1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-09-2013 14:25

Η Εθνική γυναικών «πετάει» για Ισραήλ με στόχο την πρόκριση

Τα ξημερώματα της Δευτέρας αναχώρησε για το Ισραήλ η αποστολή της Εθνικής Γυναικών εν όψει της συμμετοχής της στον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην πόλη Ραανανά (Metrowest Sport Palace) το διάστημα 2-6/10. Στον όμιλο πέρα από την Εθνική ομάδα και το Ισραήλ συμμετέχουν και οι Ουγγαρία,. Μαυροβούνιο, Ελβετία, Λετονία, ενώ την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο (θα διεξαχθεί τον Ιανουάριου του 2014) θα πάρουν οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας.

Λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο ο ομοσπονδιακός προπονητής και οι διεθνείς μίλησαν για την προετοιμασία και τον στόχο.. Αναλυτικά όσα είπαν: 

Γιάννης Καλμαζίδης: «Πάντα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Θα πάμε εκεί και θα δώσουμε ό,τι καλύτερο. Είναι δύσκολο να κάνουμε πρόβλεψη από τώρα καθώς έχουμε μπροστά μας πέντε παιχνίδια πολύ διαφορετικά. Κάποια είναι δύσκολα, κάποια ίσως όχι τόσο, αλλά όλα στη θεωρία είναι. Έχουμε λίγο καλύτερη εικόνα για τους αντιπάλους, έχουμε κάποια βίντεο από παιχνίδια τους, αλλά δεν ξέρουμε τα ρόστερ και θα τα μάθουμε Τρίτη βράδυ. Σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε και πάντα θα χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο προετοιμασίας και άλλα, αλλά δουλεύουμε καλά και πάμε για το καλύτερο».

Ελένη Κιόση: «Όσο ξεκάθαρη είναι η εικόνα μας για τους αντιπάλους, τόσο ξεκάθαρη είναι και η δική τους εικόνα για εμάς. Το θέμα δεν είναι αν έχεις υλικό των αντιπάλων ή όχι, το θέμα είναι όταν θα τους αντιμετωπίσεις να είσαι καλά, να παίξεις καλά και θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα. Στόχος της εθνικής ομάδας είναι πάντα οι επιτυχίες. Αυτό προσπαθούμε τόσα χρόνια. Αυξάνουμε τις ευκαιρίες χρόνο με το χρόνο. Τα καινούρια παιδιά να πάρουν εμπειρίες, η ομάδα να δέσει και θα έρθουν τα αποτελέσματα. Κάθε βήμα είναι σημαντικό. Το ότι περάσαμε στη δεύτερη φάση είναι σημαντικό, αν πάμε στην επόμενη θα είναι ακόμα πιο σημαντικό, πόσο μάλλον να προκριθούμε στα τελικά. Όταν φτάσουμε στο τέλος θα κρίνουμε αν ήταν θετικό. Τώρα είμαστε πολύ πιο έτοιμες σε σχέση με την άλλη φορά. Είχαμε περισσότερο χρόνο και έχουμε περισσότερη δύναμη στα πόδια και τα χέρια μας».

Εύα Χαντάβα: «Κάναμε μικρή σε διάρκεια προετοιμασία, αλλά δώσαμε δυνατά φιλικά και είμαστε έτοιμες για αυτά τα παιχνίδια. Ελπίζω να παίξουμε αυτό που πρέπει για να κερδίσουμε. Έχουμε δεθεί πιο πολύ και είναι πολύ θετικό αυτό».

Όλγα Στράντζαλη: 
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που είμαι στην εθνική γυναικών. Προσπαθώ καθημερινά και ελπίζω να πάμε καλά στους αγώνες. Είναι πιο δύσκολα για μένα καθώς στην εθνική κορασίδων είχα συνηθίσει αλλιώς. Δουλεύουμε σκληρά και πιστεύω πως θα πάρουμε την πρόκριση. Είναι μέσα στις δυνατότητες μας».

Η 12άδα της Εθνικής αποτελείται από τις ακόλουθες αθλήτριες:

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός), Αθηνά Παπαφωτίου (ΑΕΚ)

Διαγώνιες: Παναγιώτα Διώτη (Ηρακλής Κηφισιάς), Ελένη Κιόση (Terville Florance OC)

Ακραίες: Ευαγγελία Μερτέκη (Παναθηναϊκός), Εύα Χαντάβα (Βριλήσσια), Όλγα Στράντζαλη (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Σοφία Κοσμά (Ολυμπιακός)

Κεντρικές: Τζίνα Λαμπρούση (Ολυμπιακός), Κατερίνα Γιώτα (Ολυμπιακός), Μαρία Λαμπρινίδου (Volley 2002 Forli)

Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού (Ηρακλής Θεσσαλονίκης)

Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Θανάσης Ρέρρας (αρχηγός αποστολής), Κώστας Παπαδόπουλος (βοηθός προπονητή), Χριστίνα Συρίγου (Φυσιοθεραπεύτρια) και Βίκυ Νεντή (στατιστικολόγος).

Το πρόγραμμα του ομίλου


Τετάρτη 2 Οκτωβρίου
15.00, Ελλάδα – Ουγγαρία
17.30, Μαυροβούνιο – Ελβετία
20.00, Ισραήλ – Λετονία

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου
15.00, Ελβετία – Ουγγαρία
17.30, Λετονία – Ελλάδα
20.00, Μαυροβούνιο – Ισραήλ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου
15.00, Ουγγαρία – Λετονία
17.30, Ισραήλ – Ελβετία
20.00, Ελλάδα – Μαυροβούνιο

Σάββατο 5 Οκτωβρίου
15.00, Ελβετία – Λετονία
17.30, Μαυροβούνιο – Ουγγαρία
20.00, Ισραήλ – Ελλάδα

Κυριακή 6 Οκτωβρίου
15.00, Λετονία – Μαυροβούνιο
17.30, Ελλάδα – Ελβετία
20.00, Ουγγαρία – Ισραήλ


Πηγή: volleyball.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ