1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
26-08-2016 18:56

Θανάσης Μαργαρίτης: «Mε τιμά η πρόταση για την υποψηφιότητα στην Ε.Ο.Ε.»

Του: Γιάννη Κελετσέκη

Πολλοί είναι οι γνήσιοι άνθρωποι του βόλεϊ, προπονητές και αθλητές, που θέτουν υποψηφιότητα για τις εκλογές της ΕΟΠΕ. Ένας άνθρωπος με πλούσια προσφορά στο Ελληνικό βόλεϊ είναι ο Θανάσης Μαργαρίτης, ο οποίος είναι υποψήφιος με την παράταξη Volley 2012 του Γιώργου Μελισσουργού. Ο κ. Μαργαρίτης μοιράστηκε με το volleynews.gr τις σκέψεις του για την ανάπτυξη, τις Εθνικές ομάδες και την υποψηφιότητά του για Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. 


 


Κύριε Μαργαρίτη είστε υποψήφιος για τις εκλογές της ΕΟΠΕ με την παράταξη VOLLEY 2012 της οποίας ηγείται ο κ. Γιώργος Μελισσουργός. Οι περισσότεροι γνωρίζουν την προσφορά σας στο ελληνικό Volley και ειδικότερα στον τομέα των εθνικών ομάδων και στον τομέα της ανάπτυξης. Θα θέλαμε να μας πείτε με λίγα λόγια ποιες θα είναι οι βασικές σας κατευθύνσεις στους δυο αυτούς τομείς.

Πριν απαντήσω σε αυτή τη δύσκολη αλλά σημαντική ερώτησή σας θα ήθελα να αναφέρω ότι η παράταξή μας  έχει τους κατάλληλους ανθρώπους  για όλους τους τομείς που  χρειάζεται μια Ομοσπονδία για να διοικήσει το άθλημα . Ειδικά στον τομέα ανάπτυξης έχουμε την εκλεκτή παρουσία της Ελένης της Ζέτου και του Άγγελου Κυριακίδη. Η ανάπτυξη και οι εθνικές ομάδες αν και συνδέονται θα ήθελα να τις εξετάσουμε ξεχωριστά!

 Ωραία λοιπόν ας ξεκινήσουμε από τον τομέα της ανάπτυξης. Τι σκέφτεστε να πράξετε και ποιες θα είναι οι κινήσεις σας.

Πιστεύουμε πως εδώ που βρίσκεται το ελληνικό Volley θα πρέπει να ξεκινήσουμε , ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, με ΥΠΟΜΟΝΗ , με ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ και ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ σε ένα πρόγραμμα που θα μπορέσει να μας βάλει σε ένα σωστό δρόμο. Στην αρχή είναι ανάγκη να θέσουμε ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ και στη συνέχεια να ακολουθήσουμε πρόγραμμα συγκεκριμένο με συνεχείς βελτιώσεις ανάλογα με τις εξελίξεις. Η πρώτη μας σκέψη είναι να στρέψουμε την προσοχή μας ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Εννοείτε τα Σωματεία που έχουν Ακαδημίες και τα Σωματεία που «βγάζουν» παίκτες και  διακρίνονται στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα;

Εννοώ τα Σωματεία που διακρίνονται στα τοπικά Πρωταθλήματα, στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, τα Σωματεία που σταθερά και επί σειρά ετών διαθέτουν ισχυρές ομάδες,  που αναδεικνύουν παίκτες ικανούς να στελεχώσουν τις μεγάλες τους ομάδες αλλά και τις εθνικές ομάδες, τα σωματεία που με διάφορες εκδηλώσεις προάγουν το άθλημα και φυσικά τα Σωματεία είναι οργανωμένα , έχουν καλούς προπονητές και ακολουθούν σωστό προπονητικό πρόγραμμα. Θα πρέπει λοιπόν υπολογίζοντας όλα τα παραπάνω να δώσουμε κίνητρα σε αυτά τα Σωματεία για τη δουλειά που κάνουν με στόχο να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά τους.

Τι κίνητρα μπορεί να είναι αυτά;

Πολλά και διάφορα και όχι κατ ανάγκη οικονομικά. Αυτά θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν μετά από συζητήσεις και προτάσεις των Σωματείων. Ενδεικτικά μπορώ να πω μερικά όπως, διευκόλυνση του Σωματείου σε υλικό με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας, ο Προπονητής του Σωματείου να παρακολουθήσει προετοιμασία εθνικών ομάδων και να συμμετάσχει βοηθώντας την προετοιμασία, βραβεύσεις Σωματείου και βοήθεια σε Σωματεία που θα έχουν πολλές μετακινήσεις κ.λπ. 

Τι άλλο σκέφτεστε για την ανάπτυξη;

Δεν πιστεύω ότι ανάπτυξη γίνεται με απαγορεύσεις αλλά και ούτε και με πιστή εφαρμογή ειδικών κανονισμών που εφαρμόζουν άλλες χώρες χωρίς να δοκιμαστούν και να τροποποιηθούν στις συνθήκες της χώρας μας. Σταδιακά θα πρέπει επιτέλους να κυκλοφορήσει μέσω ΕΟΠΕ ένας ΟΔΗΓΟΣ που θα δίνει οδηγίες πάνω στα βασικά ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ και ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ των αθλητών/τριών ανάλογα με τις ηλικίες. Αυτός ο οδηγός θα βοηθήσει πιστεύω τα μέγιστα τους προπονητές των αναπτυξιακών ηλικιών.

Μεγάλο ρόλο θα παίξει η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ πρωταθλημάτων. Αυτά θα πρέπει να οργανωθούν  με το ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ, πλήρως προγραμματισμένα, ελκυστικά για τους αθλητές και τους θεατές ώστε να  πάρουν τη θέση που τους αξίζει . Θα πρέπει να πάψει πια  ο πρόχειρος τρόπος οργάνωσης της τελευταίας στιγμής. Πιστεύουμε πως είναι αναγκαίο να επαναφέρουμε τα Πανελλήνια  τουρνουά ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ και ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ . Αυτά τα τουρνουά θα πρέπει να πάρουν μορφή γιορτής με συμμετοχή αθλητών σταρ, προπονητών , με διεξαγωγή σεμιναρίων αγώνων επιδείξεων κ.λπ. Φυσικά υπάρχουν πολλές ιδέες και προτάσεις που δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθούν σε λίγες γραμμές. Πιστεύουμε πως όλα δεν μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα για αυτό επιμένουμε στην σταδιακή πραγματοποίηση.

Τη γνώμη σας για τις εθνικές ομάδες;

Όπως γνωρίζετε  είμαι ΟΠΑΔΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΟΜΑΔΩΝ. Η ομάδα του VOLLEY 2012 πιστεύει πάρα πολύ στην αναβάθμιση αυτών των ομάδων. Ήδη έχουν γίνει γνωστές οι θέσεις μας για όλες τις εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών αλλά δεν μπορεί να υπάρξει καμιά επιτυχία χωρίς ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Η όλη προσπάθεια θα ξεκινήσει από την ΣΩΣΤΗ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ δουλειά των Περιφερειακών Ομοσπονδιακών Προπονητών. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ  τους στις προπονήσεις και η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ τους με ΟΛΑ τα Σωματεία είναι επιβεβλημένη και η δουλειά τους θα είναι κατά κάποιο τρόπο ΕΝΙΑΙΑ. Η συνεργασία τους με τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ προπονητές αλλά και μεταξύ τους θα είναι ΣΕ ΤΑΚΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ βάση . Φυσικά δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν τα πάντα εδώ,  αλλά πάνω από όλα θα μπει η ΣΩΣΤΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ. Ένα θέμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ Volley το οποίο ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ  να πάρει σύντομα τη θέση που του αξίζει. Εδώ η ομάδα του VOLLEY 2012  πιστεύει ότι μεγάλο ρόλο θα παίξουν ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ τα οποία εδώ και αρκετά χρόνια πραγματοποιούνται με πολύ ΠΡΟΧΕΙΡΟ και ΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ τρόπο. Αυτά  θα πρέπει σε βάθος χρόνου να ΑΛΛΑΞΟΥΝ ριζικά. Σχετικές προτάσεις υπάρχουν από την ομάδα μας.

Τη γνώμη σας για τις εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών;

Φυσικά και οι ομάδες των ανδρών και κυρίως των γυναικών θα πρέπει να επιστρέψουν στις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτές οι ομάδες είναι ο καθρέφτης του ελληνικού Volley και ο μαγνήτης των νέων  που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το άθλημά μας. Όμως αυτά δεν μπορούν να γίνουν με μαγικό τρόπο. Η ΣΥΝΤΑΓΗ της επιτυχίας είναι ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ και η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ των ταλέντων. ΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ σε ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ και ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ τότε οι πιθανότητες διάκρισης των μεγάλων ομάδων θα είναι πολύ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ. Ένα μεγάλο πρόβλημα του παρόντος είναι η ΟΧΙ ΚΑΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ όλων αυτών των ομάδων. Όταν λέμε οργάνωση εννοούμε τον χώρο προπονήσεων, τα μέσα, ρούχα, μετακινήσεις, κλήσεις, γήπεδα, ενημέρωση , αναλυτές, scouters, φυσιοθεραπείες, ιατροί κ.λπ. Όλα αυτά θα πρέπει σταδιακά να οργανωθούν γιατί αυτή τη στιγμή απέχουμε πάρα πολύ σε οργάνωση από χώρες που κάποτε ήταν κάτω από εμάς σε διακρίσεις.

Γνωρίζουμε ότι σε αυτές τις εκλογές πέρα από υποψήφιος για το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ είστε και υποψήφιος για Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Τι προσμένετε από αυτές τις εκλογές;

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο τον Μελισσουργό και όλους τους συνεργάτες του VOLLEY 2012 για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν με το να με προτείνουν  για υποψήφιο στην Ε.Ο.Ε. Αυτό που θα επιθυμούσα από αυτές τις εκλογές είναι όλοι οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν τα άτομα που πραγματικά θα βοηθήσουν το άθλημά μας. Φοβάμαι πως αυτές οι εκλογές είναι από τις πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών και το άθλημά μας δεν χρειάζεται να περάσει άλλες δοκιμασίες. Εύχομαι η νέα διοίκηση που θα βγει, να έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια να αντιμετωπίσει την υπάρχουσα εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και ΟΛΟΙ εκλεγμένοι ή μη, να βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ