1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-11-2014 09:47

Πρώτος αποκλεισμός του Ιράν από την FIVB λόγω Ghavami

Επιβεβαιώθηκε η αποκάλυψη του gazzetta.it που αναδημοσίευσε το volleynews.gr για τον αποκλεισμό του Ιράν από την κοινότητα του βόλεϊ μετά τη δυσάρεστη τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα με την περίπτωση της ιρανής Ghavami η οποία ήδη φυλακίστηκε και βιώνει το δράμα της στις φυλακές Qarchak.
Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που έστειλε η Παγκόσμια ομοσπονδία (FIVB) στην ομοσπονδία του Ιράν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών Κάτω 19 ετών δεν θα γίνει στην Τεχεράνη αλλά στην Αργεντινή. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα οριστικοποιηθούν οι συμμετοχές και στο Παγκόσμιο Λιγκ 2015 και η FIVB δρομολογεί αποκλεισμό του Ιράν από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας του Ιράν Μαχμούντ Αφσχαρντόστ ο οποίος φαίνεται να απορεί με την απόφαση της FIVB: «Είναι αλήθεια ότι λάβαμε ένα μέιλ από την διεθνή ομοσπονδία το οποίο μας ενημερώνει για την αλλαγή του αρχικού σχεδίου. Περιμένουμε να μάθουμε τους πραγματικούς λόγους αυτής της απόφασης πριν αποφασίσουμε ποια θα είναι η αντίδραση μας».

Υπενθυμίζεται πως η Ghavami φυλακίστηκε επειδή αψήφισε την απαγόρευση για να παρακολουθήσουν οι γυναίκες τον αγώνες μεταξύ του Ιράν και της Ιταλίας για το Παγκόσμιο Λιγκ τον περασμένο Ιούνιο. Το δράμα της έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα του βόλεϊ και προκαλεί κινητοποιήσεις συμπαράστασης. Ακόμα και στο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ οι παίκτες των δύο ομάδων φωτογραφήθηκαν μαζί κρατώντας το σύνθημα «το βόλεϊ δεν είναι έγκλημα».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ