1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-02-2024 04:44

O Γκάνεφ μετά τον Κονσταντίνοφ πήρε τον Mπλενγκίνι στην Εθνική Βουλγαρίας

Μόνιμος κάτοικος Βουλγαρίας θα γίνει ο Ιταλός προπονητής Τζιανλοράντζο Μπλενγκίνι. Ο 52χρονος τεχνικός της Κουτσίνε Λούμπε Τσιβιτανόβα κλείνει πίσω του την πόρτα του καμπιονάτο για μόνιμη συνεργασία με την ομοσπονδία βόλεϊ της Βουλγαρίας η οποία κάνει ιστορική στροφή προς Ιταλούς προπονητές μετά τη θητεία του Πλάμεν Κονσταντίνοφ.

Το Μάιο ο Μπλενγκίνι θα κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής Βουλγαρίας στο πλαίσιο του Νέισονς Λιγκ και με πρεμιέρα κόντρα στην Γαλλία η οποία προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Το συμβόλαιο του Μπλενγκίνι είναι τριετές και περιλαμβάνει τη δυνατότητα ανανέωσης μέχρι και το 2028 δηλαδή τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες.

Επίσης θα έχει την ευθύνη των Εθνικών ομάδων Ανάπτυξης της Βουλγαρίας που ανήκουν στο περίφημο «Lion Cubs». Να σημειωθεί πως στη Λούμπε αγωνίζεται το μεγάλο αστέρι της Εθνικής Βουλγαρίας Αλεξάντερ Νικόλοφ ο οποίος πλέον θα συνεργάζεται με τον Μπλενγκίνι στην Εθνική ομάδα.

Η Βουλγαρία θα είναι η πρώτη ομάδα που θα εργαστεί ο Μπλενγκίνι εκτός Ιταλίας αλλά και η πρώτη σε Εθνική ομάδα. Υπήρξε συνεργάτης στην Εθνική Ιταλίας από το 2014 έως το 2021, αρχικά ως βοηθός προπονητή και στη συνέχεια ως επικεφαλής προπονητής, οδηγώντας την Ιταλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2015 και στο ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Με τη Λούμπε έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Ιταλίας και ένα κύπελλο, ενώ το 2021.

«Ο μακρύς κατάλογος των επιτυχιών μιλάει από μόνος του για το τι μπορεί να κάνει ο Μπλενγκίνι. Κάναμε το καλύτερο για τις Εθνικές ομάδες. Ξεκινάμε όλοι δουλειά», είπε ο πρόεδρος της βουλγαρικής ομοσπονδίας βόλεϊ Λιούμπομιρ Γκάνεφ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ