1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
21-09-2013 12:39

Προσπάθεια εκμοντερνισμού από την FIVB

Στόχο να εκμοντερνίσει το βόλεϊ έχει η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Για το λόγο αυτό, θα δοκιμάσει δύο νέους κανονισμούς κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIVB των Κ23.

Οι κανονισμοί που θα δοκιμαστούν προκειμένου να γίνει πιο ενδιαφέρον το άθλημα θα είναι δύο. Ο πρώτος, θα είναι η αλλαγή των πόντων, αντί για τους συνηθισμένους 25, θα δοκιμαστούν τα σετ των 21. Ο δεύτερος, και πιο ασυνήθιστος κανονισμός, θα είναι να καθιερωθεί ένα διάστημα 15 δευτερολέπτων ανάμεσα στο σφύριγμα του διαιτητή και το σερβίς.

Για να κερδίσει μια ομάδα ένα σετ (εκτός από το πέμπτο, το οποίο δεν αλλάζει) θα πρέπει να φτάσει πρώτη τους 21 βαθμούς με ελάχιστη διαφορά δύο πόντων από τον αντίπαλο. Σε περίπτωση που ο αγώνας είναι ισόπαλος 20-20, συνεχίζεται μέχρι να εξασφαλίσει κάποια ομάδα τη διαφορά των δύο πόντων.

H μεταγενέστερη αλλαγή στα τάιμ άουτ, θα είναι 60 δευτερόλεπτα το «τεχνικό τάιμ άουτ», το οποίο θα δίνεται στην ομάδα που έχει φτάσει τους 12 πόντους, σε αντίθεση με τους 8 και 16 πόντους που απαιτούνται ως τώρα.

Οι αλλαγές στους κανονισμούς θα δοκιμαστούν για τις γυναίκες στο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Μεξικό από 5 ως 12 Οκτωβρίου, και για τους άντρες στη Βραζιλία από 6 ως 14 του ίδιου μήνα.

6 σχόλια

  • Comment Link giba Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 13:12 posted by giba

    "Σωστός" είσαι μεγάλο γατόνι...Και η άποψη σου εμπεριστατωμένη και με ακράδαντα επιχειρήματα...!!!Για αυτό το βόλλευ στην Ελλάδα πάει κατά διαόλου...Γιατί γεμίσαμε γραφικούς και άσχετους...

  • Comment Link Σωστός Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013 00:50 posted by Σωστός

    Τότε να κάνουν δέκα τα ταιμ αουτ,να κάθονται κανένα πενταωρο στην κερκίδα και να ρίχνουν κανένα χαρτάκι η κανένα μπαρμπούτι ,,τα έπιασε τα λεφτά του λέμε !

  • Comment Link giba Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013 22:35 posted by giba

    Νομίζω ότι το σετ των 21 πόντων είναι μεγάλο λάθος...Για παράδειγμα ο φετινός τελικός του Ευρωπαικού λίγκ ανδρών, Βέλγιο-Κροατία, που παίχτηκε με σετ των 21 πόντων τελείωσε 3-0 υπέρ των Βέλγων και ο αγώνας διήρκεσε 49 λεπτά....!!!Ποιος θα ήθελε να πληρώσει εισιτήριο για να δει αυτόν τον αγώνα...???Ή μήπως στο τένις είναι χαζοί που έχουν αγώνες 4 και 5 ωρών...????Προφανώς όχι...Αν έχεις κάτι ποιοτικό δεν σε νοιάζει η διάρκεια...Δεν βαριέσαι αν βλέπεις κάποιο ματς υψηλού επιπέδου...!!!

  • Comment Link Milinkovic Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013 19:30 posted by Milinkovic

    Δηλαδή θα πηγαίνεις στο γήπεδο και μετά από λίγο θα φεύγεις, αν έρθει 3-0. Τραγικό.

  • Comment Link Εισαι ασχετος Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013 16:48 posted by Εισαι ασχετος

    Φιλε μαλλον εισαι ασχετος και δεν εχεις υπαρξει ποτε αθλητης του βολει,ειδικα ο κανονισμος με το ενα τεχνικο ταιμ αουτ ειναι πολυ σωστος διοτι μεχρι σημερα γινονται εξι διακοπες μεσα σε ενα σετ που ειναι απιστευτα πολλες.δημιουργει προβλημα στους αθλητες αλλα και στους θεατες που βαριουνται την ζωη τους που χανεται ο ρυθμος καθε τρεις λιγο

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ