1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-04-2013 23:40

Κυπελλούχος η ΑΕ Καραβά στην Κύπρο

Η Pokkα Α.Ε. Καραβά νίκησε απόψε στον τελικό του κυπέλλου βόλεϊ ανδρών την Αναγέννηση Δερύνειας με 3-0 (25-19, 25-18, 26-24) και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Παράλληλα, εξασφάλισε και μια θέση στα Κύπελλα Ευρώπης της περιόδου 2013-14.
 
Δυνατά ξεκίνησαν οι δύο ομάδες με την Pokka ΑΕ Καραβά σταδιακά να ξεφεύγει στο σκορ και να συντηρεί ένα προβάδισμα τριών πόντων. Η ομάδα του Καραβά έδειχνε να πατά πολύ καλύτερα στο γήπεδο από τον αντίπαλό της και παρά το ανέβασμα της Αναγέννησης στο τέλος πήρε σχετικά εύκολα το σετ με 25-19 παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ 1-0.Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ με ηγέτη και εκτελεστή τον Ροντόλφο ανοίγει μια διαφορά από την αρχή με τρείς πόντους (8-5) και στη συνέχεια ανέβασε την διαφορά χάρις σε απανωτά λάθη των επιθετικών της Αναγέννησης με το σκορ να εκτοξεύεται στο 20-12. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε και αυτό το σετ με 25-18 και άρχισε να αγγίζει το τρόπαιο.Στο τρίτο σετ η Αναγένηση επιχείρησε την γνωστή της αντεπίθεση αλλά η ΑΕΚ έχοντας σταθερή απόδοση και με καλύτερους επιθετικά τους Ροντόλφο και Γκοδόϊ βρισκόταν συνεχώς μπροστά στο σκορ. Όμως στο τέλος η Αναγέννηση πε΄ρασε μπροστά και απείλησε την ΑΕΚ. Οι παίκτες της Καραβιώτικης ομάδας είχαν δύναμη και πάθος στο παιγνίδι και επικράτησαν με 26-24 χαρίζοντας στην ομάδα τους αλλά και στον κατεχόμενο Καραβά το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία τους.
 
Στην σεμνή τελετή των απαονομών, τιμήθηκαν μεταθανάτια οι Κυριάκος Κοζάκος για την ΑΕ Καραβά και Βάσος Μιχαήλ για την Αναγέννηση Δερύνειας.

Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού αναδείχθηκε ο Ροντόλφο Χουόζας της ΑΕ Καραβά. Το Κύπελλο στην κυπελλούχο ΑΕ Καραβά έκανε ο Πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δαμιανός Χατζηδαμιανού μαζί με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ κ.Πάμπο Στυλιανού.

Διακύμανση του σκορ
1ο σετ: 8-5, 16-11, 21-14, 25-19
2ο σετ: 8-5, 16-12, 21-13, 25-18
3ο σετ: 8-6, 16-13, 21-19, 26-24


AE Καραβά (Χόρχε Καννεστράτσι): Χριστοφή, Μπαρέττο, Ροντόλφο, Σπηλιόπουλος, Γκοδόϊ, Ευσταθίου (λίμπερο) Μιχαήλ, Χατζηδαμιανού.
Αναγέννηση (Αντώνης Κωνσταντίνου): Αχιλλέως, Παμπακάς, Γκουαρντιάνο, Τόμιτς, Λιάφτοφ, Χρυσοστόμου (λίμπερο) Ζάνης (Στέκας, Τόφιας, Ράπτου, Α.Αχιλλέως)


Δηλώσεις έκαναν ο προπονητής της ΑΕ Καραβά Χόρχε Καννεστράτσι και ο λίμπερο της ομάδας Βασίλης Μιχαήλ.

Χόρχε Καννεστράτσι: Νιώθω πολύ χαρούμενος για την μεγάλη νίκη της ομάδας μου, Ηταν ένα δύσκολο παιγνίδι, με μεγάλη πίεση από την συνέχεια αλλά δεν περίμενα να κερδίσουμε με 3-0. Η Αναγέννηση δεν μας έκανε πρόβλημα στον τομέα του σέρβις , έτσι έκανε την δουλειά μας πιο εύκολη είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και ιδιαίτερα τον Βασίλη Μιχάηλ, τον πασαδόρου Αντώνη Χριστοφή και τον Μπαρέττο που έκανε μια αθόρυβη δουλειά. Συγχαρητήρια και στην Αναγέννηση Δερύνειας που έπαιξε σε ένα τελικό μετά από τόσο καιρό. Η ομάδα μου φαίνεται ότι έχει αρχίσει μια θετική παράδοση σε τελικούς τους οποίους κερδίζει πάντα. Ξεκινήσαμε με προβλήματα τη χρονιά, έφυγαν 2 βασικοί, ο Γκοδόί ήρθε αργά στην ομάδα, έγιναν αλλαγές αλλά ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά και ευχαριστώ τους παίκτες μου που έδωσαν το μάξιμουμ της απόδοσής των και φέραμε άλλο ένα τίτλο στην ομάδα μας.

Βασίλης Μιχαήλ: Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία της ΑΕ Καραβά, δίκαια κερδίσαμε τον τίτλο. Δουλέψαμε σκληρά αυτό το διάστημα παρά τα προβλήματα που είχαμε από την αρχή της χρονιάς. Η συνέχεια δείχνει ότι η ομάδα έχει γερή βάση και πρέπει να κτίσουμε μια πιο δυνατή ομάδα ώστε να έχουμε διάρκεια και να ξανακερδίσουμε το πρωτάθλημα το οποίο χάσαμε φέτος. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Αναγέννησης όπου έδειξε πραγματικά πόσο μεγάλη είναι , με χαρακτήρα και αυτό την τιμά ιδιαίτερα. Όμως στο βόλεϊ δυστυχώς υπάρχει ένας νικητής, αυτοί είμαστε εμείς και θα χαρούμε αυτό το κύπελλο το οποίο μας αξίζει και ακούεται για ακόμα φορά ο Καραβάς και η Κερύνεια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ