1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-06-2014 13:50

Με τη δύναμη της έδρας οι Τούρκοι

Εκμεταλευόμενοι στο έπακρο τη δυναμική που τους έδωσε ο κόσμος τους, οι Τούρκοι επικράτησαν με 3-0 της Σλοβακίας, και πέρασαν στον τελικό της Κυριακής κόντρα στην Κούβα.

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν εξ αρχής πολύ δυνατά, και αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους. Παρότι δεν πήραν κάποια μεγάλη διαφορά, έχοντας σταθερά το προβάδισμα στο σκορ (8-6, 16-14), το διατήρησαν και έκοψαν πρώτοι τελικώς το νήμα του πρώτου σετ με 25-22.

Στο δεύτερο σετ η Σλοβακία βελτίωσε κάτα πολύ την απόδοση της, και με τον κεντρικό της Μποχούτ να κάνει εξαιρετική δουλειά σε μπλοκ και πρώτο χρόνο, έφτασε προηγούμενη στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-5, ενώ με τρεις πόντους προηγούνταν και στο δεύτερο (16-13). Οι Τούρκοι ωστόσο δεν κάμφθηκαν, και έκαναν το δικό τους come back, με τους Ντογκάν και τον Τόι να παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους, ισοφαρίζοντας (20-20). Οι Σλοβάκοι βραχυκύκλωσαν, και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους (20-20 σε 24-20), έχασαν και αυτό το σετ με 25-21.

Οι Σλοβάκοι μπήκαν δυνατά και στο τρίτο σετ, ωστόσο παρά το αρχικό τους +3, τα λάθη τους σε υποδοχή και άμυνα, έδωσαν την ευκαιρία στους Τούρκους να γυρίσουν το ματς. Παρόλα αυτά δεν τα παράτησαν, και βρέθηκαν ακόμη και σε σετ μπολ (24-23). Ωστόσο ο Κοχούτ έχασε το σέρβις, και με δύο συνεχόμενους ακόμα πόντους οι Τούρκοι πήραν τη μεγάλη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για τους γείτονες μας ήταν ο Τόι με 20, ενώ από πλευράς Σλοβάκων, ο Κοστολάνι «έγραψε» 17 προσωπικούς.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Ζανίνι): Ντογκάν 10, Έκσι 3, Τόι 20, Γκουνγκόρ 7, Μπατούρ 6, Γκεκ 3 / Γεσίλμπουντακ (λ), Γιασίν 2, Γκιούνες 1, Γκιουλμέτζογλου

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Γκουλινέλι): Κοχούτ 9, Βιλκ 5, Πατάκ 8, Κραΐτσοβιτς 8, Ζάτκο 1, Κοστολάνι 17 / Κουμπς (λ), Μπεντς, Κρίσκο,

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ