1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
10-09-2014 19:21

Στην απομόνωση λόγω ... φίλαθλου πνεύματος !

Μπορεί το Ιράν να γνωρίζει επιτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών, αυτή που κερδίζει δημοσιότητα όμως είναι μία Ιρανή (μισή Βρετανίδα) φίλαθλος, η 25χρονη δικηγόρος, Γκόντσε Γκαβάμι. 
Η Γκόντσε Γκαβάμι μαζί με άλλες φιλάθλους - ακτιβίστριες επιχείρησαν στις 20 Ιουνίου να μπουν στο γήπεδο όπου η Εθνική ομάδα του Ιράν έπαιζε με την Ιταλία, αλλά βάσει του νόμου που θεσπίστηκε το 1979...η θέση τους δεν ήταν εκεί, συνεπώς ήρθαν αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη.

Οι αρχές την άφησαν ελεύθερη αλλά όταν μετά από ημέρες γύρισε πίσω για να πάρει τα υπάρχοντα της, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στις φυλακές της Τεχεράνης, οι οποίες «φιλοξενούν» πολιτικούς κρατουμένους και δημοσιογράφους.

Ο αδερφός της Γκόντσε, Ιμάν, δήλωσε πως αμέσως  επικοινώνησε με την οικογένεια της για να την ενημερώσει πως για 41 ημέρες θα βρισκόταν στην απομόνωση!

Στο facebook ξεκίνησε εκστρατεία με 9,000 likes για την απελευθέρωση της. Η ίδια η Γκόντσε διαδήλωνε για το δικαίωμα των γυναικών να παρακολουθούν ανδρικά αθλήματα.

Το θέμα έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και πολλοί είναι εκείνοι που έγραψαν – και συνεχίζουν – να γράφουν τη γνώμη τους για το γεγονός, ενώ παράλληλα στα γήπεδα της Πολωνίας υπάρχουν πανό που ζητούν να επιτρέπεται η είσοδος στις γυναίκες. 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ