1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-04-2017 19:09

Τέσσερις ομάδες, ένα τρόπαιο

Η ώρα των κορυφαίων τεσσάρων έφτασε. Η αντίστροφη μέτρηση για το φάιναλ-4 του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε με τις Περούτζια, Λούμπε, Ζενίτ Καζάν και Μπερλίν να διεκδικούν τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη και το volleynews.gr σας παραθέτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους τέσσερις μονομάχους.

Περούτζια: Η... πρωτάρα διοργανώτρια

Η Περούτζια ως διοργανώτρια του φάιναλ-4 πήρε μετά τους ομίλους απευθείας την πρόκριση για την τελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ιταλική ομάδα κάνει την δεύτερη μόλις εμφάνιση της στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ, μετά το 2015 που είχε φτάσει μέχρι το top-6. Η Περούτζια αν και πρωτάρα είναι... πεινασμένη για την διάκριση, ειδικά μετά τον αποκλεισμό της στα ημιτελικά του ιταλικού πρωταθλήματος μετά από μία δραματική σειρά με την Τρεντίνο.

Ιβάν Ζάιτσεφ, Λουτσιάνο Ντε Τσέκο και Αλεξάνταρ Ατανασίγιεβιτς είναι αναμφίβολα τα μεγάλα αστέρια του Λορέντζο Μπερνάρντι, ενώ η μεγάλη αποκάλυψη για την Περούτζια τη φετινή σεζόν είναι ο Αυστριακός Αλεξάντερ Μπέργκερ που έχει καλύψει επάξια το κενό του Αμερικανού Άαρον Ράσελ που τραυματίστηκε νωρίτερα στη χρονιά.

Για να περάσει στον τελικό και να διεκδικήσει το πρώτο της τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να περάσει πρώτα το εμπόδιο της επίσης ιταλικής Λούμπε. Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί τρεις φορές αντιμέτωπες φέτος με τη Λούμπε να προηγείται 2-1 νίκες.

perugia

 

Λούμπε Τσιβιτάνοβα: Δειψασμένη να επιστρέψει στην κορυφή

Η Λούμπε μέχρι στιγμής κάνει μία εκπληκτική σεζόν. Τερμάτισε πρώτη στο φινάλε της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα, όπου πλέον έχει προκριθεί στους τελικούς και θα αντιμετωπίσει την Τρεντίνο. Ωστόσο όνειρο της Λούμπε είναι να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2002.

Έχουν περάσει 15 χρόνια όταν στο Οπόουλ της Πολωνίας η τότε Ματσεράτα έγινε η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και από τότε κάθε της προσπάθεια να επιστρέψει στην κορυφή έπεσε στο κενό.

Πέρυσι πάλι στη Πολωνία αλλά στη Βαρσοβία η Λούμπε κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, χάνοντας στον ημιτελικό από την Τρεντίνο του Δημήτρη Τζούριτς, ενώ την τέταρτη θέση είχε πάρει το 2009 στη Πράγα.

Φέτος θέλει να επιστρέψει στο θρόνο της και με παίκτες όπως ο Μίκα Κρίστενσον, Οσμάνι Χουαντορένα και Τσβέταν Σοκόλοφ έχει σίγουρα ό,τι χρειάζεται για να το καταφέρει.

lube1

 

Ζενίτ Καζάν: Αήττητη πάει για το three-peat

Η Ζενίτ Καζάν γνωστή και ως η ομάδα των «πολεμιστών» θα κυνηγήσει στο «Palalottomatica» της Ρώμης το πέμπτο στέμμα τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν τα καταφέρουν θα σπάσουν άλλο ένα ρεκόρ, μετά το περσινό που έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τις τέσσερις κατακτήσεις.

Η... αρμάδα του Βλάντιμιρ Αλεκνό δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα φέτος σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Το ρεκόρ τους φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι εντυπωσιακό καθώς έχει χάσει μόλις δύο σετ σε 10 αγώνες. Ένα απέναντι στη Φριντριχσάφεν στους ομίλους και ένα απέναντι στη Μπελογκόριε στο top-6.

Η Ζενίτ σε περίπτωση που φτάσει ως το τέλος του δρόμου θα κατακτήσει το τρόπαιο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συνεχίζοντας και την... παντοκρατορία της Ρωσίας στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια το πολυπόθητο τρόπαιο πάει σε χέρια... ρώσικα (2012 Ζενίτ Καζάν, 2013 Λοκομοτίβ Νοβοσίμπιρσκ, 2014 Μπελογκόριε, 2015 και 2016 Ζενίτ Καζάν).

Οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο «Palalottomatica» και όσοι παρακολουθήσουν από την τηλεόραση τον ημιτελικό απέναντι στο αουτσάιντερ αλλά πάντα υπολογίσιμη Μπερλίν, θα έχουν την ευκαιρία να δουν μεγάλα αστέρια του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου βόλεϊ, όπως ο Κουβανός Γουϊλφρέδο Λεόν, Μαξίμ Μικχαϊλοφ και Ματ Άντερσον, ένα τρίο που στην καλή του μέρα δεν έχουν... αντίπαλο.

zenit kazan1

 

Μπερλίν: Κόντρα στο... αδύνατο

Το... όνειρο της γερμανικής Μπερλίν συνεχίζεται στη Ρώμη, με την δεύτερη συμμετοχή της σε φάιναλ-4 Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς με δύο τεράστιες νίκες επί της Ντιναμό Μόσχας με 3-2, πήρε πανάξια το εισιτήριο στην μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Οι μεγάλες νίκες της φέτος στην Ευρώπη δεν ήταν μόνο αυτές. Νωρίτερα στο top-12 έχασαν το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην BBSK Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία (3-2) και παρά το 0-2 που ήταν πίσω στον επαναληπτικό στη Γερμανία, πήραν τρία σετ και μετά το χρυσό για να προκριθούν στο top-6!

Η Μπερλίν το 2015 στη Γερμανία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, όπου έχασε με 3-1 στον ημιτελικό από την Ζενίτ Καζάν (3-1), αντίπαλο που θα βρει απέναντι της και αύριο 29/4. Στον μικρό τελικό είχε νικήσει 3-2 την Σκρα.

Φέτος θα κυνηγήσει το τρίτο της ευρωπαϊκό μετάλλιο, καθώς μετά το χάλκινο του 2015, πέρυσι έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου στο CEV Cup, προσθέτοντας άλλη μία επιτυχία στην ιστορία του συλλόγου.

Το έργο της ωστόσο σίγουρα είναι πολύ δύσκολο. Η Ζενίτ Καζάν είναι το μεγάλο φαβορί αλλά σε νοκ άουτ παιχνίδι τα πάντα είναι πιθανά, ειδικά για την Μπερλίν που φέτος έχει κάνει ουκ ολίγες υπερβάσεις.

berlin

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ