1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-01-2014 12:34

Σωτήρχος στην ΑΕΚ και η ... μπούρδα του Δρίκου

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ
Έρχεται λοιπόν το 2014 , κι ότι κι αν πούμε , η πραγματικότητα του 2013 ξεπέρασε και τη φαντασία μας και γι αυτό μπορείτε να δείτε πράγματα που δεν τολήσαμε καν να διανοηθούμε και θα σας τα εξηγήσουμε.

Περίμενε κανένας ότι οι Εθνικές ομάδες δεν θα δούλευαν όλο το καλοκαίρι, χωρίς να ενοχληθεί κανείς, ούτε οι ομοσπονδιακοί προπονητές; Φανταζόταν κάποιος ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Δρίκος δεν θα έπαιρνε ταιμ αουτ επι δυο σετ , σε φιλικό της Εθνικής, λέγοντας την απίστευτη μπούρδα " Η ηγεσία δεν αναπτύσσεται υπό καθεστώς προστασίας¨, χωρίς να τον στείλουν στο σπίτι του; Είχε σκεφτεί κάποιος ότι το Ρέθυμνο του αντιπροέδρου της ΕΟΠΕ Κωστή Ψαρουδάκη, δεν θα πήγαινε στη ρεβανς του Τσάλεντζ Καπ και δεν θα ζητούσε ομόφωνα το ΔΣ, την παραίτηση του; Περίμενε κανένας ότι θα παραιτηθεί από τον Ολυμπιακό, ο Τέλης Σωτήρχος, μετά την κατάκτηση του νταμπλ, κι αφού είχε στήσει την ομάδα για τη νέα περίοδο;

Γι αυτό λοιπόν ότι και να διαβάσετε στη συνέχεια, στον Καζαμία 2014, πιστέψτε το και μπορεί να γίνει, αφού στο θαυμαστό κόσμο του βόλει, όλα μπορούν να συμβούν , όπως κι αυτό που αναμένεται τον Ιανουάριο και την αλλαγή προπονητή στην ΑΕΚ. Το ματς τελικά με τον Ολυμπιακό επαναλαμβάνεται, ο Νικολάκης κάνει ματ στον Οικονόμου και με διαγώνια τη Χριστοδούλου και πασαδόρο την Κις κερδίζει 3-0(25-10, 25-9, 25-4) και φυσικά έχουμε παραίτηση του Λαρισαίου προπονητή. Τότε ο Παπαδημητρίου παίρνει τη μεγάλη απόφαση και προσλαμβάνει τον Τέλη Σωτήρχο, τον προπονητή που του ...έκλεψε το νταμπλ με τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Για να κάνει αυτή την κίνηση ... συμβουλεύτηκε και τις Γιακουμή, Καβαθά που δούλεψαν την περασμένη περίοδο μαζί του. Οι δυο κεντρικές είπαν τα καλύτερα λόγια και η ΑΕΚ αλλάζει σελίδα. Έτσι στα πλει οφς τραυματίζονται οι Κωνσταντίνου, Τένεβα, Κοσμά, Κις και το πρωτάθλημα πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια με δυο νίκες στο Ρέντη. Στον Ολυμπιακό μάλιστα μετά την ήττα από τα Βριλήσσια, είχαν ζητήσει πίσω τη Χαντάβα και την έδωσαν δανεική στην ΑΕΚ, γιατί θεωρούσαν ότι δεν είναι ανταγωνιστική ομάδα...

                                           Προσλαμβάνει και τους συνταξιούχους

Ο Γιάννης Στουραίτης μετά τη μεγαλοφυή ιδέα , της ίδρυσης φίλων εθνικών ομάδων από τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, αφήνει άφωνο για μια ακόμη φορά τον φίλαθλο κόσμο του αθλήματος. Ιδρύει τους "φίλους της ΕΟΠΕ" και ψάχνει για χορηγίες, προκειμένου να πληρώσει τους υπαλλήλους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάνει απεργία πείνας όταν η Ομοσπονδία αποφασίζει να απολύσει έναν υπάλληλο, που είχε να πατήσει στα γραφεία πάνω από τρία χρόνια. Προτείνει μάλιστα στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, να επαναπροσληφθούν οι συνταξιούχοι υπάλληλοι της ΕΟΠΕ γιατί οι περικοπές των συντάξεων , περιόρισαν τις απολαβές τους.

Ο Εθνικός προχωράει από νίκη σε νίκη , αλλά εν μέσω πρωταθλήματος ιδρύεται ο "Εθνικός τζούνιορς" , στα πρότυπα της "Αρτζεντίνος τζούνιορς" . Μια πρωτοποριακή ιδέα του Γιάννη Τζήμα, προκειμένου να παίζουν όλοι οι γιοί των παλαιμάχων παικτών του Εθνικού , και να έχει ήσυχο το κεφάλι του και ο Θανάσης Μουστακίδης. Διαμαρτύρονται όμως τα κορίτσια τους και μετά απο ένα μήνα ιδρύεται η "Νίκη τζούνιορς" , αφού ως γνωστόν στην Αλεξανδρούπολη όλοι οι κάτοικοι έχουν παίξει βόλει και όλοι είναι προπονητές.

                 Πρόεδρος ο Προύσαλης

Γίνεται επιτέλους το δικαστήριο για τα χρήματα που χρωστάει ο Ηρακλής στον Κώστα Προύσαλη. Ο εισαγγελέας προτείνει να παραγραφεί το χρέος, απόφαση που στηρίζεται στις συνεχείς δηλώσεις του παίκτη υπέρ της διοίκησης, και εξαιτίας αυτών τον χρεώνουν ως μέλος της διοίκησης και όχι ως παίκτη. Ως γνωστόν ο παίκτης στον επίλογο κάθε δήλωσης του έλεγε "ευχαριστούμε τη διοίκηση που είναι στο πλευρό μας", ενώ όταν είναι στην Εθνική λέει ακριβώς το ίδιο για τη διοίκηση της ΕΟΠΕ. Δείχνει τουλάχιστον συνέπεια...

Ο Ολυμπιακός χάνει το πρωτάθλημα , στον τελικό παίζουν Φοίνικας Σύρου-Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Δημήτρης Καζάζης εκμεταλλευόμενος την απουσία της ομάδας απο τη μάχη του τίτλου, στήνει την ομάδα της επόμενης περιόδου από τον Μάρτιο. Φέρνει στο Ρέντη, τους έμπειρους  Τριανταφυλλίδη, Αμαριανάκη, Ντράγκοβιτς, Βίλντε, Μπρντοβιτς, Φάκα, Τερζάκη, Ξεροβάσιλα , για να ανεβάσει το μέσο όρο ηλικίας και για να κάνει οικονομία, αναλαμβάνει το ρόλο του πασαδόρου, αφού ο Μουστακίδης αρνήθηκε την πρόσκληση του. Χρέη προπονητή για λόγους οικονομίας, αναλαμβάνει ο Ταρνατώρος που σε δυο -τρία χρόνια έμαθε πολύ καλά το βόλει και διδάσκει και σε σεμινάρια προπονητών, ενώ συμβουλεύει και όλους τους προέδρους της ΕΣΑΠ ποιούς προπονητές να προσλάβουν. Ο Ταρνατώρος όμως κάνει συχνές αλλαγές στους πασαδόρους, αφού αυτό διδάχθηκε από τον Καζάζη, κάτι που εκνευρίζει τον Δημήτρη που τα παρατάει και λέει "είπα επιτέλους να παίξω πασαδόρος στον Ολυμπιακό, αφού δεν τα κατάφερα επι Μουστακίδη και δεν με αφήνετε"

                                       Ντου του Χρυσοφάκη στη Θράκη

Στον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος, Εθνικός-Φοίνικας, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέφανος Βασιλειάδης αιφνιδιάζει πάλι . Ορίζει τους Τσίτσικα-Μαρκάτσα. Για να κάνουν μάλιστα σωστή προθέρμανση, παίζουν το πρωί σε αγώνα της ΕΣΠΑΑΑ, το μεσημέρι σε ματς της ΕΣΠΕΔΑ και τους βάζει το απόγευμα και σε ένα παιχνίδι της Νίκης Αλεξενδρουπολης, για να συνηθίσουν την ατμόσφαιρα του γυμναστηρίου. Κι ενώ το σκορ είναι 2-0 και 24-10, ανακαλύπτουν λάθος θέσεις από το πρώτο σετ, με τον Κώστα Δαλακούρα  να παίρνει τη θέση του Ανέστη Δαλακούρα, χωρίς να έχει σημειωθεί από τη γραμματεία. Διατάζουν την επανέναρξη του αγώνα, με το σκορ 0-2 σετ και 0-10, κάτι που προκαλεί την αντίδραση του μέλους του ΤΑΑ Ολυμπιακού , Λευτέρη Χρυσοφάκη που ορμάει στον αγωνιστικό χώρο και βγάζει τους δυο ρέφερι εκτός γυμναστηρίου. Ο Χρυσοφάκης, είχε προσκληθεί από τους Τζήμα, Μαυρίδη, για τα καλά λόγια που είπε γι αυτούς μετά το επεισοδιακό ματς  με τον Ολυμπιακό.

                                         Εκλογές στη Γαύδο

Εκλογές στην ΕΟΠΕ , πάνω από τα ερείπια της Ομοσπονδίας. Παρόλα αυτά τα ψηφοδέλτια είναι πολλά και ξεχωρίζει εκείνο των Κώστα Χαριτωνίδη-Γιώργου Μανωλόπουλου, που έχει αντιπάλους τους Παντελή Ταρνατώρου-Αχιλλέα Μαυρομάτη. Θεσσαλονίκη εναντίον Θεσσαλονίκης, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένας υποψήφιος από την Αθήνα. Τις εκλογές όμως τις κερδίζει ο Κωστής Ψαρουδάκης, που έχει από το 2012 στα χέρια του 234 εξουσιοδοτήσεις. Ήταν αυτές που πήρε στην Αγριά, απλά άλλαξε ημερομηνίες και φυσικά δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς, αφού τα σωματεία που του τις έδωσαν, δεν υπάρχουν. Οι εκλογές γίνονται στη Γαύδο , ναυλώνει καράβι από το Ρέθυμνο και μοιράζει στους συντοπίτες του, όλες τις εξουσιοδοτήσεις. Φυσικά έχει στο πλάι του τον Περικλή Μπακοδήμο, τον μοναδικό της διοίκησης Μπελιγράτη, που παρέμεινε και επί Μαυρομάτη, παίρνει για μια ακόμη χρονιά απόσπαση από τη δουλειά του και συνεχίζει να εισπράττει από το βόλει ως κομισάριος. Ο Τάκης Φλώρος, αναλαμβάνει τον Φεβρουάριο την εθνική παίδων, τον Μάρτιο την Εθνική κορασίδων, τον Μάιο την Εθνική νεανίδων, τον Ιούλιο την Εθνική εφήβων, τον Σεπτέμβριο την Εθνική γυναικών, τον Νοέμβριο την Εθνική ανδρών και τον Δεκέμβριο την Εθνική Τράπεζα.

                                                         Η τρόικα τιμά τον Δρίκο

Ο Άρης προσλαμβάνει τον Αλέκο Λεώνη, αλλά αυτός παραιτείται μετά απο τρια ματς γιατί ο υπάλληλος του κυλικείου δεν του έψησε καλά το τυρί στο τοστ και του είπε "'άντε ρε παλιόγρια". Πασαδόρος παραμένει παρά τις αλλαγές ο Γιάννης Χαριτωνίδης. Η FIVB βλέπει σε βίντεο τον αγώνα Ελλάδα-Λευκορωσία και ενθουσιάζεται με τη ακίνητη αγαλματωειδή στάση του Σωτήρη Δρίκου. Ευθυγραμμίζει αμέσως το βόλει με το μπιτς βόλει, όπου δεν υπάρχει προπονητής στον αγωνιστικό χώρο και την αλλαγή την υποδέχονται με αγαλλίαση οι σύλλογοι. Καταργούν κι αυτοί τους προπονητές , για να γλυτώσουν τα έξοδα και σώζουν το δημόσιο, αφού έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι είναι αστυνομικοί, πυροσβέστες, υπάλληλοι της ΓΓΑ, του Δήμου και έτσι αναγκάζονται να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Η τρόικα δίνει το χρυσό σταυρό στον ομοσπονδιακό προπονητή, γιατί κατάφερε επιτέλους την κινητικότητα χωρίς να βάψει τα χέρια της με αίμα και επιστρέφουν επιτέλους να δουλέψουν σε σχολεία οι Δρίκος, Μπακοδήμος, Φλώρος, Καραίσκος....

     Ζητάμε συγγνώμη σε όσους αισθάνονται αδικημένοι και θιγμένοι, αλλά αυτή είναι η ουσία της σάτιρας. Σας αγαπάμε όλους, γιατί χωρίς εσάς δεν θα υπήρχαμε εμείς . Καλή χρονιά και του χρόνου, όλοι εδώ μαζί.

 

4 σχόλια

  • Comment Link sakis Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 20:17 posted by sakis

    Pro-vlima-smenos (από το "βλήμα" προφανώς)
    1ον το τρομπάρεις γράφεται με -ει και όχι με -η...ούτε αυτό δεν μπορείς να γράψεις σωστά ενώ το ξέρεις καλά....
    2ον την ίδια άποψη θα έχεις φαντάζομαι και για το άρθρο στο οποίο αναφέρεται το σχόλιο...
    3ον προφανώς δεν έχεις καμία αίσθηση του χιούμορ...
    4ον περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία την ώρα που οι σκέψεις σου και οι προβληματισμοί σου θα αποδώσουν ώστε να σώσεις το δύσμοιρο Ελληνικό βόλευ...Μην είσαι όμως τόσο "βυθισμένος"....Σε λυπήθηκε η ψυχή μου...Λυτρωτή μας....Χαχαχαχαχα

  • Comment Link provlimasmenos Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 09:46 posted by provlimasmenos

    Σακη μας εσωσες.Βυθισμενοι στις σκεψεις και στους προβληματισμους μας για το ελληνικο βολλευ,εκανες τη μεγαλη ανακαλυψη.Ενω λοιπον ολοι πιστευαμε οτι η τρομπα φουσκωνει μονο λαστιχα, μας επεισες οτι προσφερει και ικανοποιηση.ΣΑΚΗ συνεχισε να τρομπαρης.

  • Comment Link Γιώργος Κ. Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 01:35 posted by Γιώργος Κ.

    αχαχαχαχαχαχαχαχαχα, σακης, δεν ξερω ποιον υποστηριζεις και δεν με ενδιαφερει κιολας, ηθελα απλα να σου πω πως Εγραψες με το κειμενο σου! χιλιομετρα μπροστα η φαντασια σου!φαινεται εισαι χρονια μεσα στο χωρο και ξερεις καλα τι γινετε, ευγε!με καλυψες 1000% σε οτι ειπες!
    αντε και καλη χρονια!!!

  • Comment Link sakis Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 12:31 posted by sakis

    Κύριε Λεμονίδη και αγαπητό Voleynews,να γράψουμε και εμείς μια παράγραφο για το 2014.Ούτως ή άλλως όλα είναι στην σφαίρα της φαντασίας και το χιούμορ δεν πρέπει να είναι μονόπλευρο...
    Το 2014 λοιπόν ο Λεμονίδης βραβεύεται με το Πούλιτζερ.Σε ένα γύρισμα της τύχης όμως χάνει την δουλειά του στο Φως και προσλαμβάνεται στην Πράσινη.Εκεί κατά την διάρκεια που γράφει ένα άρθρο με το αγαπημένο του θέμα Σωτήρχος-Δρίκος,τρυπιέται από την δηλητηριώδη του πένα.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παραλύσει το δεξί του χέρι.Αδυνατώντας λοιπόν να συνεχίσει ως δημοσιογράφος κάνει τα ταχύρυθμα σεμινάρια προπονητικής του Σαμαρά και αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό στις γυναίκες.Παίρνει βοηθό τον Νικολάκη για να μάθουν οι κοπέλες σωστά την θωρακική πτώση.Επίσης ο Νικολάκης αναλαμβάνει την εκγύμναση της ομάδας προκειμένου να φτιάξουν όλες σώμα σαν το δικό του.Ο κόουτς Λεμονίδης απαιτεί επίσης την επιστροφή της Γιακουμή. Αυτή μία παίζει και 9 σέρνεται...Αλλά δεν έχει σημασία. Φέρνει ξένες από το κυπριακό πρωτάθλημα που τόσο καλά γνωρίζει...Στον τελευταίο αγώνα όμως με την ΑΕΚ και ενώ ο Οικονόμου παίρνει time out στο 24-23 που είναι μπροστά,ο Λεμονίδης παρατάει τον πάγκο αλλόφρονας, αναλαμβάνει προσωρινά ο μάνατζερ της ομάδας,ο οποίος ξαφνικά αντιλαμβάνεται ότι η μπάλα είναι μπλέ-κίτρινη και όχι ασπρόμαυρη.Δεν αντέχει την πίεση και σαν σωτήρας αναλαμβάνει την ομάδα ο Πέτρος από την εξέδρα,που αδικείται τόσο χρόνια που δεν προπονεί.Η ομάδα το γυρίζει και παίρνει το πρωτάθλημα αλλά ο ίδιος από λάθος βγάζει την κόρη του στον πάγκο...
    Ο Λεμονίδης πλέον αναλαμβάνει πρόεδρος της ΕΟΠΕ. Προσλαμβάνει τον εαυτό του εκπρόσωπο τύπου και πλέον όλα φαντάζουν ιδανικά για το Ελληνικό βόλλευ...
    Καλή χρονιά χωρίς μιζέρια...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ