1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-09-2015 17:46

Το...μυστικό του Ηρακλή

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Aς πάμε να δούμε μια άλλη άποψη για τον Ηρακλή και σας αφήνουμε να προβληματισθείτε, αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε, που κρύβεται η αλήθεια και ποιός έχει συμφέροντα να παίξει ο "γηραιός".


Ο Ηρακλής λοιπόν δήλωσε συμμετοχή την τελευταία μέρα της προθεσμίας με έγγραφο που κάτω από τις υπογραφές δεν είχε ούτε ...ονόματα! Σε όλα τα ΔΣ δεν εκπροσωπείται από παράγοντα, αλλά μόνον από τον νομικό σύμβουλο, μέλος της ΕΟΠΕ και έναν εκ των δυο-τριων εναπομεινάντων πιστών του Μαυρομάτη, Γιώργο Διονά.

Ο νομικός σύμβουλος του ΠΑΟΚ(θα τον αναφέρουμε με την επαγγελματική ιδιότητα του γιατί την προεδρία στο βόλεϊ την έχει για λεζάντα, αφού δεν ασχολείται με το άθλημα) Αχιλλέας Μαυρομάτης, είχε απέναντι του "μπετόν" τα 12 σωματεία της ΕΣΑΠ και μέσω του Διονά και του Ηρακλή προσπαθεί να διεισδύσει στην Α1 ανδρών, αφού δεν τα κατάφερε με τη ΜΕΝΤ.

'Όλα θα ήταν καλά και ...μιλημένα, αν δεν υπήρχε ο ΠΑΣΑΠ που φωνάζει ορθώς για διαδοχή χρεών . Η ΕΣΑΠ διαδικαστικά μέχρι τώρα είναι αμέτοχη, κάτι που δεν την τιμά, αφού παίρνει αποστάσεις όταν" καίει" ένα θέμα.

Μέσα στον Ιούλιο δημιουργήθηκε από το μηδέν ΝΕΟ-ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΗ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΟΠΕ, αθλητικό σωματείο δορυφόρος με όνομα "ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2015". Ως δια μαγείας, το νεότευκτο σωματείο πήρε βεβαίωση από ΕΟΠΕ ότι είναι...ενεργό, δηλ. διαθέτει ενεργό τμήμα πετοσφαίρισης !

 Ακολούθως η ΕΟΠΕ έσπευσε και αναγνώρισε τη συγχώνευση του τμήματος ανδρικής πετοσφαίρισης του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ στο μόλις μερικών ημερών νέο σωματείο, μέσω απορρόφησης και μάλιστα το ενέταξε και στην Α1! 

Η ΓΓΑ την επόμενη αμέσως μέρα, ενέκρινε και αυτή την συγχώνευση και έδωσε ειδική αθλητική αναγνώριση  στο νέο σωματείο. Μέσα σε 10 μέρες, το νέο σωματείο ίδρυσε ΤΑΑ. Απαιτείται από το νόμο και βεβαίωση της ΕΟΠΕ περί βιωσιμότητας του νέου ΤΑΑ , η οποία φυσικά χορηγήθηκε.

Στις 22 Ιουλίου, το νέο ΤΑΑ γράφτηκε μέλος στην ΕΣΑΠ, η οποία φυσικά δεν μπορούσε να αρνηθεί αφού είχε ΟΛΕΣ τις ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ και όλες τις προϋποθέσεις, από ΕΟΠΕ, ΓΓΑ, ΕΕΑ.

Το θέμα πλέον είναι καθαρά πιστοποιητικού συμμετοχής, αλλά ο Ηρακλής ακόμη κι αν δεν το πάρει- για οφειλές σε ΑΘΛΗΤΕΣ, ΒΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΟΠΕ- παίζει κανονικά, αλλά με πρόστιμο έως 20.000 ευρώ και απαγόρευση μεταγραφών. Προσέξτε. Η απαγόρευση  ισχύει από τη δημοσίευση της απόφασης της ΕΕΑ και γι αυτό ο Ηρακλής ανακοινώνει κάθε μέρα και μια μεταγραφή.

Μόνον στην περίπτωση που δεν πάρει πιστοποιητικό για χρέη στο δημόσιο(έχουμε πρωτοφανείς καθυστερήσεις διαδικασιών από το κράτος) ο νόμος προβλέπει υποβιβασμό και αποβολή, όπως έγινε το 2012.

ΥΓ: Να επισημάνουμε την...τεράστια επιτυχία του νομικού συμβούλου του ΠΑΟΚ στην υποστήριξη  στο CAS  της καταγγελίας του "δικεφάλου" και του Παναθηναϊκού κατά της συμμετοχής του Ολυμπιακού στο  CHAMPIONS LEAGUE. Στοίχισε στις δύο ΠΑΕ πάνω από 200.000 ευρώ και όχι μόνον απορρίφθηκε πανηγυρικά, αλλά επιδικάστηκαν υπέρ της ΠΑΕ ΟΣΦΠ και 20.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

ΥΓ2: Γι αυτό ... ο Κοντονής έσπευσε και τον έβαλε στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή του νόμου , αν και υπάρχει προφανές ασυμβίβαστο (να είναι δικηγόρος πάγιας αντιμισθίας του ΠΑΟΚ στην ΠΑΕ (όπου μέτοχος είναι εκ του νόμου και το ερασιτεχνικό σωματείο του ΠΑΟΚ) και ταυτόχρονα αιρετός πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας επίσης με μέλος τον εργοδότη του (ΠΑΟΚ) και να αναλαμβάνει μάλιστα και υποθέσεις κατά σωματείων, όπως ο Ολυμπιακός, τα οποία επίσης είναι μέλη με δικαίωμα ψήφου στην ΕΟΠΕ της οποίας προεδρεύει...

ΥΓ3: Η μάχη Ηρακλής-ΠΑΣΑΠ είναι και εμφύλιος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού και οι δυο πλευρές επαίρονται ότι τα έχουν καλά με το πρώην κυβερνών κόμμα και τους...χάλασε τη μαγιονέζα ο Τσίπρας που προκήρυξε εκλογές.

ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

7 σχόλια

  • Comment Link Green Spike Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 11:50 posted by Green Spike

    Κε Λεμονίδη,
    Αναρωτιεμαι αν θέλατε οντως να θίξετε την υποθεση του Ηρα, ή να βρείτε θεμα-προφαση για να υπεραμυνθειτε υπερ του ΟΣΦΠ, έστω στο τέλος, μέσω Υ/Γων! Φαινεται οτι υπαρχει ιδιαιτερο αγχος στο συλλογο σας να πειθεται η κοινη γνωμη, σε τακτα διαστηματα, για τη διαφανεια του. Βεβαίως και δικαιωθηκε πανηγυρικα ο ΟΣΦΠ κ θα εξακολουθει να δικαιωνεται, όσο αναβάλλονται οι δίκες, όσο απορρίπτονται ενοχοποιητικα στοιχεια με νομικα τεχνασματα, όσο αποκρύπτονται άλλα (πλέον αδιαψευστα) κ γενικα όσο τελεί υπο καθεστως ΚΡΑΤΙΚΗΣ προστασιας, διαχρονικα! Γιατι, προς μεγαλη μου απογοήτευση, ουτε κ ο Τσίπρας είχε το σθενος να ξεσκεπασει τον Μαρινακη (ειναι πολλα τα λεφτα καθως φαινεται που θα διακυβευε).
    Μην νομίζετε όμως ότι παραμυθιάζετε κανέναν. Οπως ο κοσμος το'χει τουμπανο κ εσεις κρυφο καμαρι τα έργα κ τις ημερες σας, έτσι ξερουμε ότι κ να βγει για τον (εκαστοτε) αξιοτιμο κ φιλανθρωπο προεδρο σας θα σκεπαστει επιμελως. Με τον ιδιο αξιο τροπο που εγκριθηκε και η ενταξη του Καραϊσκακη στα εργα του 2004 και γενικως κινουνται ολες οι διαδικασίες υπερ της περηφανης ομαδος του Περαια, οποιος κ αν κυβερναει.

  • Comment Link Berg Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 13:33 posted by Berg

    Και να συμπληρώσω ναυαρχε οτι ο παναθηναικος δεν έκλεψε απο το κράτος καμμια 200άρια εκατομμύρια..

  • Comment Link ναυαρχος13 Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 18:05 posted by ναυαρχος13

    φιλαρακο ο παναθηναικος εκανε διακανονισμους και τους τηρει στο επαρκο δεν ειναι σας εσας που ζητατε να σβηστουν τα χρεη

  • Comment Link lesma Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 09:13 posted by lesma

    Τώρα τα λέτε σωστά κ. Λεμονίδη.
    Το ζήτημα των οφειλών προς ΠΑΙΚΤΕΣ, ακόμη κι αν γίνει δεκτή η διαδοχή των χρεών, δεν μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό από το πρωτάθλημα.
    Γιατί τόσες μέρες μας λέγατε ότι ο Ηρακλής δεν θα παίξει, ίσως επειδή έτσι θέλουν οι πολλοί.
    Ο Παναθηναϊκός που πριν 2-3 χρόνια χρωστούσε σε όποιον είχε περάσει έξω από τη Λεωφόρο, μια χαρά έπαιζε και μάλιστα σωζόταν στα χαρτιά σε βάρος του Ηρακλή. Μην παίζουμε λοιπόν όλοι τις "μωρές παρθένες" που ανακάλυψαν πρώτη φορά ότι υπάρχουν στο βόλλεϊ ομάδες που έχουν οφειλές σε παίκτες.

    Από κει και πέρα, ως προς τη διαδοχή, από ΗΘΙΚΗΣ άποψης συμφωνώ ότι θα πρέπει να ισχύσει, για να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και ακολουθήσουν την ίδια "φάμπρικα" όλες οι ομάδες, αλλά και γιατί κάποιοι άλλοι που πλήρωναν στην ώρα τους ορθώς θα νιώθουν αδικημένοι, αν ο Ηρακλής ξεφορτωθεί τα χρέη του "εν μία νυκτί".
    Από την άλλη, από ΝΟΜΙΚΗ και ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ άποψη είναι εντελώς αδιανόητο να γίνει δεκτή διαδοχή στα χρέη του παλιού ΤΑΑ από το νέο, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία συμβατική ή άλλη έννομη σχέση μεταξύ των δύο, που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο.
    Ούτε μπορεί να δικαιολογηθεί γιατί άραγε θα υπάρξει διαδοχή μόνο στα χρέη προς αθλητές και όχι προς το Δημόσιο.
    Με δυο λόγια, η λύση της διαδοχής στα "ιδιωτικά" χρέη, την οποία φαίνεται να προκρίνει η ΕΣΑΠ δεν έχει απολύτως κανένα έρεισμα στο Νόμο, αλλά είναι απλά μια μεσοβέζικη λύση για να χρυσώσει το χάπι στα δυσανασχετούντα μέλη της, χωρίς καμιά νομική ή διαδικαστική βάση.

  • Comment Link ΑΝΩΤΟΥΜΠΙΩΤΗΣ Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 08:20 posted by ΑΝΩΤΟΥΜΠΙΩΤΗΣ

    τελικά ποιοι είναι αυτοί που υπογράφουν; Η ΕΣΑΠ δεν πρέπει να ζητήσει διευκρινήσεις και συγκεκριμένα ονόματα; Είναι νόμιμο να μην τα ζητάει; Είναι νόμιμο κάποιοι να υπογράφουν χωρίς να ξέρει κανείς ποιοι είναι; Είναι έγκυρες αυτές οι άγνωστες υπογραφές; Είναι όλα αυτά ποινικά αδικήματα; Η διοργανώτρια δεν πρέπει να τηρεί 100% τη νομιμότητα; Αν ναι τότε γιατί δε μας ενημερώνει ποιοι είναι αυτοί που υπογράφουν για το νέο σωματειο ενώ από αυτά που διαβάζουμε φαίνεται να μην έχει συγκροτηθεί η νέα του διοίκηση;Τα συμβόλαια με τους αθλητές ποιος και ως τι τα υπογράφει; Ερωτήσεις καλόπιστες που χρήζουν απαντήσεων από υπεύθυνους της λίγκας, της δικαιοσύνης αλλά και από τους ανθρώπους του νέου σωματείου. Αν δεν είναι έτσι τότε ας εξηγήσει κάποιος τι συμβαίνει; Αν είναι όλα καλώς καμωμένα γιατί δεν εξηγεί υπεύθυνα κάποιος; Στην κλήρωση θα μπει το νέο σωματείο ενώ δεν έχει ακόμα αδειότηση;

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ