1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-09-2014 20:59

Πανταλέων: «Κομμάτι στην αναγέννηση του Παναθηναϊκού»

Του Κώστα Ασημακόπουλου

Επειτα από 3,5 χρόνια μακριά από τον Παναθηναϊκό, το πέρασμά του από την ιταλική Λατίνα, τον Παμβοχαϊκό και τη γαλλική Κάνες, ο Σωτήρης Πανταλέων επέστρεψε στον σύλλογο που ανδρώθηκε και λύνει τη σιωπή του.


Ο 34χρονος αρχηγός μίλησε στο «Goal News» για το νέο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο ανδρικό βόλεϊ. Ο πρώτος προσωπικός στόχος που έβαλε δεν είναι άλλος από το να βοηθήσει στην «αναγέννηση του Παναθηναϊκού».

«Η προσπάθεια δεν αφορά μόνο στην αναγέννηση του ανδρικού τμήματος βόλεϊ, αλλά τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό στο σύνολό του. Είναι μια προσπάθεια που γίνεται από νέα παιδιά, νέοι παράγοντες που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου. Εδώ και καιρό έχουν αναλάβει πολύ δύσκολο έργο. Τα χρέη του συλλόγου ήταν πολλά.

Οσοι ήμασταν κοντά, ξέραμε πως ο σύλλογος βρισκόταν με το ένα πόδι στον γκρεμό. Και μόνο που βάζουν το κεφάλι τους στη φωτιά είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Ηταν αδιανόητο να βιώνει ο Παναθηναϊκός τόσο δύσκολες καταστάσεις και για τρία χρόνια να χαροπαλεύει στα πλέι άουτ. Το ζητούμενο είναι να βρει η ομάδα την αξιοπρέπεια που είχε απολέσει τα τελευταία χρόνια και να φτιάξουμε μια ομάδα που να παρουσιάζει καλή εικόνα, να εμπνέει σεβασμό και να δίνει χαρά στον κόσμο».

Ποιος είναι ο πρώτος στόχος του τμήματος;

«Το Α και το Ω είναι να ξεφύγει ο Παναθηναϊκός από τα χρέη και να δει το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά και αισιοδοξία. Εχει φτιαχτεί ένα σύνολο που μπορεί να παίξει καλό και ελκυστικό βόλεϊ που να προσφέρει θέαμα. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Σίγουρα, ο πρώτος στόχος είναι να αποφύγουμε τα πλέι άουτ».

Τις τελευταίες ημέρες σκέφτηκες πως η ομάδα θα μπορούσε και να διαλυθεί;

«Οχι, δεν πέρασε από το μυαλό μου πως η ομάδα θα διαλυθεί. Ημουν σίγουρος πως θα βρεθεί λύση. Ο Παναθηναϊκός δεν θα διαλυθεί ποτέ».

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

«Οταν είσαι αθλητής, θέλεις πάντα τίτλους. Οσο μεγαλώνεις τα βλέπεις αλλιώς τα πράγματα. Θα ήθελα πολύ να είμαι ένα κομμάτι της προσπάθειας της αναγέννησης του Παναθηναϊκού».

Στην επόμενη 5ετία ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει πρωτάθλημα ή να κάνει και νταμπλ;

«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο και να θέσουμε χρονικά όρια. Είναι σίγουρο πως ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη δυναμική και παρά τις δυσκολίες που περνάει και στο ποδόσφαιρο έχει καταφέρει να ορθοποδήσει στα περισσότερα τμήματα και σύντομα θα το πράξει και για όλα τα τμήματα. Οταν λέγεσαι Παναθηναϊκός σε βαραίνουν πολλά, αλλά μπορείς και να ξεπεράσεις πιο γρήγορα τις δυσκολίες σε σύγκριση με κάποιον άλλο σύλλογο. Υποσχόμαστε στον κόσμο να παρουσιάσουμε μια καλύτερη και πιο ανταγωνιστική ομάδα».

Το στοίχημα Πρωτοψάλτη

Η επιστροφή του Θανάση Πρωτοψάλτη στον Παναθηναϊκό ήταν ένα στοίχημα της διοίκησης του Ηλία Μιχαλαριά. Ο νεαρός ταλαντούχος διεθνής, πικραμένος από την παρακμή στο τέλος της σεζόν 2012-13, πήγε στην Κηφισιά και όταν άλλαξε η διοίκηση του Ερασιτέχνη είχε βάλει στόχο να φορέσει και πάλι την πράσινη φανέλα, όπερ και εγένετο. Ο Πρωτοψάλτης μαζί με τον Κώστα Χριστοφιδέλη ήταν οι κορυφαίοι ακραίοι της σεζόν 2013-14.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2014-15

Ν. Αθλητής Θέση Ετος γένν. Υψος Ομάδα 2013-14

1. Σωτήρης Πανταλέων Κ 1980 2.02 Κάννες

2. Κώστας Στιβαχτής Π 1980 1.86 Παναθηναϊκός

3. Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης Λ 1988 1.90

4. Θανάσης Πρωτοψάλτης Α 1993 1.83 Κηφισιά

5. Μίχαλ Καμίνσκι (ΠΟΛ) Δ 1987 2.10 Τσεστόχοβα

6. Μπράιαν Κουκ (ΗΠΑ) Α 1992 1.93 Στάνφορντ (ΗΠΑ)

7. Τζάιρο Χόι (ΟΛΛ) Κ 1978 2.03 Μιτελντόιτσλαντ

8. Δημήτρης Δημητριάδης Π 1994 1.81 ΑΓΣΙ

9. Θανάσης Σαμαντάς Κ 1992 1.97 Αργυρούπολη

10. Βαγγέλης Λουκάς Α 1991 1.94 Αργυρούπολη

11. Παναγιώτης Αδαμόπουλος Κ 1988 1.97 Πανερυθραϊκός

12. Δημήτρης Ψάρρης Α 1991 1.96 Παλλήνη

13. Αλέξανδρος Αριστόπουλος Δ 1990 1.91 Κολλέγιο Αθ.

14. Αλέξανδρος Μπούρας Λ 1981 1.81 Κολλέγιο Αθ.

Προπονητής: Δημήτρης Ανδρεόπουλος

Β' προπονητής: Παύλος Καραμαρούδης

sentragoal.gr

2 σχόλια

  • Comment Link panatha13 Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 20:10 posted by panatha13

    όπως και να ναι ο λογος ειμαστε πολύ χαρούμενοι που επεστρεψε και αυτό δεν προκειται να αλλαξει

  • Comment Link greekvolley Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 19:19 posted by greekvolley

    Παιδιά!!! Αφήστε τα διθυραμβικά!!!! Ο Σωτήρης έπρεπε να γυρίσει εκτός των αλλων για την δουλειά του...Πάντως είναι το καλύτερο παιδί ever και Παναθηναϊκός μεχρι κόκκαλο...Αρα συγχωρείται!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ