1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
16-05-2014 13:55

Η όμορφη Κόνιτσα με το «παλατάκι» της

Η πανέμορφη και καταπράσινη Κόνιτσα είναι γνωστή κυρίως για τις δυνατότητες που έχει για extreme sports.  Απλώνεται αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού Τραπεζίτσα, της οροσειράς της Πίνδου, με θέα την πεδιάδα της Κόνιτσας όπου ο ποταμός Αώος συναντιέται με τον ποταμό Βοϊδομάτη και τον Σαραντάπορο. Εκεί κατοικούν 2.942 άνθρωποι με την μέτρηση του 2011.


Εκεί λίγο έξω από την κωμόπολη υπάρχει ένα κλειστό γυμναστήριο, που με μεράκι συντηρούν οι άνθρωποι του αθλητισμού. Χωράει περίπου 500 άτομα,  έχει καινούργιο παρκέ και έχουν γίνει σημαντικές εργασίες στην οροφή. Εκεί γίνονται οι αγώνες των τελικών του Πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων. Πιο όμορφο και πιο λειτουργικό (μπορείς να παίξεις και χάντμπολ με τις διαστάσεις που έχει), από πολλά κλειστά γυμναστήρια της Αθήνας. Υπάρχουν ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πριν από μερικά χρόνια υπήρχε και ομάδα βόλεϊ, που λόγω έλλειψης αθλητών ανέστειλε την λειτουργία της. Ωστόσο αν συζητήσεις με την ηγεσία της ΕΣΠΕΔΕ, θα σου πει ότι γίνεται προσπάθεια για να επαναστυστήσουν το βόλεϊ στην περιοχή. 

Λίγο πιο κει, ακριβώς δίπλα στο σχολείο υπάρχει άλλο ένα κτίριο που επίσης διατηρείται εξαιρετικά. Ο λόγος για την μαθητική εστία, όπου φιλοξενούνται οι ομάδες. Σε αυτό αποτυπώνεται ο αγώνας δεκάδων παιδιών (πάνω από 30 αλλά ο αριθμός μειώνεται) για να μην εγκαταλείψουν το σχολείο ή την περιοχή τους. Εκεί μένουν όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και το Σαββατοκύριακο επιστρέφουν στο σπίτι τους και το χωριό που διαμένουν.

Το βράδυ μπορείς να ηρεμήσεις, να κάνεις βόλτα και να καταλήξεις στην πλατεία τα το δημαρχείο για να φας εξαιρετικό φαγητό. Τέλος, όλη η περιοχή κινείται στον ρυθμό των δημοτικών εκλογών με 5 (!) συνδυασμούς να μπαίνουν στη μάχη τις δημοτικής ψήφου.

konitsa

 

konitsa1

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ