1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-05-2013 13:00

Οι 16 της ...Κύπρου και τα φιλικά με Ολλανδία

Μετά το τέλος όλων των διοργανώσεων της Ομοσπονδίας της Κύπρου σειρά τώρα παίρνουν οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών.


Η Εθνική ομάδα των ανδρών ξεκίνησε πρώτη την προετοιμασίας της, συνεχίζει τώρα για δεύτερη εβδομάδα τις προπονήσεις της ενόψει των υποχρεώσεων της στους ΑΜΚΕ και τελικής φάσης των μικρών κρατών κρατών. 

Συγκεκριμένα παίζει στους ΑΜΚΕ που θα γίνουν στο Λουξεμβούργο στις 27 Μαίου μέχρι 1 Ιουνίου 2013 και στη συνέχεια από τις 6-8 Ιουνίου θα διεκδικήσει την πρώτη θέση στην τελική φάση του ομίλου μικρών κρατών που θα γίνει στην Κύπρο, γεγονός που θα επιτρέψει στην Εθνική μας ομάδα να συμμετάσχει στην δεύτερη φάση του Ευρωπαίκού πρωταθλήματος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο . Στόχος της Εθνικής όπως πάντα είναι το χρυσό μετάλλιο στους ΑΜΚΕ και η πρωτιά στον όμιλο. 

Στην Εθνική ανδρών κλήθηκαν 16 πετοσφαιριστές που είναι οι ακόλουθοι: 

Κώστας Παφίτης (Νέα Σαλαμίνα)
Γιώργος Μοσχοβάκης (Νέα Σαλαμίνα)
Αχιλλέας Πετρακίδης (Νέα Σαλαμίνα)
Μίνως Αγαθοκλέους (Ανόρθωσις)
Γιάννης Κοντός (Ανόρθωσις)
Νικόλας Χαραλαμπίδης (Ανόρθωσις)
Γαβριήλ Γεωργίου (Ανόρθωσις)
Τζεημς Αναστασιάδης (Ανόρθωσις)
Γιώργος Χρυσοστόμου (Ανόρθωσις)
Γιώργος Πλατρίτης (Ανόρθωσις)
Ανθιμος Οικονομίδης (Ανόρθωσις)
Σάββας Σάββα (Ομόνοια)
Νίκος Κολάς, Κιρίλ Ρουντένκο (ΑΕ Καραβά
Μαρίνος Παπαχριστοδούλου (Παφιακός)
Αγγελος Αλεξίου (Μαϊγιέρες λε Μέτζ)

Η Εθνική ομάδα προετοιμάζεται για αυτό το σκοπό μαζί με την Εθνική Ολλανδίας η οποία βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες στην Κύπρο και σήμερα Σάββατο θα δώσουν και φιλικό παιγνίδι μεταξύ τους το οποίο θα διεξαχθεί στο Σπύρος Κυπριανού και θα αρχίσει στις 6.30μ.μ.

Είναι το πρώτο φιλικό παιγνίδι παρόλο που η Εθνική ομάδα βρίσκεται στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της. Σίγουρα το ματς αυτό με την Ολλανδία είναι μια ευκαιρία για τους διεθνείς μας  να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους κόντρα σε μια υπερδύναμη του παγκοσμίου βόλεϊ και σίγουρα ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός κ.Δεληκώστας θα έχει πανέτοιμη την ομάδα για τους ΑΜΚΕ.  Η κοινή προετοιμασία που γίνεται με τους Ολλανδούς δίνει τα απαραίτητα εφόδια στην ομάδα για να ανταποκριθεί σε υψηλές απαιτήσεις των αγώνων.


Στη συνέχεια η Εθνική Κύπρου θα φιλοξενήσει τον όμιλο μικρών κρατών Ευρώπης 6-8 Ιουνίου στη Λεμεσό και θα αγωνιστεί εναντίον της Σκωτίας, Λουξεμβούργου και Σαν Μαρίνο. Εκεί θα προσπαθήσει να κατακτήσει την πρώτη θέση για να κάμει το βήμα παραπάνω και να παίξει στην δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Εθνική Ολλανδίας κάνει το βασικό μέρος της προετοιμασίας της στην Κύπρο και σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του προπονητή των Ολλανδών Εντουϊν Μπένε η Κύπρος είναι ιδανική χώρα για προετοιμασία. Πέρσι έκανε εδώ το νέο της ξεκίνημα η Ολλανδία με μεγάλο στόχο να βρεθεί ξανά στην ελίτ του Παγκόσμιου βόλεϊ και τα κατάφερε μέσα σε μια χρονιά να κατακτήσει το European League  και φέτος η Ολλανδία να συμμετέχει και πάλι μετά από αρκετό καιρό στο World League όπου στοχεύει να διακριθεί.

Η Ολλανδία που βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες στην Κύπρο θα δώσει αύριο Σάββατο φιλικό παιγνίδι προετοιμασίας με την Κύπρο στις 6.30μ.μ. και ο Μπένε θα δει σε ποια αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται όλοι οι παίκτες του ώστε με την επιστροφή της ομάδας στην Ολλανδία να αρχίσει το τελικό μοντάρισμα ενόψει της πρώτης αγωνιστικής του World League το οποίο ξεκινά προς το τέλος του μήνα και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά σε διπλούς αγώνες τον Καναδά (εκτός), Πορτογαλία (εντός), Ιαπωνία (εντός), Νότιος Κορέα (εκτός) και Φινλανδία (εκτός). Η Ολλανδία στοχεύει την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο ώστε να μπεί στην τελική οκτάδα.

Όμως οι Ολλανδοί πριν μπουν στην μάχη του World League θα αγωνιστούν στην Κροατία στα πλαίσια του πρώτου γύρου του Παγκόσμιου πρωταθλήματος  έχοντας για αντιπάλους την ομώνυμη  χώρα, τη Βοσνία και το Αζερμπαϊτζάν όπου στοχεύουν να κερδίσουν τον όμιλο ώστε να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης  τον ερχόμενο Ιανουάριο. Τέλος  θα συμμετάσχει και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Δανίας/Πολωνίας 2013 και έτσι ο Μπένε ετοιμάζει την ομάδα του για τρείς διοργανώσεις με στόχο την είσοδό στις τελικές 8αδες που είναι και ο μεγάλος στόχος της Ολλανδίας που επιστρέφει στο επίπεδο που θέλει.


Πέρσι Κύπρος και Ολλανδία αναμετρήθηκαν δύο φορές. Στο πρώτο φιλικό που ήταν ανεπίσημο η Κύπρος ηττήθηκε με 3-1 και στο δεύτερο φιλικό που είχε επίσημο χαρακτήρα η Ολλανδία επικράτησε με 3-0 σετ 25-18, 25-17, 25-21.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και ο αγώνας θα αρχίσει στις 6.30μ.μ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ