1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-03-2020 18:53

Κορονοιός: Στους 43 οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο, 56 νέα κρούσματα, 1212 συνολικά

Σε 56 αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού  στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε συνολικά τα 1.212 ενω οι νεκροί είναι πλέον συνολικά 43.

Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 71 έτη ενω νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 72 ασθενείς, εκ των οποίων οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών αυτών είναι 65 ετών και πάνω από τους μισούς έχουν υποκείμενο νόσημα. Από τις ΜΕΘ έχουν βγει 5 ασθενείς.

 Δηλώσεις Χαρδαλιά

Την αναστολή λειτουργίας για προληπτικούς λόγους του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος είπε πως όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγνωστισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.

Ανακοίνωσε επίσης πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

Υπάρχουν ακόμη 83 άνθρωποι που είναι σε ξενοδοχεία από τα οποία τα 22 είναι θετικά και τα άλλα 61 είναι με δική τους πρωτοβουλία σε καραντίνα, για να προστατεύσουν τα δικά τους άτομα, συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε πως: «Το φετινό Πάσχα είναι θα είναι διαφορετικό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε στην εκκλησία.

Μένουμε σπίτι για να γιορτάσουμε το επόμενο Πάσχα μαζί με όλους. Οι μέρες βελτιώνονται και θα θέλουμε να βρεθούμε έξω. Όμως αυτό θα είναι το λάθος και θα βοηθήσουμε να εξαπλωθεί ο ιός».


Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ