1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-10-2014 17:10

Ξεκίνημα στην Πάτρα για το «Παίζω βόλεϊ»

Από την περιοχή της Αγυιάς ξεκίνησε στην Πάτρα η παρουσίαση του προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης «παίζω βόλεϊ» και απευθύνεται σε κορίτσια και αγόρια 10-12 ετών που έχει στόχο την προσέλκυση νέων αθλητών στις ακαδημίες των σωματείων, αλλά και την καλλιέργεια θετικής εντύπωσης για το άθλημα μέσα στο σχολείο.
Την Τρίτη 14/10/2014 επισκέφτηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής κ.Σταύρος Γεράνιος μαζί με αντιπροσωπεία παικτών από την ομάδα βόλεϊ της ΠΓΕ (Σωτήρη Βλαχοστάθη και Θάνο Γεωργακόπουλο) τα δημοτικά σχολεία 50ο ,23ο.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με video από αγώνες βόλεϊ και στην συνέχεια ενημερώθηκαν από τον ομοσπονδιακό για τα ολυμπιακά αγωνίσματα,βόλεϊ σάλας και beach volley καθώς και το βόλεϊ καθιστών (sitting volley),οι μαθητές έκαναν πολλές ερωτήσεις στους αθλητές όπως:πώς ξεκίνησαν να ασχολούνται με το βόλεϊ,τη θέση που αγωνίζονται,τη διατροφή των πετοσφαιριστών κ.α..Με μεγάλη χαρά οι αθλητές απάντησαν στις ερωτήσεις και προέτρεψαν τους μικρούς μαθητές να δοκιμάσουν στις ομάδες της περιοχής τους να παίξουν βόλεϊ που θα τους βοηθήσει σε συνεργασία με τ' άλλα παιδιά στη διατήρηση της μπάλας στον αέρα,σε δυνατά καρφιά και εντυπωσιακές βουτιές στο έδαφος για να σώσουν την μπάλα.

Οι μαθητές ενθουσιασμένοι από την επίδειξη των αθλητών στην πάσα,μανσέτα,καρφί,μπλοκ,αλλά και σερβίς έπαιξαν μαζί τους αλλά και σε ομάδες δείχνοντας μεγάλη διάθεση για πολύ ώρα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ.Γεράνιος ευχαρίστησε τα παιδιά για τη ζεστή φιλοξενία και το ενδιαφέρον τους για το άθλημα, τους δασκάλους,τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής και τους διευθυντές των σχολείων για την υποστήριξη της παρουσίασης και μοίρασε στα παιδιά έντυπο που τους δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα για ένα μήνα σε κλειστό γυμναστήριο της περιοχής.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες σε συνεργασία της ομοσπονδίας και με άλλα σωματεία αφού πολλά σχολεία έχουν ζητήσει την παρουσίαση του προγράμματος στους δικούς τους μαθητές.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ