1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-06-2013 11:47

«Η Κύπρος στο πιο υψηλό επίπεδο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε»

Εκτός από τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2013 Μικρών Κρατών -τον ένατο διαδοχικό της στις ισάριθμες τελευταίες διοργανώσεις- η Εθνική ομάδα της Κύπρου καταγράφει κι άλλη μία πρωτιά που μπαίνει στα βιβλία της ιστορίας της κυπριακής πετοσφαίρισης.
Με την πρώτη θέση που κατέκτησε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μικρών Κρατών, το Σάββατο στη Λεμεσό, η Εθνική ομάδα προκρίθηκε ταυτόχρονα και στον 3ο Γύρο των Προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014, που θα διεξαχθεί στην Πολωνία 3-21 Σεπτεμβρίου 2014. Η Ευρώπη δικαιούται εννέα θέσεις (σε σύνολο 24) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014. Εξ αυτών, μία θέση καταλαμβάνει η διοργανώτρια Πολωνία και άλλες δύο οι δύο καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013. Οι υπόλοιπες έξι θέσεις θα προκύψουν από τους ομίλους του 3ου Προκριματικού Γύρου (3-5 Ιανουαρίου 2014).

"Για μια ακόμη φορά έχουμε αποδείξει ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στα Μικρά Κράτη," είπε ο αρχηγός της Εθνικής Νίκος Κολάς μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στη Λεμεσό. "Θέλω να πιστεύω ότι παίξαμε το καλύτερο βόλλεϋ και ότι με ανώτερους αντιπάλους θα μπορούμε να ανταποκριθούμε, αφού τα τελευταία τρία χρόνια, με τον προπονητής μας κ. Δεληκώστα, κάνουμε καταπληκτική δουλειά, η οποία φαίνεται και στο γήπεδο. Πήραμε την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και θέλω να πιστεύω ότι θα εκπροσωπήσουμε επάξια την Κύπρο για πρώτη φορά σ' αυτή τη διοργάνωση".

"Είμαι ευτυχισμένος, όχι τόσο για το χρυσό μετάλλιο που κερδίσαμε, αλλά γιατί μετά από τρία χρόνια σκληρής δουλειάς με τον προπονητή μας, θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε επί τέλους με την Εθνική μας ομάδα στο πιο ψηλό επίπεδο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε", πρόσθεσε ο πασσαδόρος Άνθιμος Οικονομίδης, που βγήκε Πολυτιμότερος Παίκτης της διοργάνωσης (MVP). "Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, αλλά και τον προπονητή μου, που με βοήθησαν να αναδειχτώ πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης".

Στους ομίλους του Ιανουαρίου η Κύπρος θα κληθεί να αντιμετωπίσει μεγαθήρια της Γηραιάς Ηπείρου. Ήδη στον 3ο Γύρο έχουν προκριθεί οι Ρωσία, Βουλγαρία, Σερβία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Φινλανδία, Σλοβακία, Ισπανία, Τουρκία, Πορτογαλία, Τσεχία, Κροατία, Σλοβενία, Εσθονία, Βέλγιο, Ελλάδα και Σκόπια. Τρεις ακόμη ομάδες θα προκύψουν από όμιλο που θα διεξαχθεί 2-6 Οκτωβρίου μεταξύ των Ολλανδίας, Ισραήλ, Λευκορωσίας, Ρουμανίας, Σουηδίας και Ουκρανίας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι επικεφαλής των πέντε ομίλων του 3ου Γύρου θα έχουν ως εξής: Α: Ρωσία και Τουρκία, Β: Βουλγαρία και Ισπανία, Γ: Σερβία και Σλοβακία, Δ: Ιταλία και Φινλανδία, Ε: Γερμανία και Γαλλία. Από τους πέντε ομίλους των τεσσάρων ομάδων έκαστος θα προκριθεί η πρώτη ομάδα, καθώς και η καλύτερη μεταξύ των πέντε που θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση στους ομίλους τους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ