1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-12-2020 22:48

Κινα: «Φουλάρει» για το χρυσό μετάλλιο με Λάνγκ Πίνγκ στον πάγκο

Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και την κατάκτηση του τίτλου από την Τιαντζίν, η Κίνα προχώρησε στην ανασυγκρότηση της εθνικής της ομάδας γυναικών ενόψει Τόκιο (οι άνδρες αποκλείστηκαν από το Ιράν) η οποία κατεβαίνει ως φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Πρώτο μέλημα ήταν η ανανέωση της συνεργασίας για 8μήνες ακόμη με την θρυλική «Iron Hammer» και προπονήτρια Λάνγκ Πινγκ, οπου η καριέρα της έγινε και ντοκιμαντέρ πριν λίγους μήνες.

Το αρχικό συμβόλαιο της Κινέζας τεχνικού, που το 2008 κέρδισε χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο με την ομάδα των ΗΠΑ,  έληγε μετά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, αλλά επειδή οι Αγώνες μετατέθηκαν λόγω της πανδημίας, η Λανγκ αποφάσισε μαζί με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας να παρατείνει τη συνεργασίας της μέχρι τον Αύγουστο του 2021.

Από τότε που ανέλαβε για πρώτη φορά την Κίνα το 2013, η «Iron Hammer» οδήγησε τη χώρα της, στο χρυσό μετάλλιο του Ρίο το 2016 και κέρδισε τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2015 και 2019. Το 1984 εξάλλου είχε βρεθεί ως αθλήτρια της Κίνας  στο ψηλότερο σκαλοπάτι του ολυμπιακού βάθρου της διοργάνωσης του Λος Άντζελες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ