1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
28-08-2015 18:07

Μαρτσουκάκη: «Η άνοδος δεν είναι πρωταρχικός στόχος»

Η προπονήτρια του Ηρακλή Κηφισιάς, Έφη Μαρτσουκάκη μίλησε για την νέα προσπάθεια της ομάδας να δώσει την ευκαιρία στα δικά της κορίτσια. Τόνισε ότι η άνοδος δεν είναι πρωταχρικός στόχος, και ότι το φαβορί του ομίλου θα είναι η Θέτις Βούλας 

Αναλυτικά η συνέντευξη στο sportsonair.gr


Υπάρχουν πολλές νέες ηλικιακά αθλήτριες, αλλά και αρκετές νέες παίκτριες στην ομάδα. Πιστεύετε πως θα αργήσει η ομάδα να δέσει;

«Νομίζω πως η ηλικία δεν παίζει μεγάλο ρόλο στην τακτική και στο δέσιμο της ομάδας, με τη σωστή δουλειά η ομάδα θα είναι δεμένη στη χρονική περίοδο που θα πρέπει. Οι αθλήτριες μπορεί να είναι μικρές σε ηλικία αλλά όλες έχουν την εμπειρία τους από τα πρωταθλήματα τα αναπτυξιακά, έχουν πρωταγωνιστήσει, έχουν διεθνείς συμμετοχές, υπάρχουν μικρά παιδιά τα οποία ναι μεν μπορεί να είναι μικρά αλλά έχουν παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες, έχουν συμμετοχές στην Εθνική ομάδα που σημαίνει πως είναι παιδιά ταλαντούχα και πως έχουν κάποιες εικόνες. Νομίζω με σωστή δουλειά θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Έχουμε δει τον Ηρακλή να παράγει πολλές παίκτριες. Το φετινό καλοκαίρι όμως φαίνεται υποτονικό όσον αφορά τις μεταγραφές κάποιων πιο έμπειρων κοριτσιών με περισσότερες παραστάσεις. Αυτό έχει να κάνει καθαρά από το οικονομικό πλάνο και το μπάτζετ της ομάδας;

«Όπως όλες οι ομάδες, έτσι και ο Ηρακλής έχει τα οικονομικά του θέματα, όπως και η πατρίδα έχει τα οικονομικά της θέματα, οπότε δε γίνεται να λέει μία ομάδα στο βόλεϊ και στην κατηγορία αυτή ότι μπορεί να ξοδέψει ένα σωρό λεφτά.

Επειδή ο Ηρακλής παράγει παιδιά, θέλει αυτή τη χρονιά να δώσει αυτή την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά και όχι να πληρώσει αθλήτριες έτοιμες οι οποίες θα παίξουν για έναν χρόνο και μετά θα πάνε να κάνουν συμβόλαιο κάπου αλλού.

Από τη στιγμή που δεν έχουμε πρωταρχικό στόχο την άνοδο στην Α1, αλλά έχουμε στόχο μία πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα και πάνω σε αυτό το στόχο θα δουλέψουμε, θέλουμε να προωθήσουμε κάποια παιδιά τα οποία είναι δικά μας και κάποια παιδιά τα οποία είναι νεότερα και είναι ταλέντα και δικαιούνται μία ευκαιρία».

Υπήρξε απογοήτευση μετά το τέλος του περασμένου πρωταθλήματος που δεν καταφέρατε να κερδίσετε την άνοδο;

«Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος που έγινε ήταν λίγο απογοητευτικός, αλλά εγώ νομίζω πως ότι συμβαίνει, συμβαίνει για κάποιο λόγο.

Η ομάδα είχε κουραστεί, δεν μπόρεσε να κρατήσει μέχρι τέλους, είχε κάποιους τραυματισμούς, είχε κάποιες αθλήτριες που δεν ήταν σε όλη τη χρονιά μαζί μας, δεν μπόρεσε η ομάδα να κρατήσει τις δυνάμεις της αλλά κάθε εμπόδιο για καλό.

Φέτος είναι μια καινούρια χρονιά και δεν ξέρω κατά πόσο η άνοδος στην Α1 ήταν κάτι που η ομάδα θα μπορούσε να το αντέξει. Συνεχίζουμε με έναν νέο στόχο και πάμε για τα καλύτερα αυτή τη χρονιά».

Η οικονομική στήριξη από χορηγούς υπάρχει;

«Υπάρχει αλλά όπως σε όλες τις ομάδες δεν μπορείς να βρεις νέους χορηγούς για το βόλεϊ.

Υπάρχουν νέα άτομα στο Δ.Σ. τα οποία βοηθάνε, όπως ο κος Καρτάλης που είναι που είναι από τη σχολή Μωραϊτη, είναι ο πρόεδρός μας (σ.σ. ο κος Μαυριτσάκης) που συνεχίζει να είναι σε αυτή τη θέση και πάντα είναι κοντά μας και μας βοηθάει και η ομάδα έχει και δικούς της πόρους γιατί έχει πάρα πολλά παιδιά στις ακαδημίες, το μπάτζετ είναι πιο χαμηλό σε σχέση με τη περσινή χρονιά, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα και φέτος θα είμαστε εντάξει»



Ο προσωπικός στόχος της Έφης ποιος είναι;

«Για μένα είναι ένα νέο ξεκίνημα. Ήμουν χρόνια στην γυναικεία ομάδα αλλά ήμουν σαν β’ προπονήτρια, φέτος η διοίκηση που έκανε την τιμή να με εμπιστευτεί και πιστεύω πως ήταν καιρός για μένα να αναλάβω κάποια ομάδα σαν Α’ προπονήτρια, είμαι έτοιμη και θέλω να δουλέψω πολύ με τα παιδιά, να βγάλω ότι καλύτερο έχουν, έχω πολύ όρεξη και θέλω να το δείξω μέσα στο γήπεδο και σαν δουλειά δική μου αλλά πιο πολύ να αναδειχθούν αυτά τα παιδιά».

Πιστεύεις πως με το υπάρχον ρόστερ μπορεί να γίνει μία πορεία ανάλογη της περσινής στο Κύπελλο;

«Μία συμμετοχή στο φάιναλ φορ (F4) έχει πολλές παραμέτρους. Το κυριότερο είναι πως πρέπει να σταθείς τυχερός στην κλήρωση. Εμείς πέρυσι είχαμε μία πολύ καλή ομάδα που έκανε πολλές καλές εμφανίσεις και ειδικά στο Κύπελλο, αλλά ήμασταν πολύ τυχεροί και στην κλήρωση γιατί βρήκαμε κάποιες ομάδες που δεν ήταν τόσο δυνατές. Θα μπορούσαμε να είχαμε βρει μπροστά μας τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό πριν το φάιναλ φορ και να είχαμε αποκλειστεί. Η κλήρωση μας βοήθησε να παίξουμε με ομάδες που ήταν στις δυνατότητές μας. Φέτος η ομάδα θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί και στις δύο διοργανώσεις και αν μπορέσουμε να ξαναφτάσουμε στον τελικό θα είναι μεγάλη επιτυχία».

Βλέποντας μόνο τα ρόστερ των ομάδων και πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πιστεύεις πως υπάρχουν φαβορί; Και αν ναι, ποια είναι αυτά στον όμιλο τον δικό σας;

«Αν δούμε τα ονόματα και το μπάτζετ της κάθε ομάδας, θεωρώ πως η Θέτις Βούλας είναι η πιο δυνατή σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Έχει την προτεραιότητα, έχει πάρει κάποιες αθλήτριες που είναι γνωστές στο χώρο, έχει ξοδέψει κάποια χρήματα και προφανώς έχει στόχο την άνοδο, οπότε αυτή ξεχωρίζω».


Ας μην κρυβόμαστε. Μοναδικός στόχος της ομάδας Νεανίδων του Ηρακλή Κηφισιάς είναι η είσοδος στην 4αδα του Πανελληνίου πρωταθλήματος και η κατάκτηση του τροπαίου;

«Πάντα ο στόχος είναι να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς. Εγώ σαν προπονήτρια, δεν λέω πριν αρχίσει η χρονιά πως στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και στο πρωτάθλημα των Νεανίδων.

Πράγματι υπάρχει ένας καλός κορμός αλλά ποτέ δεν βάζουμε έναν στόχο, βλέπουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, πάμε μία μία φάση, να περάσουμε την πρώτη φάση, την δεύτερη και αν μπορεί η ομάδα και τα καταφέρνει, γιατί πολλές φορές υπάρχουν τραυματισμοί, ας μην ξεχνάμε και πως πολλά παιδιά θα είναι και στις Γυναίκες και στις Νεανίδες, προτεραιότητα έχει πάντα η γυναικεία ομάδα, οπότε αν συμπέσουν κάποια παιχνίδια μπορεί να πάμε αποδυναμωμένοι στις Νεανίδες και να μην καταφέρουμε να περάσουμε. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και αν τα καταφέρουμε για μία ακόμα φορά, θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

Πόσο προβληματίζει το γεγονός πως ήδη δύο ομάδες δεν θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και αυτό θα συνεχιστεί με εννέα; Είναι η δεύτερη χρονιά που το βλέπουμε αυτό, καθώς πέρυσι κάποιες ομάδες αποχώρησαν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

«Ναι είναι αλήθεια αυτό, ίσως και φέτος να υπάρξουν ανάλογες αποχωρήσεις. Η αλήθεια είναι πως συνεχώς το πρωτάθλημα αποδυναμώνεται. Φέτος έχει αλλάξει η δομή, είναι σε ομίλους, με προκρίσεις και παίζεις κάποια παιχνίδια και στη συνέχεια, αλλά αντί να γίνουν ένδεκα παιχνίδια θα γίνουν εννέα. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, ειδικά για τις ομάδες που δεν θα περάσουν στην β’ φάση.

Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια που και για τις ομάδες των νησιών είναι δύσκολο να έρθουν, αλλά και για μας είναι δύσκολο.

Δηλαδή αν εμείς σκεφτόμαστε να κάνουμε τα δύο ταξίδια και ζοριζόμαστε, σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι για τις νησιωτικές ομάδες να έρχονται συνέχεια στην Αθήνα.

Κάπου είναι λογικό αυτό που συμβαίνει, όταν ειδικά δεν έχεις και στόχο, γιατί ας μην κρυβόμαστε, οι ομάδες από τα νησιά ξέρουν πως δεν μπορούν να πάρουν την άνοδο ή να περάσουν στην επόμενη φάση».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ