1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
18-05-2017 20:05

Η FIVB αλλάζει το βόλεϊ

Η FIVB σχεδιάσει να αλλάξει ριζικά το βόλεϊ με μια νέα... επανάσταση.
Συγκεκριμένα προπονητές θρύλοι όπως ο Ζε Ρομπέρτο, ο Κάρτς Κίραλι και Χιου Μα Κατσεον και ο Τζιοβάνι Γκουϊντέτι, αλλά και αρκετοί ακόμα συντανήθηκαν στη Λωζάνη τον Φεβρουάριο και πρότειναν μια επαναστατική ιδέα για να αλλάξουν όλο το παιχνίδι.

Σύμφωνα με αυτή κάθε αγώνας θα κρίνεται στα 4 κερδισμένα σετ (Best of 7) των 15 πόντων. Στόχος είναι να γίνει πιο ελκυστικό το βόλει στους φιλάθλους αλλά και φυσικά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των τηλεοπτικών δικτύων που θέλουν μικρότερα παιχνίδια.

Έτσι η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο της FIVB συνεδρίασαν στις αρχές του μήνα στο Μαρακές και αποφάσισαν να εφαρμόσουν αυτή την ιδέα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών Κ23 (27/8-3/9 στη Σλοβενία) και το αντίστοιχο των ανδρών (18-26/8 στην Αίγυπτο).  Αν αυτά τα τεστ έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα, ο κανόνας θα δοκιμαστεί και σε πιο μεγάλη κλίμακα.

Ένας άλλος κανόνας που θα δοκιμαστεί αφορά τους προπονητές οι οποίοι δεν θα είναι αναγκασμένοι να στέκονται μόνο στην περιοχή μπροστά στον πάγκο.

Υπάρχουν όμως και διάφοροι κανονισμοί όπως το βελτιωμένο video Challenge, η διπλή μπαλιά, τα τεχνικά τάιμ άουτ και αύξηση των αλλαγών. Ολα αυτά θα πρέπει να εφαρμοστούν ενδεχομένως μέσα στο 2017.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ