά: «Εύχομαι υγεία για όλους, δικαιοσύνη, χαρά, μόρφωση, ευτυχία, κουράγιο στους Έλληνες σε αυτές τις δύσκολες μέρες. Ελπίζω του χρόνου τέτοιες εποχές να είμαστε όλοι καλύτερα και να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία». 

Φιορέλα Μάλο

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ