1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
30-08-2014 22:33

Τα γήπεδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πολωνίας ξεκίνησε και οι λάτρεις του βόλεϊ σε 7 πόλεις της χώρας μπορούν να δουν την ομάδα τους, αλλά και τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Εκτός από τους αθλητές «διαμάντια» που βρίσκονται εκεί, η Πολωνία έχει να μας παρουσιάσει και τα γήπεδα - αριστουργήματα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες.

Εθνικό Στάδιο

nationa-stadium

Εθνικό Στάδιο, Βαρσοβία Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου χρειάστηκε για να χωρέσουν οι 62,000 που ήθελαν να δουν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Το Εθνικό Στάδιο που  βρίσκεται στην Βαρσοβία έχει χωρητικότητα 58,135 θέσεις, μερικές χιλιάδες λιγότερες από όσους τελικά μπήκαν. Το Στάδιο είναι το πιο διάσημο μέρος στην Πολωνία και χρησιμοποιείται επίσης ως συνεδριακό και επιχειρηματικό κέντρο. Συναυλίες, αγώνες, πρωταθλήματα στίβου, εκθέσεις βιβλίου, τα πάντα μπορεί να συναντήσει κανείς εκεί. Το 2013 το επισκέφτηκαν πάνω από 1εκ. άνθρωποι.

 

Έργκο Αρένα

ergo-arena

Έργκο Αρένα, Γκντανσκ Το Έργκο Αρένα χωρά 11,000 θεατές και βρίσκεται στο Γκντανσκ, μία από τις πιο παλιές πόλεις της Πολωνίας. Ο σχεδιασμός του γηπέδου έχει κερδίσει αρκετά βραβεία για το αρχιτεκτονικό κομμάτι. Η κατασκευή είχε σαν προϋπόθεση να φτιαχτεί κάποιος δρόμος, όπως και έγινε, και πλέον για να επισκεφτεί κάποιος το Γκντανσκ από το Σόποτ, και το αντίστροφο χρειάζεται το μισό χρόνο. Το έργο ξεκίνησε το 2007 και τελείωσε τον Μάιο του 2010.

 

Λουτσνίτσκα Σπορτς Αρένα

luczniczka-sports-arena

Λουτσνίτσκα Σπορτς Αρένα, Μπιντγκστς Το Λουτσνίτσκα Σπορτς Αρένα μπορεί να φιλοξενήσει 8,000 φίλους του βόλεϊ. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Μπιντγκτς και το όνομα του προέρχεται από το σύμβολο της πόλης, το οποίο είναι μία γοητευτική γυναίκα τοξότης. Εκτός από το βόλεϊ κάποιος μπορεί να παίξει μπόουλινγκ, να χορέψει στο κλαμπ, ή να φάει στο εστιατόριο του κτιρίου. Στο παρελθόν το Λουτσνίτσκα Αρένα έχει φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βόλεϊ Γυναικών, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Μπάσκετ Ανδρών, και άλλες διοργανώσεις.

 

Κρακόβ Αρένα

Krakow-Arena

Κρακόβ Αρένα, Κρακοβία Το μεγαλύτερο από τα γήπεδα βόλεϊ που θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι αυτό της Κρακοβίας, το οποίο χωρά 15,000. Η Αρένα πληροί απολύτως τις απαιτήσεις για κάθε είδους ψυχαγωγικό ή πολιτιστικό γεγονός. Φιλοξενεί εκθέσεις, συνέδρια, ακόμη και συναυλίες. Ο τρόπος που είναι φτιαγμένο το γήπεδο δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως, ενώ αποτελεί ένα από τα στολίδια της περιοχής.

 

Άτλας Αρένα

atlas-arena

Άτλας Αρένα, Λοντζ Με χωρητικότητα 12,000 θέσεων, το Άτλας Αρένα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και το μεγαλύτερο στο Λοντζ. Το αθλητικό κέντρο προσφέρει πολλά στους επισκέπτες του, αφού φιλοξενεί βόλεϊ, μπάσκετ, χάντμπολ, ποδόσφαιρο σάλας, πολεμικές τέχνες και άλλα αθλήματα. Το σχήμα και η υποδομές του, του επιτρέπουν να γίνει παγοδρόμιο, ακόμη και πισίνα, ενώ πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Υπολογίζεται ότι από το 2009 έως το 2013 το επισκέφτηκαν 1.925.043 άνθρωποι.

 

Σπόντεκ Αρένα

spodek-arena

Σπόντεκ Αρένα, Κάτοβαιτς Η κατασκευή του Σπόντεκ Αρένα ολοκληρώθηκε το 1971 και εκείνα τα χρόνια αποτελούσε το μεγαλύτερο αρχιτεκτονικό στολίδι της Πολωνίας, ενώ είναι ακόμη το πιο αναγνωρίσιμο κτίριο στην Σιλεσία. Ο τρόπος που έχει φτιαχτεί, του επιτρέπει να φιλοξενεί διάφορα γεγονότα την ίδια στιγμή. Έχει ανακαινιστεί αρκετές φορές, με τελευταία το 2011, ενώ αποτελεί τη μοναδικό πλήρως κλιματιζόμενη εγκατάσταση στην Πολωνία.  Το Σπόντεκ Αρένα μπορεί να φιλοξενήσει 11,000 λάτρεις του βόλεϊ, ενώ σε αυτό γίνονται από συναυλίες, μέχρι αγώνες χόκεϊ και χάντμπολ μέχρι ενόργανης γυμναστικής.

 

Τσεντένιαλ Χολ

centennial-stadium

Τσεντένιαλ Χολ, Βρότσλαβ 10,000 επισκέπτες θα φιλοξενήσει το Τσεντένιαλ Χολ, ένα από τα σπουδαιότερα έργα του 20ου αιώνα, δημιούργημα του αρχιτέκτονα Μαξ Μπερκ. Εκσυγχρονισμένο με πολλούς χώρους και ωραία τοποθεσία θεωρείται από τα πιο ιδανικά γήπεδα. Αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά της Unesco από το 2006 και αναμφίβολα είναι από τα πιο γνωστά μέρη στο Βρότσλαβ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ