1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
14-11-2016 23:28

Παρασκάκη: «Αν χρειαστεί, θα βοηθήσω τον Παναθηναϊκό»

Σπουδαία αθλήτρια, ωραία γυναίκα, άνθρωπος που εκπέμπει αισιοδοξία, προπονήτρια με παρόν και μέλλον, αλλά πάνω από όλα μητέρα. Η Γιούλη Παρασκάκη μπορεί να υπερηφανεύεται για την αθλητική της πορεία στο ελληνικό βόλεϊ, αλλά και για τον τρόπο που κατάφερε να… υφάνει τη ζωή της μακριά από τα γήπεδα. Τα κατορθώματά της θα τα ζήλευαν πολλοί έστω κι αν δεν είχαν την απαιτούμενη προβολή μια και το βόλεϊ δεν ανήκει στα αθλήματα που συγκεντρώνουν τα βλέμματα.
Η πρώτη φορά που έπιασε μπάλα του βόλεϊ στα χέρια της ήταν σε ηλικία 12 ετών στη γενέτειρα της τα Χανιά. Αγωνίστηκε στις τοπικές κατηγορίας και τη Β' Εθνική, ξεχωρίζοντας από νωρίς με αποτέλεσμα να κληθεί στις μικρές Εθνικές ομάδες. Η κατάκτηση του Παγκρήτιου σχολικού πρωταθλήματος της έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο, όπου και πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Αμέσως προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μεγάλων αθηναϊκών ομάδων της Α1 κατηγορίας. Περίμενε, όμως να πάρει το απολυτήριο Λυκείου και μετά άνοιξε τα φτερά της. Μετακόμισε στην Αθήνα για σπουδές (λογιστική), οι οποίες συνδυάστηκαν με το βόλεϊ.

Ο Βύρωνας την προσέλκυσε πρώτος και ήταν αυτός που κατάφερε να αποσπάσει το «ναι». Έτσι στα 18 της χρόνια έκανε ντεμπούτο στην Α1 κατηγορία. Η πορεία της έκτοτε ήταν ανοδική με την κλήση της στην Εθνική γυναικών να έρχεται τον ίδιο χρόνο.

Με τη γαλανόλευκη φανέλα πανηγύρισε προκρίσεις σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ το 2001 κατέκτησε την 4η θέση τους Μεσογειακούς αγώνες και βρέθηκε στα τελικά του Πανευρωπαϊκού.

Ήταν παρούσα σε όλες τις διοργανώσεις που μετείχε η Εθνική ως το 2004 οπότε και πήρε τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στην Κρήτη επιλέγοντας το Ηράκλειο για μόνιμη κατοικία της.

Το βόλεϊ δεν το εγκατέλειψε, ωστόσο, παρότι αντιμετώπισε ένα σοβαρό τραυματισμό. Πήρε μεταγραφή στον ΟΠΕΡ, ο οποίος προσπαθούσε να ανέβει στα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ και με τη φανέλα του πανηγύρισε αρκετές επιτυχίες. Το βόλεϊ το σταμάτησε μόνο το 2006 που γέννησε την κόρη της και το 2009 που γέννησε το γιο της.

Εκτός από τον ΟΠΕΡ αγωνίστηκε στη Μεσαρά, ενώ από το 2013 είναι προπονήτρια και στο νεοσύστατο σωματείο Πήγασος.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε ενεργά και με μεγάλη επιτυχία με το Beach Volley έχοντας ως απολογισμό μεγάλες επιτυχίες μαζί με τη συναθλήτριά της και κουμπάρα της Νίνα Κατερίνη. Πιο συγκεκριμένα το 2012 είχαν εξασφαλίσει συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ το 2013 είχαν κατακτήσει τη 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες ήρθαν, ωστόσο, το 2015 με το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, την 6η θέση στους Μεσογειακούς αγώνες και την 1η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Από φέτος το καλοκαίρι είναι παίκτρια του Παναθηναϊκού αποδεικνύοντας ότι συνεχίζει να μετρά ως αθλήτρια. Η Γιούλη Παρασκάκη μίλησε στο neakriti.gr για την ονειρική της πορεία στο βόλεϊ, την πρόταση του Παναθηναϊκού, την οικογένειά της και την προπονητική.

Δείτε τη συνέντευξηΕΔΩ


Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ