1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-05-2014 03:12

Ο Γκρμπιτς στα 41 του προπονητής στην Περούτζια, Κάντορ στη Ραβένα

Μετά την κατάκτηση του ρωσικού πρωταθλήματος με την Ζενίτ Καζάν πριν λίγες ημέρες ο Νίκολα Γκρμπιτς αφήνει οριστικά την ενεργό δράση στο βόλεϊ σάλας. Στα 41 του χρόνια ο Νίκολα περνάει στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους πασαδόρους του Παγκοσμίου βόλεϊ ανοίγοντας νέο κεφάλαιο ως προπονητής.

Ο Γκρμπιτς (φωτό δεξιά) θα μπει κατ΄ευθείαν στα δύσκολα καθώς θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της δευτεραθλήτριας Ιταλίας Περούτζια στη θέση του Σλόμπονταν Κόβατς που χρεώθηκε την απώλεια του πρωταθλήματος από την Ματσεράτα.

Ο πρόεδρος της Περούτζια Τζίνο Σίρτσι δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Κόβατς για όλα όσα μας έδωσε κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ετών. Πιστεύουμε ότι ο Γκρμπιτς είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την ομάδα μας. Είμαστε απέναντι σε έναν μεγάλο παίκτη, που ελπίζουμε ότι μαζί μας μπορεί να δείξει τις ικανότητές του και ως προπονητής».

Να σημειωθεί πως ο Νίκολα Γκρμπιτς ως αθλητής είχε αγωνιστεί σε Ζενίτ Καζάν, Κούνεο, Τρεντίνο, Πιατσέντσα, Ασιστέλ Μιλάνο, Σίσλεϊ Τρεβίζο, Μοντικιάρι, Κατάνια, Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ και ξεκίνησε από την Γκικ Μπανάτ το 1987 σε ηλικία 14 ετών. Αδελφός του ήταν ο Βλάντιμιρ Γκρμπιτς (φωτό αριστερά)(3 χρόνια μεγαλύτερος) και σταμάτησε την ενεργό δράση το 2007. Αμφότεροι με προπονητή τον Ζόραν Γκάετς κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 με την πάλε ποτέ Γιουγκοσλαβία.

Έκπληξη Καντορ

Στο μεταξύ έκπληξη είχαμε και στον πάγκο της Ραβένα του Ραφαήλ Κουμεντάκη. Την ιταλική ομάδα που στο παρελθόν στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης ανέλαβε ο Αργεντινός Βάλντο Κάντορ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ