1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-10-2015 01:15

Προσγείωσαν ανώμαλα τα «πάντσερ» και πάνε για τελικό μετά το 1951

Το είπαν και το έκαναν ο Πλάμεν Κονσταντίνοφ (φωτό) και οι παίκτες του. Με νίκη 3-0 απέκλεισαν την Γερμανία παρουσία 14.000 συμπατριωτών τους στη Σόφια κάνοντας τον αγώνα της... ζωής τους.



Οι Βούλγαροι αγωνίστηκαν σαν... αφιονισμένοι μετά και τις καταγγελίες του Κονσταντίνοφ σε βάρος των Γερμανών και πήραν τη νίκη – πρόκριση για τα ημιτελικά που τους ανοίγει διάπλατα το δρόμο προς τον τίτλο έχοντας και το πλεονέκτημα της έδρας σε ημιτελικούς και τελικούς. Ο Κονστατίνοφ συμφώνησε με τους Ολλανδούς στην άποψη ότι οι Γερμανοί έχασαν σκόπιμα δύο αγώνες στην Α΄φάση για να αποφύγουν την Πολωνία στα προημιτελικά. Η ειρωνία είναι πως και η Πολωνία αποκλείστηκε!

Με τρεις παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων και σερβίς – μπλοκ που τσάκιζε κόκκαλα οι Βούλγαροι έδειξαν τη μεγάλη τους κλάση αλλά και την υψηλή κατάρτιση που έχουν στο άθλημα. Οι Γερμανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν στο 3ο σετ όταν και προηγήθηκαν 21-20 αλλά χωρίς υποδοχή δε μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το παθιασμένο παιχνίδι των Νικόλοφ, Αλεξίεφ, Γιοσίφοφ και Τοντόροφ. Η Βουλγαρία στον ημιτελικό του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία όπου και οι δύο ομάδες έχουν στόχο να μπουν στον τελικό για να κατακτήσουν το πρώτο τους τρόπαιο στη διοργάνωση. Η Βουλγαρία έχει να μπει σε τελικό από το 1951 στο Παρίσι, δηλαδή, 64 ολόκληρα χρόνια!

Τα σετ: 3-0 (25-19, 25-23, 25-23)

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Κονσταντίνοφ): Μπρατόεφ 1π., Νικόλοφ 14, Γιοσίφοφ 11, Τοντόροφ 8, Αλεξίεφ 11, Πέντσεφ 3 / Ιβάνοφ (λ. - 50% υπ.), Ζέκοφ (λ), Πέτκοφ, Σαλπάροφ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Χέινεν): Φρομ 3π., Καλιμπέρτα 3, Μπέμε 11, Κάμπα 5, Μπροσόγκ 7, Γκρόζερ 3 / Στούρβαλντ (λ. - 60% υπ.), Τιλ (λ. - 29% υπ.), Σβαρτζ 7, Βέστφαλ 1, Σοπς 3.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ