1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-12-2020 18:11

Ιαπωνία: Πένθος για την απώλεια της θρυλικής Κινούκο Ιντοκάβα

Μια θρυλική μορφή του Ιαπωνικού βολεϊ,η Κινούκο Ιντοκάβα, δεν είναι πια ανάμεσα μας. Η πρώην αρχηγός και κορυφαία παίκτρια της μυθικής εθνικής γυναικών της χώρας, η οποία κέρδισε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες του 1964 στο Τόκιο, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών από εγκεφαλικό.

Οι παίκτριες της εθνική ομάδας αυτής της ασιατικής χώρας, ονομάστηκαν «Μάγισσες της Ανατολής», καθώς κέρδισαν την Σοβιετική Ένωση στον κρίσιμο αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, ενώ η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν η πρώτη στην οποία καθιερώθηκε το βόλεϊ γυναικών.  Η είδηση του θανάτου της, σκόρπισε θλίψη στην Ιαπωνική ομοσπονδία και στην Οργανωτική επιτροπή των αγώνων.

Μάλιστα αποφασίστηκε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της στην επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος γυναικών και να κυματίζει μεσίστια η σημαία της διοργάνωσης, στο κτίριο της Οργανωτικής επιτροπής για 15 μέρες. 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ