1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
07-06-2013 12:26

Θέσεις του ΑΟΝ Αργυρούπολης για την ανάπτυξη

Η διοίκηση του ΑΟΝ Αργυρούπολης ανακοίνωση τις θέσεις της για την ανάπτυξημ, τις ενστάσεις και τα «συμφωνώ» πάνω στην πρόταση της ΕΟΠΕ.

Αναλυτικά:

«Παραθέτουμε για ενημέρωσή σας αυτοτελώς τις προτάσεις της ΕΟΠΕ και τις αντίστοιχες θεσεις και προτάσεις του ΑΟΝ Αργυρούπολης σε κάθε θεματική ενότητα.
Όπως πάντοτε, αποφεύγουμε τις πρόχειρες και γρήγορες τοποθετήσεις. Για να έχει ουσία η τοποθέτηση αυτή, καταγράφηκαν οι απόψεις και οι θέσεις του τεχνικού επιτελείου, ζητήθηκε η άποψη ειδικών συνεργατών και φυισκά οι απόψεις των υπεύθυνων του τμήματος volley του συλλόγου.
Ελπίζουμε να συνεισφέραμε θετικά και ουσιαστικά σε αυτό το διάλογο προωθώντας και υποστηρίζοντας τη διαρκή ανάπτυξη των υποδομών για το καλό του volley στην Ελλάδα.


1.  Πρόταση ΕΟΠΕ για τροποποίηση ηλικιών για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα αγωνιστικής περιόδου 2013-14 και 2014-15.
Παμπαίδες - Παγκορασίδες:
.  Όχι LIBERO.
.  Δήλωση συμμετοχής περισσότερων από μίας ομάδων με λίστα.
.  Δυνατότητα συμμετοχής από την 2η και 3η ομάδα στην 1η  ομάδα.
.  Ρητή απαγόρευση για αντίστροφη συμμετοχή ( από 1η σε 2η και 3η ομάδα κ.ο.κ. )
.  Σύστημα πασαδόρου για την 2η και 3η ομάδα :
    -  Επιτρέπονται συστήματα με 2 έως 6 πασαδόρους χωρίς διείσδυση.
    -  Δεν επιτρέπεται σύστημα με 1 πασαδόρο ( ( 5:1 )
.  Για την 2η και 3η ομάδα δεν επιτρέπεται Service με άλμα.

Παίδες - Κορασίδες:
.  Δυνατότητα συμμετοχής από την 2η και 3η ομάδα στην 1η ομάδα.
.  Ρητή απαγόρευση για αντίστροφη συμμετοχή ( από 1η σε 2η και 3η ομάδα).
.  Οι κατά τόπους Ενώσεις μπορούν να επιτρέπουν την συμμετοχή στο εκτός συναγωνισμού πρωτάθλημα Κορασίδων με περισσότερες από μία (1) ομάδες ανά σύλλογο.

Θέσεις - Προτάσεις ΑΟΝ Αργυρούπολης
.  Θεωρούμε ότι στις αναπτυξιακές κατηγορίες παμπαίδων - παγκορασίδων, ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει Libero. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν ορισμένα παιδιά (νεαροί αθλητές και αθλήτριες) τα οποία έχουν τα συγκεκριμένα προσόντα και προοπτικές ανάπτυξης για τη συγκεκριμένη θέση και αν δεν πάιξουν σε αυτή, θα σταματήσουν την ενασχόλησή τους με το άθλημα.
.  Θεωρούμε ότι  ΠΡΕΠΕΙ επιτρέπεται σύστημα με 1 πασαδόρο ( ( 5:1 ) στη 2η και 3η ομάδα ως στάδιο προετοιμασίας και εκμάθησης της θέσης έτσι ώστε όταν κληθούν να αγωνιστούν στη μετέπειτα αγωνιστική αναπτυξιακή  κατηγορία (πχ κορασίδες), να είναι πλέον έτοιμοι και να έχουν αποκτήσει ένα σχετικό χρόνο αγωνιστικών εμπειριών και όχι να ξεκινούν από την αρχή με ένα εντελώς νέο πλαίσιο για το οποίο θα δαπανήσουν σημαντικό αγωνιστικό χρονικό διάστημα προσαρμογής και ενσωμάτωσης.
.  Συμφωνούμε για τη δυνατότητα  συμμετοχής από την 2η και 3η ομάδα στην 1η ομάδα όσον αφορά την κατηγορία παμπαίδων και παγκορασίδων όπως επίσης και στη ρητή απαγόρευση για αντίστροφη συμμετοχή ( από 1η σε 2η και 3η ομάδα).
.  Θεωρούμε ότι για  τη 2η  και 3η  ομάδα ΠΡΕΠΕΙ να επιτρέπεται Service με άλμα ως μέσο εκμάθησης του συγκεκριμένου στοιχείου. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες να εξελίσσουν σε μεγαλύτερο βαθμό την υποδοχή τους για να αντιμετωπισθεί ένα σχετικά δυσκολότερο service. 




2.  Πρόταση ΕΟΠΕ για τις ηλικές των νεαρών αθλητών και αθλητριών στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα αγωνιστικής περιόδου 2013-14 και 2014-15.
Τα δεδομένα που έχουν ληφθεί υπόψη είναι τα εξής:
.  Διαδοχική σειρά ηλικιών ώστε να παρέχεται εύλογος χρόνος σε κάθε ηλικία.
.  Εθνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
.  Λειτουργία Εθνικών ομάδων - Κανόνες FIVB.
.  Ιδιαιτερότητες Ανδρικού -  Γυναικείου Βόλεϊ σε σχέση με την ποσότητα αθλητών τους.
ΑΓΟΡΙΑ:
.  Άνοιγμα προς τα κάτω όλων των κατηγοριών.
.  Δυνατότητα συμμετοχής στην κατηγορία Νέων και Παίδων για 6 χρόνια.
.  Ανώτερο έτος για τους Έφηβους το 2ο έτος του Πανεπιστήμιου.
.  Ανώτερο έτος για τους Παίδες η Β' Λυκείου από 2014-2015.
.  Ανώτερο έτος για τους Παμπαίδες  η Γ' Γυμνασίου από το 2014-2015.
ΚΟΡΙΤΣΙΑ:
.  Δυνατότητα συμμετοχής στην κατηγορία Νεανίδων τα 5 χρόνια.
.  Δυνατότητα συμμετοχής στην κατηγορία Κορασίδων τα 4 χρόνια
.  Ανώτερο έτος των Νεανίδων το 1ο έτος του Πανεπιστήμιου
.  Ανώτερο έτος για τις Κορασίδες η Α' Λυκείου από το 2014-2015
.  Ανώτερο έτος για τις Παγκορασίδες η Β' Γυμνασίου από το 2014-2015


Θέσεις - Προτάσεις ΑΟΝ Αργυρούπολης
.  Θεωρούμε ότι στις αναπτυξιακές κατηγορίες Εφήβων  - Νεανίδων, ΠΡΕΠΕΙ να δίνεται η δυνατότητα να αγωνίζονται στα αντίστοιχα πρωταθλήματα οι αθλητές και οι αθλήτριες 2 επι πλέον έτη μετά τη χρονιά της 3ης Λυκείου.
.  Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίζονται οι προυποθέσεις ενασχόλησης με το άθλημα καθώς επίσης και ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας έτσι ώστε στο προσεχές μέλλον να είναι σε θεση να στελεχώσουν τις ανδρικές και γυναικίες αγωνιστικές ομάδες  και να μη σταματάνε και αποκόπτονται από το άθλημα του volley.
.  Σε συνέχεια των αναωτέρω, οι ομάδες αυτές θα καταρτίζονται ως επι το πλείστον με Νεανίδες και δε θα επιβαρύνονται περισσότερο οι κορασίδες και οι παγκορασίδες.




3.  Πρόταση ΕΟΠΕ για Κανονισμούς διεξαγωγής αγώνων mini volley.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΜΙΝΙ ΒΟΛΕΪ 2013-2014
Μινι Βόλεϊ 1 (Family Game - Τρίτο επίπεδο δεξιοτήτων- Δοκιμαστικό)
.  Ηλικιακή κατηγορία 6-8 ετών (Α' & Β΄ Δημοτικού). Δεκτά είναι και τα παιδιά νηπιακής ηλικίας.
.  Διαστάσεις γηπέδου 4.5μ. Χ 4.5μ. Ύψος φιλέ 1.50-1.80 μ (εξαρτάται απο τηνηλικία των παιδιών). Βάρος μπάλας (70-100γρ). Διάρκεια αγώνα 10΄.Τρόπος παιχνιδιού: 3Χ3 αθλητές.
.  Οι αθλητές πριν την έναρξη του αγώνα παίρνουν απο τον εμψυχωτή τους τον αριθμό τους (1,2,3).
    - Ξεκινά το παιχνίδι ο Νο 1 αθλητής της Α ομάδας που τοποθετεί το σώμα του ένα μέτρο μακριά απο το φιλέ (καλό είναι να υπάρχει ένα σημάδι κάτω). Κρατώντας τη μπάλα στα χέρια του απο κάτω (θέση μανσέτας) την ελευθερώνει κάθετα προς τα πάνω και την χτυπάει με το ένα χέρι προς τη ζώνη της αντίπαλης ομάδας (ομάδα Β).
    - Η Β ομάδα κερδίζει πόντο α) αν πιάσει τη μπάλα στον αέρα ή β) αν γίνει λάθος απο την Α ομάδα (πχ πέρασμα άουτ ή κάτω από το φιλέ).
    - Η Α ομάδα κερδίζει πόντο α) αν η μπάλα μετά την επίθεση του αθλητή 1 καταλήξει στον αγωνιστικό χώρο της ομάδας Β.
    - Το παιχνίδι συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο και με τον αθλητή Νο1 της Β ομάδας. Ακολουθεί ο αθλήτής Νο 2 της Α ομάδας κ.ο.κ.
.  Σε περίπτωση παρουσίας νηπίων αλλά και παιδιών που δεν έχουν κατακτήσει τη δεξιότητα «ελευθερώνω στον εαυτό μου κάθετα προς τα πάνω και χτυπώ τη μπάλα με το ένα χέρι» υπάρχει ο εμψυχωτής που θα έχει το ρόλο της έναρξης του παιχνιδιού (θα ελευθερώνει τη μπάλα στο παιδί που έχει σειρά να επιτεθεί). Αν και αυτό είναι δύσκολο για κάποια παιδιά τότε ο εμψυχωτής θα πρέπει να κρατά τη μπάλα στον αέρα με το ένα του χέρι και το παιδί να δοκιμάζει με στημένη μπάλα που είναι πιο εύκολος στόχος. Ο εμψυχωτής σε κάθε περίπτωση είναι κοντά στους αθλητές για να υποστηρίζει τα παιδιά στη προσπάθειά τους, να μετράει το σκορ αλλά και το χρόνο διάρκειας του αγώνα (10 λεπτά).
Μινι Βόλεϊ 2 (,εύτερο επίπεδο δεξιοτήτων)
.  Ηλικιακή κατηγορία 9-10 ετών (Γ' & Δ' Δημοτικού).  Δεκτά είναι και τα παιδιά 8 ετών (Β' Δημοτικού) αν οι δεξιότητές τους δικαιολογούν τη συμμετοχή τους σε αυτό το επίπεδο.
.  Διαστάσεις γηπέδου 4.5μ. Χ 4.5μ.  Ύψος φιλέ 2.00μ. Βάρος μπάλας (180-210γρ) ή 230 γρ.
.  1 Σετ στους 25 πόντους ή 2 νικηφόρα σετ στους 15 πόντους.
.  Τρόπος παιχνιδιού: 3Χ3 αθλητές. Πιάσιμο/πέταγμα (πάσα από επάνω) της μπάλας (χωρίς βήματα) ή πιάσιμο/πέταγμα (πάσα από επάνω) μόνο της 1ης μπάλας.
.  Υποχρεωτική αλλαγή παίκτη σε κάθε περιστροφή στη θέση του σέρβις (δηλαδή να μπαίνει με τη σειρά ένας/μια αναπληρωματικός/ή με σκοπό να συμμετέχουν εξίσου όλα τα παιδιά καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού).
.  Σέρβις μόνο από κάτω.
Μινι Βόλεϊ 3 (καλύτερο επίπεδο δεξιοτήτων)
.  Ηλικιακή κατηγορία 11-12 ετών (Ε' & ΣΤ' Δημοτικού). Δεκτά είναι και μικρότερα παιδιά 10 ετών αν οι δεξιότητές τους δικαιολογούν τη συμμετοχή τους σε αυτό το επίπεδο.
.  Διαστάσεις γηπέδου: 4,5μ. Χ 6μ. Ύψος φιλέ: 2.10μ. Βάρος μπάλας 230 γρ. ή κανονικό (280γρ) αν δεν υπάρχει η πρώτη κατηγορία μπάλας.
.  2 νικηφόρα σετ 25 πόντων.
.  Τρόπος παιχνιδιού: 3Χ3 Αγόρια/Κορίτσια.
. Ισχύουν οι κανονισμοί του αγωνιστικού Βόλεϊ (περιστροφή αθλητών).
    - Σέρβις: Μόνο από κάτω ή εναλλάξ από πάνω και από κάτω.
    - Αναλυτικά για το εναλλάξ σέρβις: o Ο/η αθλητής/τρια που πραγματοποιεί σέρβις από πάνω και η ομάδα του/της κερδίσει πόντο (με οποιονδήποτε τρόπο), εκτελεί το επόμενο σερβίς του/της από κάτω.
     - Η εναλλαγή στο είδος σέρβις (από πάνω και από κάτω) συνεχίζεται όσο σερβίρει ο ίδιος/α αθλητής/τρια.


Θέσεις - Προτάσεις ΑΟΝ Αργυρούπολης
. Δεν υπάρχουν σχόλια και επι της αρχής θεωρούμε ότι το συνολικό πλαίσιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση.
. Ο ΑΟΝ Αργυρουπόλης δεκαετίες τώρα αναγνωρίζεται ως ένα φυτώριο ανάπτυξης νεαρών αθλητών και αθλητριών από πολύ μικρές ηλικίες και εξασφαλίζει τις υποδομές που απαιτούνται για τη συστηματική ανάπτυξη του mini volley.
. Επιθυμώντας δε να προσαρμοστεί  και να αναπτύξει με ακόμη περισσότερο επαγγελματικό τρόπο, φροντίδα και προσοχή  την ανπατυξη του mini volley, θα ανακοινώσει το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα τη δημιουργία ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ MINI VOLLEY ΑΟΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ με την οποία φιλοδοξεί σε σύντομο χρονικό διάστημα αφ' ενός να συνεχίσει να δημιουργεί σοβαρές υποδομές mini volley αλλά και να δημιοοργήσει ένα συνολικό πρότυπο που θα βασίζεται στα αναπτυξιακά μοντέλλα και πρότυπα μεγάλων συλλόγων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ιστορία και παράδοση στην εκμάθηση και ανάπτυξη του σύγχρονου volley. Το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό αλλά και οι σημαντικές προσθήκες στο προπονητικό επιτελείο που θα ανακοινώσουμε τις προσεχείς ημέρες, εξασφαλίζει το αξιοπρόσεκτο του εγχειρήματος του τμήματος volley του ΑΟΝ Αργυρούπολης».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ