1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-12-2020 16:34

FIVB: Δεύτερες σκέψεις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών του 2022 στη Ρωσία

Αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις έχει προκαλέσει στους κόλπους της διεθνής ομοσπονδίας βόλεϊ (FIVB), η πρόσφατη διετή τιμωρία της Ρωσίας από το CAS για παραβιάσεις κανονισμών ντόπινγκ που είχε καταγγείλει ο παγκόσμιος οργανισμός της WADA.

Μεταξύ των αποφάσεων κατά των αθλητών και εθνικών ομάδων της Ρωσίας σε διάφορα σπορ είναι και η απαγόρευση στη συγκεκριμένη χώρα να μην διοργανώνει σπουδαίους διεθνείς αγώνες.

Τέτοια περίπτωση είναι και η ανάθεση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών του 2022 στην συγκεκριμένη χώρα. Πολλοί αξιωματούχοι της FIVB υποστηρίζουν ότι θα πρέπει σε επόμενο διοικητικό συμβούλιο να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις, ώστε η διοργάνωση να μετακινηθεί σε άλλες χώρες που έχουν δείξει στο παρελθόν, ότι μπορούν να φιλοξενήσουν τόσο μεγάλα τουρνουά ενω και η Ρωσία εχει δυσφημιστεί πολύ πλέον, ως χώρα.

Η τελική απόφαση θα παρθεί τους επόμενους μήνες από την FIVB. Πάντως, ο πρώην πρόεδρος της Πολωνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ (PZPS), Μίροσλαβ Πρεντέσκι, ο οποίος ήταν σύμβουλος της Ρωσικής κυβέρνησης στην προσπάθεια ανάληψης του Παγκοσμίου του 2022, δήλωσε ότι η μεταφορά της διοργάνωσης σε άλλη χώρα είναι πλέον παρά πολύ δύσκολη, επειδή έχουν υπογραφτεί όλα τα συμβόλαια με χορηγούς αλλά και με την Ρωσική κυβέρνηση, πολύ πριν από την ανακοίνωση της διετής τιμωρίας.

Έτσι, είναι τρομερά δύσκολο να «σπάσουν» όλες αυτές οι συμβάσεις και κάποια άλλη χώρα να αναλάβει την οργάνωση σε λιγότερο από δύο χρόνια πριν από την έναρξη του τουρνουά.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ