1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-05-2020 21:03

Ιταλία: Τέλος εποχής για τον θρυλικό Κριστιάνο Σαβάνι

Τέλος εποχής για τον σπουδαίο Ιταλό Κρίστιαν Σαβάνι, μετά από σπουδαία καριέρα 20 χρόνων στην «Σκουάντρα Αντζούρα» αλλά και από τις ομάδες που αγωνίστηκε.

Την απόφαση του να αποσυρθεί από το βόλεϊ,ανακοίνωσε από το προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο ίδιος ο θρυλικός Ιταλός και πρώην αρχηγός της εθνικής, γράφοντας για τον επίλογο της καριέρας του:

«Μετά από σχεδόν 20 χρόνια καριέρας, αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσω. Γράφω αυτήν την ανάρτηση για να ευχαριστήσω καταρχάς το άθλημα που μου έδωσε τόσα πολλά συναισθήματα. Ευχαριστώ, βόλεϊ που μου έδωσες όλες αυτές τις μεγάλες ευκαιρίες. 

Ευχαριστώ τη γυναίκα μου Μικαέλα, η οποία ήταν πάντα κοντά μου, ολα αυτά τα χρόνια και με υποστήριξε σε όλες τις επιλογές που έκανα και ήταν αυτή που τηςεξομολογήθηκα τις πιο σκοτεινές στιγμές μου. Η καριέρα είναι ένα μείγμα συναισθημάτων  το οποίο μας βοηθάει να ωριμάζουμε.

Ευχαριστώ όλους τους προπονητές που είχα, τους φυσιοθεραπευτές, τους γιατρούς και όλους τους συμπαίκτες μου που γνώρισα σε αυτό το όμορφο ταξίδι.  Τώρα ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσω όλη μου την εμπειρία, όλη μου την αίσθηση και όλη την αφοσίωσή μου σε αυτό που θα είναι το… ‘’δεύτερο πουκάμισο μου’’, σε μια νέα καριέρα εκτός γηπέδων.» , έγραψε ο Σαβανι στο λογαριασμό του στο Facebook.

 Η καριέρα του

Να σημειωθεί ότι ο Σαβάνι ήταν 231 φορές διεθνής. Κορυφαία στιγμή της ήταν το χάλκινο μετάλλιο που πήρε με την «Σκουάντρα Αντζούρα», το 2012 στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, κατέκτησε δύο φορές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2003, 2005), κέρδισε επίσης δύο ασημένια μετάλλια το 2011 και 2013 αλλά και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013.

Σε συλλογικό επίπεδο ο Σαβάνι κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, μία με τη Ματσεράτα και δύο με την κινεζική Σανγκάη, ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας, ένα CEV CUP με τη Ρόμα και δύο Challenge Cup με Περούτζια και Ματσεράτα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ