1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-09-2019 13:56

Στην απομονωμένη περιοχή του Σοχού 400 παιδιά έπαιξαν βόλεϊ

Αντί να επιλέξουν την εύκολη λύση, με επισκέψεις σε σχολεία της συμπρωτεύουσας, ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Β. Ελλάδος, Μπάμπης Καρασαρλίδης και οι Ομοσπονδιακοί προπονητές, Χρήστος Πάτρας, Παναγιώτης Σδραυκάκης, Πασχάλης Φούσκας και Απόστολος Ναλμπάντης, προτίμησαν την Παρασκευή 27/9/2019, Πανευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού να επισκεφθούν το Λύκειο, το Γυμνάσιο και το Δημοτικό σχολείο του Σοχού, μια περιοχή απομονωμένη όχι μόνο γεωγραφικά, άλλα και αθλητικά!
Ο Σοχός είναι κωμόπολη του Νομού Θεσσαλονίκης και αποτελεί Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Λαγκαδά. Βρίσκεται βόρεια της λίμνης Βόλβη. Είναι χτισμένος αμφιθεατρικά στους πρόποδες του πρώτου υψώματος της οροσειράς Βερτίσκου, σε υψόμετρο 675 μέτρων και απέχει 60 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

Αν και υπάρχει κλειστό γυμναστήριο σε πολύ καλή κατάσταση, εντούτοις δεν έχει υπάρξει ποτέ έως και σήμερα σωματείο που να έχει καλλιεργήσει το βόλεϊ!

Το κλιμάκιο των Ομοσπονδιακών της ΕΟΠΕ, αφού έκανε πρώτα μια σύντομη ενημέρωση, σχετικά με τους κανονισμούς του αθλήματος, στην συνέχεια επέβλεπε τους μαθητές και μαθήτριες, που έδωσαν μεταξύ τους αγώνες για ένα τρίωρο, δίδοντας συνεχώς οδηγίες και διορθώσεις.

Στα παιχνίδια που έπαιξαν 400 περίπου μαθητες-τριες από τα σχολεία του Σοχού, καθώς και του Δημοτικού του Ασκού, τόσο στο κλειστό γυμναστήριο όσο και στα δύο ανοιχτά, βοήθησαν σ αυτό οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες, τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, αφού στην πλειοψηφία τους δεν είχαν συμμετάσχει ξανά σε τέτοια εκδηλωση!

Μάλιστα ο Δ/ντης του Δημοτικού σχολείου ανέφερε, ότι έως τώρα καμιά άλλη Ομοσπονδία δεν έχει πραγματοποιήσει κάτι παρόμοιο!

Στο τέλος των αγώνων και μετά από παράκληση τόσο την Κ.Φ.Α. αλλά κυρίως των παιδιών, ο Υπεύθυνος ανάπτυξης Β. Ελλάδος, χάρισε τις μπάλες των αγώνων στα σχολεία, ευελπιστώντας να δοθεί έτσι η ευκαιρία, ώστε να ασχοληθούν περισσότερα παιδιά με το βόλεϊ!

Στην μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συντονίστρια Φυσικής Αγωγής του Β΄ ΠΕΚΕΣ Θεσ/νίκης κα Όλγα Βασιλειάδου, η οποία τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για το άθλημα, καθώς και οι κ.κ. Διευθυντές, του Λυκείου Σοχού Αστέριος Γρατσωνίδης, του Γυμνασίου Σοχού Φωτεινή Βλαχάκη, του Δημοτικού Σχολείου Σοχού Άγγελος Τσαντάρης, του Δημοτικού Σχολείου Ασκού Νίκος Αγασιώτης και των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Βασίλη Σαρακίνου, Γιώργου Φωτιάδη και Κατερίνας Καραμπατάκη.

Ο Μπάμπης Καρασαρλίδης ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Κ.Φ.Α. Γιώργο Φωτιάδη, για την πρόταση επίσκεψης της ΕΟΠΕ, στα σχολεία του Σοχού!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ