1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-04-2013 14:15

«Σούπερ» οι ακαδημίες του Απόλλωνα, κούπα και στις παγκορασίδες

Ο Απόλλων Λεμεσού μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό,τον καλύτερο των τελευταίων χρόνων στην κατηγορία των παγκορασίδων, αναδείχθηκε πρωταθλητής για έκτη φορά στην ιστορία του και για πέμπτη συνεχόμενη πιστοποιόντας για μια ακόμα φορά ότι είναι η πρώτη δύναμη στην Κύπρο στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα.

 
Κι αυτό γιατί καταφέρνει φέτος να κερδίσει και τους τρείς τίτλους (νεάνιδες, κορασίδες, παγκορασίδες) ένα επίτευγμα μοναδικό το οποίο έχει καταφέρει μόνο η ΑΕΛ την αγωνιστική περίοδο 2001-02.

Στο πρώτο σετ ο Απόλλων ήταν κυρίαρχος και πήρε πολύ εύκολα το σετ με 25-14 δείχνοντας ότι θα έχει μια εύκολη επικράτηση. Ο Παφιακός αντέδρασε και ξεκίνησε δυνατά το σετ έχοντας συνεχώς το προβάδισμα από την αρχή και με διαφορά στο σκορ. Ο Απόλλων όμως στο κατάλληλο σημείο του ματς πλησίασε στον πόντο (20-21) και το ματς έκοβε πλέον την ανάσα. Τελικά ο Παφιακός κατάφερε να κερδίσει το σετ με 26-24 και να ισοφαρίσει το ματς σε 1-1.

Μεγάλη αναμέτρηση έγινε στο τρίτο σετ όπου ο Παφιακός ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις έχοντας σοβαρό προβάδισμα (8-5) για την τελική επικράτηση όμως ο Απόλλων έκανε την μεγάλη αντεπίθεση και κατάφερε να περάσει 11-10 και το ματς να γίνει μεγάλο ντέρμπυ. Ο Παφιακός είχε τις δυνάμεις αφού ξαναπήρε τα ηνία με 13-12 και έδειχνε ικανός να κατακτήσει τον τίτλο. Το πάθος και η αποφασιστικότητα των νεαρών παικτριών του Ηλία Μιχαηλίδη έφεραν την νέα ανατροπή στο σκορ και ο Απόλλων έφθασε στην κατάκτηση του σετ με 15-13 και της νίκης με 2-1 σετ που ισοδυναμούσε με το πέμπτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην κατηγορία των παγκορασίδων.

Πριν από την έναρξη του τελικού οι δύο ομάδες Παφιακός και Απόλλων μαζί με τον Πρόεδρο του Παφιακού κ. Βάσο Δημητρίου και τον Πρόεδρο της ΚΟΠΕ κ. Δαμιανό Χατζηδαμιανού εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με ένα μήνυμα για βοήθεια καλώντας τον κόσμο να δώσει αίμα για να σωθεί ο μικρός Γιώργος από την Πάφο.


Διακύμανση του σκορ:
1ο σετ: 8-2, 16-11, 21-11, 25-14.
2ο σετ: 5-8, 9-16, 20-21, 24-26
3ο σετ: 5-8, 11-10, 15-13


Απόλλων (Ηλίας Μιχαηλίδης): Στυλιανού, Ανδρέου, Χ΄Κωνσταντά, Ζακχαίου Α., Ζακχαίου Κ., Κυριάκου (λίμπερο) Λεωνίδου, Μιχαήλ (Χάλιου)

Παφιακός (Αννινος Γιαννακού): Παπαντωνίου, Αλέξη, Χρηστίδη, ΧΈυσταθίου, Θεοτή Α., Κωνσταντίνου (λίμπερο) Λάρδου, Χ. Παρασκευοπούλου

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ