1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-05-2020 16:02

H FIVB προχώρησε στην οριστική ματαίωση του Volley League Nation 2020

Η παγκόσμια ομοσπονδία ( FIVB) ανακοίνωσε σήμερα, την ακύρωση της γνωστής διοργάνωσης, Volleyball Nations League (VNL) 2020, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού και των πολλών θυμάτων που συνεχίζει να προκαλεί σε διάφορες χώρες του πλανήτη.

Αρχικά το VNL 2020 είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 19 Μαΐου για τις γυναίκες και στις 22 Μαΐου για την εκδήλωση ανδρών. Η FIVB ανακοίνωσε την αναβολή της εκδήλωσης τον Μάρτιο του 2020, προκειμένου να προστατεύσει την υγεία των παικτών και όλων των εμπλεκομένων με την ελπίδα να βρεθούν διαθέσιμες ημερομηνίες το φθινόπωρο. 

Τελικά τα χιλιάδες θύματα, υποχρέωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο της FIVB και τους διοργανωτές της εκδήλωσης, να ακυρώσουν ομόφωνα το φετινό τουρνουά.  Πλέον η FIVB συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με όλα τα μέρη για να συντονίσει το πρόγραμμα για το VNL 2021, διατηρώντας ταυτόχρονα την Ιταλία και την Κίνα ως τα έθνη υποδοχής για τους Τελικούς.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της FIVB Δρ Άρι Γκράτσα, σε μήνυμα του ανέφερε:

 «Μαζί με τους συνεργάτες μας, είχαμε διερευνήσει όλες τις επιλογές για να διοργανώσουμε το VNL 2020. Τελικά η διατήρηση της πανδημίας και των θυμάτων που έχει προκαλέσει, δείχνει ότι είναι ανεύθυνο για εμάς, να προχωρήσουμε σε ένα τουρνουά, που δεν μπορούμε να παρέχουμε στους παίκτες και σε όλους τους ενδιαφερόμενους, τη σιγουριά ότι το VNL 2020 θα ήταν ασφαλές, προσιτό σε όλους και θα είχε το υψηλό επίπεδο που του αρμοζει.. Αντ 'αυτού, η προσοχή μας στρέφεται τώρα στο VNL 2021.

Γνωρίζω ότι οι απίστευτοι αθλητές μας θα κανουν πολύ μεγάλες προσπάθειές, ώστε να προετοιμαστούν για το τουρνουά και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το επόμενο έτος θα αποδειχθεί μια πολύ συναρπαστική χρονιά για το βόλεϊ.

Επιπλέον, τα τουρνουά ανδρών και γυναικών του FIVB Volleyball Challenger Cup 2020, που είχαν αρχικά προγραμματιστεί να φιλοξενηθούν στο Γόνδομαρ, της Πορτογαλίας και το Ζαντάρ της Κροατίας, μεταξύ 24 και 28 Ιουνίου αντίστοιχα, δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το VNL 2020 και του Challenger Cup, η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών της Σλοβενίας και η εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών του Καναδά, θα διατηρήσουν τις θέσεις τους για το VNL 2021. 

Η περσινή διοργάνωση του VNL παρουσίασε 16 από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου σε άνδρες και γυναίκες που ανταγωνίστηκαν για τον πολυπόθητο τίτλο VNL Champions. Η Ρωσία κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό ανδρών στο Σικάγο, και οι ΗΠΑ κατέκτησαν την πρώτη θέση στις γυναίκες μπροστά από τεράστια πλήθη στο Ναντζίνγκ της Κίνας. Η εκδήλωση μάλιστα προσέλκυσε περισσότερους από 550.000 νέους φίλους του βόλεϊ.»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ