1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
09-01-2016 13:43

Νίκη και εδραίωση στα ψηλά για την Pokka ΑΕ Καραβά

Η PokkaΑΕ Καραβά πέτυχε πολύ σημαντική νίκη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Πετοσφαίρισης Α Κατηγορίας Ανδρών αφού κέρδισε την Ανόρθωση με 3-0 στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού». Η ομάδα του Καραβά εδραιώθηκε στην τριάδα και βλέπει ψηλότερα, ενώ η Ανόρθωση συνέχισε τη μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα.
Στους άλλους αγώνες η Ομόνοια κέρδισε εύκολα τον Καποδίστριας Εθνικό Λατσιών με 3-0 και εδραιώθηκε στην κορυφή, ενώ συναρπαστικά παιχνίδια έγιναν σε Πάφο και Δερύνεια με τον Παφιακό και το ΑΠΟΕΛ να κερδίζουν με 3-2 Νέα Σαλαμίνα και Αναγέννηση Δ. αντίστοιχα.

PokkaΑΕ Καραβά – Ανόρθωσις 3-0 (25-21, 25-20, 25-18)

Τη νίκη της 8ης αγωνιστικής πέτυχε η PokkaΑΕ Καραβά η οποία στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» κέρδισε την Ανόρθωση με 3-0 και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς. Την ίδια ώρα κέρδισε τους Βαρωσιώτες με το ίδιο σκορ της ήττας τους την πρώτη αγωνιστική στο «Θεμιστόκλειο». Αντίθετα, η Ανόρθωση συνέχισε τα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και η θέση της στην τετράδα δεν είναι αυτή τη στιγμή εξασφαλισμένη.

Οι φίλοι του βόλεϊ που ανέμεναν ο αγώνας να μετατραπεί σε ντέρμπι δεν έπεσαν έξω στο πρώτο σετ. Οι δυο ομάδες πάλεψαν με πείσμα για την κατάκτηση του σετ και η υπεροχή ήταν εναλλασσόμενη. Τελικά, οι πετοσφαιριστές της PokkaΑΕ Καραβά εκμεταλλευόμενοι κάποια λάθη της Ανόρθωσης στα τελευταία στάδια κέρδισαν το σετ με 25-21 και προηγήθηκαν 1-0 στο κρίσιμο πρώτο σετ.  

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το παιχνίδι και στο δεύτερο σετ όπου οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο, αλλά πάλι οι «κιτρινόμαυροι» στα κρίσιμα σημεία ήταν καλύτεροι και κέρδισαν με 25-20 κάνοντας το 2-0 παίρνοντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη. Με την ψυχολογία στα ύψη η PokkaΑΕ Καραβά δεν αντιμετώπισε προβλήματα και κέρδισε εύκολα με 25-18 παίρνοντας τη νίκη με 3-0 σετ.

 Η  Ανόρθωση εμφανίστηκε επηρεασμένη από την εξέλιξη των δυο πρώτων σετ και δεν ακολούθησε τον ρυθμό των «κιτρινόμαυρων». Να σημειωθεί ότι στην προθέρμανση τραυματίστηκε ο Γιώργος Χρυσοστόμου της Ανόρθωσης και αντικαταστάθηκε στην εξάδα από τον Στρουγκάρεβιτς.

PokkaΑΕ Καραβά (Χ. Κανεστράτσι): Κνέζεβιτς, Αντωνιάδης, Ροντόλφο, Χ’’Φιλίππου, Ράντιτς, Λίμπερο: Χ’’Δαμιανού. ΑλλαγέςΣάντσεθ, Αχιλλέως.
Ανόρθωσις (Μαρ. Κοντός): Κολάς, Β. Δημητρίου, Μιχαϊλοβιτς, Τσιάρτσκι, Στρουγκάρεβιτς, Γκιουλέ, Λίμπερο: Πλατρίτης. Αλλαγές: Γ. Κοντός, Γ. Χρυσοστόμου, Π. Χρυσοστόμου.

Παφιακός – Νέα Σαλαμίνα 3-2 (17-25,29-27,17-25,25-23,15-11)

Ο Παφιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του συναρπαστικού αγώνα στην αίθουσα «Αφροδίτη» αφού κέρδισε με 3-2 τη Νέα Σαλαμίνα. Οι Παφίτες που ήταν ενισχυμένοι με τις δυο τους νέες μεταγραφές Ιβάνκοβιτς και Ευσταθίου έστω και εάν πήραν δυο πόντους εεντούτοις παραμένουν σταθερά στη δεύτερη θέση τέσσερεις βαθμούς όμως πίσω από την Ομόνοια. Η Νέα Σαλαμίνα πάλεψε μέχρι τέλους και δικαιούται να ελπίζει για την τετράδα.

Η Νέα Σαλαμίνα αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και αφού περιόρισε τα ατού του Παφιακού κέρδισε το πρώτο σετ με 17-25 και προηγήθηκε με 0-1 σετ. Οι Παφίτες παρουσιάστηκαν επηρεασμένοι από τη διακοπή υποπίπτοντας σε πολλά λάθη Το δεύτερο σετ επιφύλασσε πολλές συγκινήσεις. Ο ενισχυμένος Παφιακός μπήκε στον ρυθμό του αγώνα και ζήτησε με πείσμα το σετ που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης.  Από την πλευρά της η Νέα Σαλαμίνα ήταν πάρα πολύ καλή και σε όλη τη διάρκειά του το σετ έδειχνε ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Όπως εξελίχθηκε το σετ η πιο ψύχραιμη ομάδα θα κέρδιζε και αυτή ήταν ο Παφιακός που μετά από πραγματική μάχη κέρδισε με 29-27 και ισοφάρισε τον αγώνα σε 1-1.

Η Νέα Σαλαμίνα ήταν αποφασισμένη να φύγει με το τρίποντο από την Πάφο, κάτι που το έδειξε στο τρίτο σετ. Η ομάδα του κ. Ρέινολτς παρά την κούραση από το δεύτερο σετ κυριάρχησε σε βασικούς τομείς του παιχνιδιού όπως το μπλοκ και την υποδοχή, ενώ σταμάτησε τα όπλα του Παφιακού Μπατίστα, Ιβάνκοβιτς και Μπουρκόφσκι. Αποτέλεσμα να κερδίσει με 17 -25 και να προηγηθεί με 1-2 σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα.

Ο Παφιακός δεν το έβαλε κάτω και στο τέταρτο σετ κατάφερε να κερδίσει έστω και δύσκολα με 25-23 και να ισοφαρίσει σε 2-2 οδηγώντας τον αγώνα στο τάι –μπρέικ. Η εικόνα του σετ θύμισε το δεύτερο σετ με την εναλλασσόμενη υπεροχή, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποφασιστικοί στα τελευταία στάδια.

Στο πέμπτο σετ  μίλησε η έδρα, αφού ο Παφιακός κατόρθωσε να ελέγξει το σετ κερδίζοντας με 15-11 και τον αγώνα με 3-2 σετ.

Παφιακός (Σ. Πρωτοψάλτης): Οικονομίδης, Ιβάνκοβιτς, Ανδρέου, Μπατίστα, Κωνσταντινίδης, Μπουρκόφσκι.
Νέα Σαλαμίνα (Λ. Ρέϊνολτς): Σαββίδης, Προδρόμου, Ιαντόλο, Χάντ, Ζηκάκης, Μπαγιάν.

Ομόνοια – Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών 3-0 (25-09, 25-14, 25-11)

Με συνοπτικές διαδικασίες η Ομόνοια κέρδισε στο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία την φιλότιμη ομάδα του Καποδίστριας Εθνικού Λατσιών με 3-0 πετυχαίνοντας την όγδοη σερί νίκη στο πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» ήταν σοβαροί και καθάρισαν τον αγώνα απέναντι στους Λατσιώτες οι οποίοι προσπάθησαν αλλά η έλλειψη λύσεων και η διαφορά δυναμικότητας με την Ομόνοια δεν τους άφησε περιθώρια για κάτι καλύτερο.Η Ομόνοια μπήκε δυνατά στον αγώνα και καθάρισε το πρώτο σετ με 25-09 .Στο δεύτερο σετ η ομάδα των Λατσιών ήταν πιο ανταγωνιστική, αλλά οι πρωτοπόροι έβρισκαν τις λύσεις και κέρδισαν με 25-14 κάνοντας το 2-0 στα σετ.

 Στο τρίτο σετ ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε και η Ομόνοια κέρδισε με 25 -11 κάνοντας το 3-0 σε 1 ώρα και 13 λεπτά.

Ομόνοια(Σ.Σάββα): Άλβες, Τούλιο, Παφίτης, Α. Πετρακκίδης, Αποστόλου, Σ. Πετρακκίδης, Λίμπερο: Αντωνίου.
Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών (N.Ιωάννου): Χ’’ Αθανασίου, Προύσσαλλης, Κουλέντης, Χαριδήμου, Γερασίμου, Λίμπερο: Νικηφόρου. Αλλαγές: Βραχίμης, Μάτσας, Λίμπερο: Ράφτης.

Αναγέννηση Δ. – ΑΠΟΕΛ 2-3 (16-25, 25-21, 21-25, 25-21,12-15)

Επανάληψη του αγώνα της πρώτης αγωνιστικής ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν ο αγώνας στη Δερύνεια ανάμεσα στην Αναγέννηση και το ΑΠΟΕΛ. Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα οι «πορτοκαλί» κέρδισαν με 2-3 και βρίσκονται στην έκτη θέση με 10 βαθμούς ευελπιστώντας ότι θα προλάβουν το τρένο της τετράδας. Η Αναγέννηση πάλεψε αλλά έχασε στα σημεία μένοντας πίσω βαθμολογικά.

Το ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλύτερο στο πρώτο σετ και περιορίζοντας τα λάθη κέρδισε το σετ με 16-25 και προηγήθηκε με 0-1 στα σετ. Η Αναγέννηση παρασύρθηκε από το ρυθμό των «πορτοκαλί» και επηρεασμένη από τις απουσίες έχασε σχετικά εύκολα το σετ. Τα πράγματα στο δεύτερο σετ ήταν διαφορετικά, αφού η Αναγέννηση αντέδρασε και παίζοντας συγκεντρωμένα κατάφερε να ελέγξει το σετ να το κερδίσει 25-21 και να ισοφαρίσει τα σετ σε 1-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. 

Στο δεύτερο σετ το ΑΠΟΕΛ ήταν μέτριο δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, ενώ τα λάθη σε κρίσιμα σημεία του στοίχισαν το σετ. Στην κυριολεξία «με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε» την Αναγέννηση το ΑΠΟΕΛ στο τρίτο σετ αφού ανασυντάχθηκε και κέρδισε με 21-25, έκανε το 1-2 στα σετ και έβαλε τεράστια πίεση στους γηπεδούχους.

Το ντέρμπι ή καλύτερα το ένα σου και ένα μου συνεχίστηκε στο τέταρτο σετ με την Αναγέννηση να είναι πιο οργανωμένη αυτή τη φορά, να κερδίζει με 25-21 (το τρίτο διαδοχικό σετ που έληξε με το ίδιο σκορ) και να οδηγεί τον αγώνα στο τάι μπρέικ. Το ΑΠΟΕΛ πλήρωσε κάποια λάθη και έχασε το σετ.

Στο τάι μπρέικ το ΑΠΟΕΛ ήταν πιο ψύχραιμο και με περισσότερες λύσεις κέρδισε με 12 -15 και τον αγώνα με 2-3.

Αναγέννηση Δ. (Α. Κωνσταντίνου): A.Χρυσοστόμου, Πάια, Καραγιάννης, Αρμενάκης, Σωτηρίου, Ττόφιας, Λίμπερο: Χρ. Χρυσοστόμου. Αλλαγές: Ντουβάρτσι
ΑΠΟΕΛ (Μ. Παμπακάς): Αβερκίου, Κοζλόφσκι, Τζόρτζεβιτς, Χάσικος, Γεωργίου, Χόστερ, Λίμπερο: Παντελή. ΑλλαγέςΠέτρου, Χ’’Παύλου, Χαλλουμής.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ