1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
12-05-2015 15:24

Ο Σαρωνικός στο Final 4

Την πρόκριση του στο Final 4 των παγκορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ πανηγυρίζει ο Σαρωνικός, ο οποίος επικράτησε σε αγώνα νοκ άουτ με 3-1 σετ του Θριάμβου Χαΐδαρίου.

 

Το παιχνίδι της φάσης των 8 διεξήχθη στο κλειστό του Ε.Π.Α.Λ, καθώς η ομάδα της Αίγινας κατέκτησε την 1η θέση στην β' φάση του πρωταθλήματος. Οι δεκάδες φίλαθλοι του αθλήματος που βρέθηκαν στο κλειστό του νησιού παρακολούθησαν ένα όμορφο ματς, με αρκετό θέαμα από δύο ομάδες που ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, με τους γηπεδούχους όμως να είναι καλύτεροι, και να παίρνουν την πρόκριση σχετικά εύκολα. Στα αγωνιστικά, η ομάδα της Δήμητρας Παλαβρατζή ξεκίνησε πολύ δυνατά, και με όπλο το καλό σέρβις και την αποτελεσματική επίθεση, έφτασε εύκολα στο 25-8 και προηγήθηκε με 1-0.

Το 1ο σετ στιγματίστηκε από τον ελαφρύ ευτυχώς τραυματισμό της Ιωάννας Βογιατζόγλου. Η 15χρονη ταλαντούχα ακραία των νησιωτών, και ενώ το σκορ ήταν 22-7 για την ομάδα της, σε μια προσπάθειά της να για μπλοκ έπεσε πάνω στο πόδι της αντιπάλου πασαδόρου, η οποία στη φάση αυτή είχε αλλάξει τερέν, με αποτέλεσμα να της 'γυρίσει' το πόδι. Αμέσως της τοποθετήθηκε πάγος, και παρακολούθησε το υπόλοιπο του αγώνα από τον πάγκο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η υψηλόσωμη ακραία, έχει υποστεί ελαφρύ διάστρεμμα (πιθανόν 2ου βαθμού), με την επάνοδό της να υπολογίζεται σε μια εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνει αγώνα δρόμου για το Final 4 του προσεχές Σαββατοκύριακου, με τις πιθανότητες όμως να μην είναι υπέρ της. Η τεχνικός του Σαρωνικού βλέποντας ότι είναι αδύνατον να συνεχίσει, έριξε στη μάχη την Μπιάνκα Γκούρι, η οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τις παγκορασίδες Α', καθώς αποτελεί μέλος των αντίστοιχων Β'.

Η 13χρονη αθλήτρια παρά το άγχος της πρώτης φοράς ήταν εξαιρετική, και έδειξε ότι αποτελεί μια άκρως αξιόπιστη λύση για την συνέχεια. Στο 2ο σετ τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον Σαρωνικό, καθώς οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, και με πλήρη ψυχραιμία σε καίρια σημεία, κατέκτησαν το πιο εντυπωσιακό και γεμάτο σασπένς σετ, με 25-23, βάζοντας δύσκολα στην ομάδα της Αίγινας. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Χαΐδαρίου, καθώς και μετά τις παρατηρήσεις της Δήμητρα Παλαβρατζή, οι νεαρές βολευμπολίστριες του Σαρωνικού μπήκαν στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ με σκοπό να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Με περίσσιο πάθος και με την ψυχή που μας έχουν συνηθίσει φέτος, κατάφεραν να δώσουν στον αντίπαλο το ρόλο του κομπάρσου, και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασαν στο 25-8, και πήραν εκ νέου το προβάδισμα. Στο 4ο σετ ένα καταπληκτικό ξεκίνημα των αθλητριών του νησιού έφτανε ώστε να μπουν οι βάσεις για την νίκη, και με την τεχνικό του Θριάμβου Αργυρώ Μουτζουρίδου να πετάει 'λευκή πετσέτα', η ομάδα της Δήμητρας Παλαβρατζή με σβηστές μηχανές έφτασε στο 25-12 και με 3-1 σετ, πήρε το εισιτήριο για το Final 4. Αμέσως μετά την αναμέτρηση, η νεαρή τεχνικός εμφανίστηκε απόλυτα ευχαριστημένη από την εμφάνιση αλλά και την νίκη.

Είμαι πολύ χαρούμενη για την άμεση ανταπόκριση των κοριτσιών μετά από το προηγούμενο κακό αποτέλεσμα (σ.σ ήττα από το Περιστέρι)'. Τέλος δεν ξέχασε την Ιωάννα Βογιατζόγλου, και τον τραυματισμό της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως 'είναι πολύ στεναχωρημένη, και της εύχεται γρήγορη επάνοδο. Το σημερινό παιχνίδι ήταν το τελευταίο για τα κορίτσια του Σαρωνικού στο κλειστό του ΕΠΑΛ για την φετινή σεζόν, καθώς η συνέχεια έχει Final 4, με την φετινή διοργάνωση να φιλοξενείται στο κλειστό της Δραπετσώνας. Οι 4 καλύτερες ομάδες που θα συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή διοργάνωση είναι ο Σαρωνικός, ο Ολυμπιακός, το Περιστέρι, και η οικοδέσποινα Δραπετσώνα.

Το Final 4 θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου. Το Σάββατο θα παίξουν Σαρωνικός-Περιστέρι και Ολυμπιακός-Δραπετσώνα, με τους νικητές των ζευγαριών να παίζουν στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Δηλώσεις στην κάμερα του Aegina Portal έκαναν μετά το τέλος του παιχνιδιού, η Ιρένα Τζινιέρη και η Μπιάνκα Γκούρι, η οποία σημείωσε τον τελευταίο εντός έδρας πόντο για τον Σαρωνικό την φετινή σεζόν. Α.Ο.Α Σαρωνικός(Παλαβρατζή): Άρτεμις Βογιατζόγλου, Καλοκούβαρου, Αθηνά Βογιατζόγλου, Λορέντζου, Τρίμη, Ιωάννα Βογιατζόγλου, Τζινιέρη, Κατερίνα Καλαμάκη, Βάλια Μπόγρη, Βίκυ Σταθοπούλου, Μπιάνκα Γκούρι.

Δειτε βιντεο ΕΔΩ

Πηγή: http://www.aeginaportal.gr/

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ