1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
16-01-2016 13:09

Η Ομόνοια το «αιώνιο», νίκη-θρίλερ για την «Κυρία»

Η Ομόνοια και η PokkaΑΕ Καραβά ήταν οι κερδισμένες της ένατης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας. Οι «πράσινοι» με τη νίκη τους επί του ΑΠΟΕΛ αποσπάστηκαν εφτά βαθμούς από την κορυφή, ενώ η PokkaΑΕ Καραβά έπιασε στη δεύτερη θέση τον Παφιακό τον οποίο κέρδισε με 3—0. Στους άλλους αγώνες, μετά από συγκλονιστικό αγώνα η Ανόρθωσις κέρδισε στη Λεμεσό την Αναγέννηση με 3-2, ενώ η Νέα Σαλαμίνα πέρασε από τα Λατσιά κερδίζοντας τον Καποδίστρια Εθνικό Λατσιών με 0-3.

Αθλ. Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού»: Pokka ΑΕ Καραβά – Παφιακός 3-0 (Σετ:25 -13,25-23,25-23)

Η PokkaΑΕ Καραβά πάει από νίκη σε νίκη το τελευταίο διάστημα. Την Παρασκευή κέρδισε και τον Παφιακό με 3-0 σετ στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής και ισοβαθμεί με τον Παφιακό στη δεύτερη θέση με 19 βαθμούς. HPokkaΑΕΚ ήταν καλύτερη στο παιχνίδι έστω και εάν οι Παφίτες ήταν ανταγωνιστικοί στο δεύτερο και τρίτο σετ.

Η PokkaΑΕ Καραβά δεν δυσκολεύτηκε καθόλου στο πρώτο σετ αφού κυριάρχησε σε όλους τους τομείς και κέρδισε άνετα με 25-13. Ο Παφιακός παρουσιάστηκε αγνώριστος και με πολλά λάθη.

Το δεύτερο σετ ήταν εντελώς διαφορετικό αφού ο Παφιακός ανασυντάχθηκε και έπαιξε πολύ καλά περιορίζοντας τα λάθη. Από την άλλη η PokkaΑΕΚ συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς με συνέπεια ο αγώνας να μετατραπεί σε ντέρμπι. Τελικά, οι «κιτρινόμαυροι» πιο οργανωμένοι στα κρίσιμα σημεία κέρδισαν το σετ με 25-23 και πήραν προβάδισμα δυο σετ.

 Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το τρίτο σετ με την PokkaΑΕΚ να κερδίζει 25-23 και 3-0 σετ και να κάνει βαθμολογικό άλμα.

Pokka ΑΕ Καραβά(Χ. Καννεστράτσι):Κνέζεβιτς, Αντωνιάδης,Ροδόλφο, Ράμμα, Ράντιτς, Χριστοφή. ΛίμπεροΧ’’Δαμιανού.

Παφιακός(Σπ. Πρωτοψάλτης):Ευσταθίου, Κωνσταντινίδης, Μπατίστα, Μπουρκόφσκι, Οικονομίδης, Ιβάνκοβιτς. Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου.

«Λευκόθεο»: ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια 1-3 (Σετ:18-25,25-22,16-25,16-25)

«Πράσινο» βάφτηκε το αιώνιο ντέρμπι της Λευκωσίας αφού η Ομόνοια κέρδισε στο «Λευκόθεο» το ΑΠΟΕΛ με 1-3 και αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη θέση που ισοβαθμούν οι PokkaΑΕ Καραβά και ο Παφιακός στους εφτά βαθμούς.

Στο πρώτο σετ που στιγματίστηκε από μεγάλη καθυστέρηση η Ομόνοια ήταν καλύτερη και αφού περιόρισε τα ατού του ΑΠΟΕΛ που παράλληλα δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα κέρδισε το σετ με 18-25 και προηγήθηκε με 0-1.

Οι «πορτοκαλί» ανασυντάχθηκαν στο δεύτερο σετ και παίζοντας πολύ καλά κατάφεραν να είναι μέσα στο παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του. Οι παίκτες του Μίμη Παμπακά είχαν λύση σε κάθε αντίδραση της Ομόνοιας και κατάφεραν να κερδίσουν 25-22 και να πάρουν το σετ ισοφαρίζοντας σε 1-1 στα σετ. Η Ομόνοια ήταν μέτρια και έδωσε το δικαίωμα στο ΑΠΟΕΛ να κάνει το παιχνίδι του.

Στο τρίτο σετ τα πάντα άλλαξαν αφού οι «πράσινοι» θυμήθηκαν τον καλό τους εαυτό και παίζοντας σωστό βόλεϊ περιορίζοντας τα λάθη δεν άφησαν περιθώρια στο ΑΠΟΕΛ με συνέπεια να κερδίσουν το σετ με 16-25 και να πάρουν προβάδισμα στο  σκορ με 1-2.

Το τρίτο σετ αποτέλεσε και τον προπομπό του τέταρτου αφού η ψυχολογία έγειρε πλέον με το μέρος της Ομόνοιας που επέβαλε τον ρυθμό της και κέρδισε με 16-25 παίρνοντας τη νίκη με 1-3 σετ.


ΑΠΟΕΛ(Μ. Παμπακάς):Κοζλόφσκι, Τζόρτζεβιτς, Χάσικος, Γεωργίου, Χόστερ, Αβερκίου. Λίμπερο: Παντελή. ΑλλαγέςΧαλλουμής, Πέτρου.
Ομόνοια(Σ. Σάββα):Ρεινάλντο, Παφίτης, Αλβες, Τούλιο, Αλεξίου, Α. Πετρακκίδης, Λίμπερο: Αντωνίου. Αλλαγές:Αποστόλου,


Θεμιστόκλειο: Ανόρθωσις – Αναγέννηση Δ.3-2 (Σετ:23-25, 25-22,25-23,23-25,17-15)

Πραγματικό ντέρμπι έγινε στο Θεμιστόκλειο όπου μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα με πολλές συγκινήσεις η Ανόρθωσις κέρδισε την Αναγέννηση Δ. με 3-2. Το παιχνίδι άφησε γλυκόπικρη γεύση στις δυο ομάδες αφού η μεν Ανόρθωση πήρε μόνο δυο βαθμούς η δε Αναγέννηση έχασε ένα παιχνίδι που μπορούσε να κερδίσει.




Η Αναγέννηση αιφνιδίασε την Ανόρθωση και  προηγήθηκε σχεδόν σε όλο το πρώτο σετ εκτός από ένα στάδιο στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ που προηγήθηκε με 16-15 η Ανόρθωσις.  Η Αναγέννηση προηγήθηκε μάλιστα με 19-24. Η κακή υποδοχή των «πρασίνων» και το ανέβασμα της Ανόρθωσις στο μπλοκ  όμως έφεραν το σετ στην κόψη του ξυραφιού αφού οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 23-24. Τελικά, με  ένα μπλοκ – άουτ η Αναγέννηση πήρε τον πόντο που ήθελε κερδίζοντας το πρώτο σετ με 23-25 και προηγήθηκε με 0-1.




Στο δεύτερο σετ οι δυο ομάδες στα αρχικά στάδια πήγαιναν πόντο – πόντο, αλλά στη συνέχεια η Ανόρθωσις βελτιώθηκε και προηγήθηκε 15-9.

Η Αναγέννηση βελτιώθηκε όμως στο μπλοκ και μείωσε στους τρεις πόντους 17-15, αλλά οι γηπεδούχοι ανασυντάχθηκαν και πήραν προβάδισμα τεσσάρων πόντων 20-16. Με όπλο πάλι το μπλοκ η Αναγέννηση έμενε κοντά στο σκορ αφού μείωσε στους δυο 21-19. Παρά την πίεση που άσκησε η Αναγέννηση, η Ανόρθωσις πήρε το σετ με 25-22 και ισοφάρισε σε 1-1.




Στο τρίτο σετ οι Δερυνειώτες μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και στο πρώτο  τεχνικό τάιμ – άουτ προηγήθηκαν 5-8. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βελτιωθούν με συνέπεια να προηγηθούν με 16-12. Κάποια λάθη της Ανόρθωσις επέτρεψαν στους Δερυνειώτες να μειώσουν στον πόντο 16-15. Μετά από μάχη η Ανόρθωσις κέρδισε τελικά με 25-23 και ανέτρεψε το σκορ.




Στο τέταρτο σετ η μάχη συνεχίστηκε, αφού οι δυο ομάδες πρόσφεραν θέαμα με την Ανόρθωση να καταφέρνει να προηγηθεί 17-12. Οι Δερυνειώτες δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν και άλλο σε 17-15 εκμεταλλευόμενοι την κακή υποδοχή της Ανόρθωσης γύρισαν το παιχνίδι και κέρδισαν το σετ με 23-25 ισοφαρίζοντας σε 2-2 οδηγώντας το παιχνίδι στο τάι-μπρεικ.




Η Αναγέννηση μπήκε πολύ δυνατά στο τάι – μπρέκ και προηγήθηκε 3-7. Στο σημείο εκείνο η Ανόρθωση ανασυντάχθηκε και μείωσε 6-8 μετά από δυο λάθη του Αρμενάκη. Οι «πράσινοι» του Αντώνη Κωνσταντίνου όμως συνέχισαν να προηγούνται με δυο πόντους 8-10 στην αλλαγή γηπέδου. Στη συνέχεια έγινε μάχη με την Ανόρθωση πιο ψύχραιμη να κερδίζει με 17-15 και να παίρνει τη νίκη με 3-2 σετ.




Ανόρθωσις(Μαρ. Κοντός): Γκιουλέ, Τσιάρτσκι, Δημητρίου, Μιχαϊλοβιτς, Γ. Κοντός, Γ. Χρυσοστόμου. Λίμπερο: Πλατρίτης. Αλλαγές: Κολάς, Στρουγκάρεβιτς, Π. Χρυσοστόμου

Αναγέννηση Δ.(A. Κωνσταντίνου):Καραγιάννης, Ανδρ. Χρυσοστόμου, Ελευθερίου, Ντουβάρτσι, Αρμενάκης, Ττόφιας. Λίμπερο: Χρ. Χρυσοστόμου.




Λύκειο Λατσιών: Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών – Νέα Σαλαμίνα 0-3 (Σετ:15-25,23-25,18-25)

Η Νέα Σαλαμίνα επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και κέρδισε δύσκολα τον Καποδίστριας Εθνικό Λατσιών με 0-3 σετ στο Λύκειο Λατσιών.

Χωρίς να συναντήσει δυσκολίες η Ν. Σαλαμίνα εκμεταλλευόμενη την υπεροχή της από τον αξιόμαχο Καποδίστριας Εθνικό Λατσιών κέρδισε το πρώτο σετ με 15-25 και προηγήθηκε με 0-1 στα σετ.Οι γηπεδούχοι μη έχοντας τίποτα να χάσουν έπαιξαν πολύ καλό βόλεϊ στο δεύτερο σετ μετατρέποντας σε ντέρμπι τον αγώνα. Ωστόσο, η εμπειρία της Ν. Σαλαμίνας ήταν καταλυτική με συνέπεια να κερδίσει 23-25 και να προηγηθεί με 0-2 σετ.

Στο τρίτο σετ η Νέα Σαλαμίνα έπαιξε συγκεντρωμένα και παρά την πολύ καλή προσπάθεια των Λατσιωτών κέρδισε με 18-25 κάνοντας το 0-3.




Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών (Α. Τοφής):Χ’’Αθανασίου,Χαριδήμου, Κουλέντης,Τοφής, Προύσαλλης, Μιχαήλ.

Νέα Σαλαμίνα (Λ. Ρέινολτς):Λιοτατής, Χάντ, Ζηκάκης, Μπαγιάν, Γ. Χρυσοστόμου, Προδρόμου. Αλλαγές: Σοφοκλέους, Καλαφάτης, Λίμπερο: Τέγκενροτ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ