1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-06-2013 15:27

Οι οκτώ που «σάρωσαν» τα βραβεία

Το γκαλά του ευρωπαϊκού βόλεϊ έλαβε χώρα χθες στην Βιέννη της Αυστρίας και συνδυάστηκε με την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ σε άνδρες και γυναίκες.

 

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία (CEV) απένειμε σε οκτώ αθλητές του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ βραβεία, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι άνθρωποι που προβάλλουν το άθλημα και έχουν δείξει ...χαρακτήρα υπηρετώντας το.


Βραβεία ζωής για Γκρμπιτς και Γκλίνκα

Ο 43χρονος Σέρβος Βλάντιμιρ Γκρμπιτς και η 36χρονη Μαλγκορζάτα Γκλίνκα Μοτζεντάλε από την Πολωνία, έλαβαν το βραβείο ζωής αναγνωρίζοντας τους την εξαιρετική τους σταδιορδρομία στο άθλημα. Ο Γκρμπιτς στάματησε την ενεργό δράση το 2009, έχει στο παλμαρέ του ένα ολυμπιακό μετάλλιο το 2000 στο Σύδνεϋ, 4 μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το 1998 είχε κερδίσει το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Είναι ο μεγάλος αδερφός του Νίκολα Γκρμπιτς που πριν λίγους μήνες σε ηλικία 39 ετών κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Ιταλικής Κούνεο. Ο Βλάντιμιρ Γκρμπιτς είναι τώρα αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας βόλεϊ της Σερβίας και μέλος ανάπτυξης του αθλήματος στην παγκόσμια ομοσπονδία (FIVB).

«Αυτό το βραβείο με κάνει να νιώθω υποχρεωμένος προς τα νέα παιδιά, ώστε να μεταδώσω την εμπειρία μου και το πάθος μου για το άθλημα», δήλωσε ο Γκρμπιτς για το βραβείο.

Η Μαλγκορζάτα Γκλίνκα Μοτζεντάλε έχει κερδίσει δύο φορές το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2003, 2005) και ισάριθμες το Τσάμπιονς Λιγκ (2011, 2013). Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2008 μετά την Ολυμπιάδα του Πεκίνου, όμως το 2010 επέστρεψε για χάρη της Βάκιφμπανκ και το 2011 κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αναδείχθηκε πολυτιμότερη αθλήτρια της διοργάνωσης. Στο παγκόσμιο κύπελλο του 2003 αν και η Πολωνία βγήκε 8η, εκείνη αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης.

«Θα παίξω πιθανότατα ακόμα μια σεζόν, αλλά σκέφτομαι να επιστρέψω στην Πολωνία», δήλωσε σχετικά με το αγωνιστικό της μέλλον, για να προσθέσει σχετικά με το βραβείο: «Είμαι ικανοποιημένη από το βραβείο διότι βλέπω πως όλη η προσπάθεια μου αναγνωρίζεται».


Χουαντορένα, ο πιο θεαματικός παίκτης

Τρεις φορές νικητής του Τσάμπιονς Λιγκ (2009, 2010, 2011) με την Τρεντίνο και τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (2009-2012), ο γεννημένος στην Κούβα Οσμάνι Χουνατορένα είναι ...Ιταλός πολίτης από το 2010. Σηκώνεται να ...καρφώσει στα 360 εκατοστά, γεγονός που τον κάνει να ξεχωρίζει.

«Νιώθω μεγάλη τιμή γι' αυτό το βραβείο, όμως το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα και σίγουρα το μισό ανήκει στους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να πετύχω», δήλωσε ο Χουαντορένα.


Βίσμανς και Ράβα, οι αρχηγοί

Ο Βούτ Βίσμανς είναι ο αρχηγός της ομάδας του Κούνεο που έπαιξε στον τελικό του τσάμπιονς Λιγκ 2013, αλλά ηττήθηκε στα σημεία. Αν και γεννημένος στην Ολλανδία έχει Ιταλική υπηκοότητα από το 2010.

«Ευχαριστώ όλους όσους με ψήφισαν. Μετά από 14 χρόνια στην Ιταλία είμαι έτοιμος να αποχωρήσω και να αγωνιστώ την Κίνα», δήλωσε ο Βίσμανς.

Η αρχηγός της ομάδας των Καννών, Βικτόρια Ράβα, μετρά πολλές επιτυχίες στην καριέρα της και στα 38 χρόνια σκέφτεται να παίξει ακόμα δύο χρόνια βόλεϊ.

«Ευχαριστώ πολύ γι' αυτό το βραβείο. Η αγάπη μου για το άθλημα είναι τόσο μεγάλη που συγκρίνεται με τα δύο μου παιδιά», δήλωσε η Ράβα.


Γιοβάνα Μπρακόσεβιτς, το νέο... αίμα

Μόλις στα 24 της χρόνια αναδείχθηκε MVP του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ.


Χούλιους Μπρινκ και Μαρκέτα Σλούκοβα, οι πιο ...ήρεμοι της άμμου
Ο Χούλιους Μπρινκ μαζι με τον Γιόνας Ρέκερμαν έγραψαν ιστορία στην άμμο με τα Γερμανικά χρώματα.

Η Μαρκέτα Σλούκοβα μαζί με την Κριστίνα Κολόκοβα το 2005 κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 18 και το μέλλον από τότε προβλεπόταν ευοίωνο.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ