1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-02-2016 14:15

Γιώργος Αντωνίου: «Λείπει ο κόσμος από τα γήπεδα»

Μια από τις παλιές δόξες της μεγάλης πετοσφαιρικής ομάδας της Ανόρθωσης ο πασαδόρος Γιώργος Αντωνίου φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ και μιλά για το παρόν, το μέλλον και κυρίως το παρελθόν της κυπριακής πετόσφαιρας. Ο κ. Αντωνίου έπαιξε στην Ανόρθωση για οκτώ χρόνια τις δεκαετίες 1970- 1980 ενώ πρόλαβε και έπαιξε στο ανοικτό γήπεδο της Ανόρθωσης που βρισκόταν πίσω από το ιστορικό σωματείο του Συλλόγου.
Αρχικά, ο κ. Αντωνίου μας μίλησε για τις διαφορές του κυπριακού βόλεϊ τώρα, με το παρελθόν. Όπως είπε: «Η σημαντική διαφορά είναι ότι την τωρινή εποχή λείπει ο κόσμος από τα γήπεδα σε αντίθεση με τη δική μας εποχή όπου τα γήπεδα ήταν γεμάτα. Ακόμα στους αγώνες οι ομάδες αγωνίζονταν με ενθουσιασμό που αντλείτο από τις γεμάτες κερκίδες και τον παλμό του κόσμου». Ο πρώην άσσος της Ανόρθωσης ανέφερε ότι το σύγχρονο βόλεϊ παρουσιάζει και πολλά θετικά στοιχεία όπως είναι οι τελειότερες εγκαταστάσεις σε σχέση με αυτές που παίζαμε εμείς, η ποιότητα και ο τρόπος παιχνιδιού.

Ερωτηθείς εάν παρακολουθεί την Ανόρθωση ο κ. Αντωνίου είπε ότι την παρακολουθεί τακτικά, αλλά επισήμανε ότι η τωρινή ομάδα χρειάζεται ίσως ενίσχυση σε κάποιες θέσεις για να μπορέσει να ανέβει και να κατακτήσει τίτλους ξανά.

Οι φετινές διοργανώσεις στην κυπριακή πετόσφαιρα διεξάγονται με τη συμμετοχή τριών ξένων. Ο κ. Αντωνίου ερωτήθηκε κατά πόσον αυτό βοηθά την ανέλιξη του βόλεϊ στην Κύπρο. Σύμφωνα με τα όσα είπε, «κατά τη γνώμη μου τρεις ξένοι σε μια ομάδα βόλεϊ είναι πολλοί, ίσως ένας ή δυο ξένοι θα ήταν το ιδανικό για την πετόσφαιρά μας.

Ελλειψη δημοσιότητας και προβολής

Ο παλαίμαχος πασαδόρος ανέφερε ότι στην κυπριακή πετόσφαιρα υπάρχει ταλέντο και παίκτες με δυνατότητες όμως ίσως αυτό που λείπει έντονα είναι η προβολή του αθλήματος από τα Μ.Μ.Ε.,αλλά ίσως και από τους ίδιους τους παίκτες για να προοδεύσουν στο άθλημα. Χαρακτηριστικά, ο κ. Αντωνίου είπε ««ότι στη δική μας εποχή, όποτε υπήρχαν αγώνες πετόσφαιρας ανεξαρτήτως ομάδων που είτε πρωταγωνιστούσαν είτε όχι υπήρχε μεγάλη δημοσιότητα και προβολή».

Αναφέραμε στον κ. Αντωνίου ότι πλέον φαίνεται να υπάρχει μαρασμός από κάποιες ομάδες παραδοσιακές στο βόλεϊ, οι οποίες ενώ παλιά πρωταγωνιστούσαν τώρα είτε έχουν τυπική παρουσία, είτε έχουν εξαφανιστεί από τον πετοσφαιρικό χάρτη. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, στο χώρο της πετόσφαιρας δεν μετρά ως κριτήριο το οικονομικό τουλάχιστον για τους Κύπριους παίκτες. Πρέπει να εμπεδωθεί στους νέους παίκτες από τους παλαιότερους ότι το κίνητρό τους πρέπει να είναι η αγάπη για το βόλεϊ.

Κεφάλαιο Εθνική ομάδα

Παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Αντωνίου δεν αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα εντούτοις έχει ισχυρή άποψη για την πορεία της Εθνικής. Όπως είπε σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες στην Εθνική υπήρχε ίσως περισσότερο ενδιαφέρον για τις Εθνικές, ενώ ίσως υπήρχαν περισσότερα ταλέντα που απάρτιζαν τις Εθνικές. Την ίδια ώρα οι άλλες ομάδες ενισχύονται με ξένους παίκτες, κάτι που παίζει ρόλο.

volleyball.org.cy

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ