1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-08-2023 18:44

Όλγα Στράντζαλη: «Έχουμε την ίδια δίψα με το 2019»

Τρίτο συνεχόμενο Ευρωβόλεϊ για την Εθνική γυναικών, τρίτη σερί παρουσία για την Όλγα Στράντζαλη, η οποία θεωρείται από τις… παλιές καραβάνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχοντας πλέον και τον ρόλο της αρχηγού.
«Υπάρχει άγχος;», την ρωτήσαμε κι η αριστερόχειρας ακραία χωρίς περιστροφές απάντησε: «Τώρα, μια ημέρα πριν το παιχνίδι δεν υπάρχει ιδιαίτερο άγχος, αλλά σίγουρα θα… προκύψει. Κι είναι λογικό γιατί πολλά από τα κορίτσια παίζουν για πρώτη φορά σε μια τέτοια διοργάνωση. Ελπίζω όμως ότι θα μπορέσουμε να το διαχειριστούμε σωστά».

-Ποιες είναι οι διαφορές φέτος συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες συμμετοχές μας;

«Η μεγαλύτερη είναι το 2019 και το 2021 ήταν ένα γκρουπ που είχε δουλέψει μαζί και γνωριζόμασταν πολλά χρόνια. Τώρα έχουμε μια ομάδα μικρότερη ηλικιακά, η οποία θεωρώ ότι έχει την ίδια δίψα που μας διέκρινε το 2019, αλλά χωρίς μεγάλη εμπειρία».

-Υπάρχουν όμως και… προσωπικές αλλαγές καθώς θα φοράς το αγαπημένο σου 12 ενώ είσαι πλέον και η αρχηγός της ομάδας…

«Στα δύο προηγούμενα Ευρωπαϊκά υπήρχαν πολλές υποψήφιες για το 12 (γέλια). Το έχουν φορέσει πολύ μεγάλες αθλήτριες και είναι τιμή μου που θα το φορέσω κι εγώ, αλλά είναι απλά ένας αριθμός».

-Ο τίτλος της αρχηγού όμως είναι κάτι διαφορετικό…

«Αυτό είναι σίγουρα και αποτελεί μεγάλη τιμή. Ήρθαν έτσι οι περιστάσεις που είμαι μία από τις μεγαλύτερες και τις πιο έμπειρες αθλήτριες και είμαι περήφανη που με εμπιστεύτηκαν οι προπονητές»

-Τι να περιμένουμε απ’ αυτήν τη νέα και νεανική εθνική ομάδα;

«Τα καλύτερα και τα χειρότερα! Ειλικρινά δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει μαζί μας! Η μία προπόνηση είναι φανταστική, η άλλη άσχημη. Έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά θεωρώ ότι θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και θα βγάλουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει».

-Υπάρχει στο μυαλό σας το κακό προηγούμενο του 2021;

«Όσες συζητήσεις έχουμε κάνει πάντα μέσα στην ομάδα, πάντα υπάρχει μια σύγκριση αν και οι περισσότερες εικόνες που έχουμε είναι από το 2019 ίσως γιατί μηχανικά, ασυναίσθητα έχουμε διαγράψει πολλά από το 2021. Η αλήθεια είναι ότι στην ομάδα χρησιμοποιούμε ως παράδειγμα το 2019 για να δείξουμε στα νεαρότερα κορίτσια ότι είμαστε μια παρόμοια ομάδα. Εκείνη ήταν η πρώτη μας μεγάλη διοργάνωση, μπήκαμε με ενθουσιασμό και αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε και τώρα».

Είσαι αισιόδοξη;

«Εννοείται πως είμαι! Λίγες ημέρες πιο πριν υπήρχε αυτή η κούραση, αλλά όσο κοντεύουν οι μέρες, οι ώρες υπερισχύει ο ενθουσιασμός. Έχει αλλάξει η ψυχολογία μας από τη μέρα που ήρθαμε εδώ στο Ντίσελντορφ, κι αφού είδαμε και βίντεο από τις άλλες ομάδες, κυρίως της Γερμανίας που είναι ο πρώτος μας αντίπαλος, αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι είμαστε κοντά».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ