1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-12-2016 21:07

Οι τέσσερις υποψήφιοι για την Εθνική

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Τα μανίκια θα σηκώσουν τις επόμενες ημέρες στην ΕΟΠΕ και φυσικά πρώτο μέλημα είναι η ανεύρεση προπονητή στην Εθνική ανδρών και Εθνική γυναικών, αφού πρέπει να γίνει σχεδιασμός για το Παγκόσμιο Λιγκ και τις διεθνείς υποχρεώσεις τους.

Ο Σωτήρης Δρίκος έκλεισε τον κύκλο του, αφού απέτυχε να οδηγήσει την Εθνική στο Ευρωβόλει και ο νέος προπονητής πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και πάνω απ όλα να επιβάλει τάξη και πειθαρχία.

Στην Ομοσπονδία γνωρίζουν πολύ καλά ότι λεφτά δεν υπάρχουν και είναι δύσκολο να έρθει σπουδαίος προπονητής , εκτός κι αν βρεθεί κάποιος με λίγα χρήματα. Ο μόνος που συγκεντρώνει πιθανότητες και γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας είναι ο Μπόλε Μπόσκαν του Ολυμπιακού. Εκεί βέβαια κολλάμε στο θέμα του παρτ ταιμ, αφού πρέπει ο νέος προπονητής να δουλεύει όλο το χρόνο στην Εθνική. Έχει εργαστεί στην Σέρβικη Ντούναβ (2012-2014) και στη συνέχεια μετακόμισε στην Μπουντβάντσκα του Μαυροβουνίου με την οποία κέρδισε 2 πρωταθλήματα (2015 & 2016). Την ίδια χρονική περίοδο ήταν προπονητής της εθνικής ομάδας Μαυροβουνίου με την οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο το 2014 στο Euro League και την επόμενη σεζόν την δεύτερη θέση στην τρίτη κατηγορία του World League. Είναι νεαρός , ταλαντούχος και δεν έχει υψηλό κασέ.

Απο εκεί και πέρα υπάρχουν τρεις Έλληνες προπονητές, με φαβορί τον Θανάση Μουστακίδη, που δεν έχει δουλέψει ποτέ στις Εθνικές Ομάδες. Ήταν βέβαια στην τριπλέτα μαζί με τον Προσαλίκα και τον Τριανταφυλλίδη, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά παραιτήθηκε πριν από την πρώτη μάχη, γιατί δεν ρωτήθηκε καν στις επιλογές των παικτών. Έχει παρουσιάσει έργο στην Αλεξανδρούπολη, έφτασε ως τον τελικό, όπου έχασε από τον Ολυμπιακό, ενώ ανέδειξε και αρκετούς νεαρούς παίκτες.

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είναι κι αυτός στη λίστα, ενώ είχε περάσει από την Εθνική γυναικών, χωρίς εντυπωσιακά αποτελέσματα, πριν ασχοληθεί με το βόλεϊ ανδρών. Είχε πολύ καλά αποτελέσματα στη Λαμία, δεν εκπλήρωσε τους στόχους του Φοίνικα Σύρου, ενώ κράτησε πολύ καλά τον Παναθηναϊκό σε πρωταγωνιστικό επίπεδο, παρά το χαμηλό προϋπολογισμό.

Ο τέταρτος της παρέας είναι ο Γιάννης Καλμαζίδης, ο πιο επιτυχημένος προπονητής της νέας γενιάς, με πρωταθλήματα και κύπελλα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Στα μείον του ότι παράτησε την ...παρατημένη και από την ΕΟΠΕ, εθνική γυναικών, αλλά η Ομοσπονδία άλλαξε σελίδα και μπορεί να παραγραφεί το αδίκημα του, από τη διοίκηση Καραμπέτσου.

Το πρώτο ερώτημα πάντως που πρέπει να απαντήσει η ΕΟΠΕ είναι αν θα πάρει προπονητή παρτ ταιμ ή φουλ ταιμ, αλλά αυτό που οφείλει να βρει είναι ένας προπονητής(Έλληνας ή ξένος) που θα επιβάλει  πειθαρχία στη γεμάτο ταλέντο Εθνική. Η αναρχία και το χάος που υπήρχε στην Ομοσπονδία μεταφέρθηκε και στην Εθνική και ο νέος τεχνικός θα ξεκινήσει από το μάζεμα της ομάδας.

ΠΗΓΗ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

1 σχόλιο

  • Comment Link pao29 Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 19:32 posted by pao29

    κ.Λεμονιδη, ωραια η αναλυση αλλα το σκοτωσες στο τελευταιο μερος με τον μουσατο...ελεος ρε σεις με αυτον...αστον εκει στον παοκ για να παιρνει πρωταθληματα η ομαδα σου...γιατι να υπαρχει παραγραφη;;;αν το ξανακανει τι θα πεις;;;εκανα λαθος;;;γιατι δεν παιρνεις και τον καζαζη μπας και παρουμε το πρωταθλημα;;; δεν τον βλεπω να την βγαζει πολυ ακομα...κοντευουμε να γινουμε βατικανο απο τα πολλα συγχωροχαρτια...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ