1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-02-2020 06:05

Στο +9 το ΠΑΚ που ξεπέρασε και το εμπόδιο της Μαγκουφάνας

Την 16η σερί νίκη του σημείωσε το ΠΑΚ που φαίνεται να έχει αντίπαλο τον… εαυτό του, καθώς επικράτησε και της Αθηνάς Μαγκουφάνας με 3-0 (25-18, 25-16, 25-23) για την Β΄εθνική γυναικών ΕΣΠΑΑΑ, και σε συνδυασμό με την νίκη-δώρο του Παπάγου κόντρα στο Κορωπί, ξέφυγαν με +9 βαθμούς.

Η ομάδα του Χαλανδρίου, αργά αλλά σταθερά γράφει ιστορία αφού έως τώρα εκτός από εκπληκτικό σερί νικών που έχει κτίσει, έχει φτάσει ήδη τους 48 βαθμούς, έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου ενώ πέρυσι είχε τερματίσει με 51 πόντους. Παράλληλα έχει κατακτήσει 48 σετ και έχει ΄χασει μόνο δύο ενώ αν η ομάδα της κ. Μαρτσουκάκη, συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, σίγουρα μπορεί να φτάσει σε μεγέθη που δύσκολα θα καταρριφθούν από άλλο σύλλογο στο μέλλον.

Στον αγωνιστικό τομέα το ΠΑΚ κέρδισε χωρίς να εντυπωσιάσει την φιλότιμη Μαγκουφάνα, η οποία αγωνίστηκε χωρίς άγχος, ήταν πολύ ανταγωνιστική στο τρίτο σετ και απείλησε με την κατάκτηση του. Η ομάδα του Δημήτρη Σούμπαση που ήταν παρούσα και στο φετινό final-4 του κυπέλλου, στα Γλυκα Νερά, βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς όσο και οι Νεοι Βύρωνος.

Στο πρώτο σετ το ΠΑΚ μπήκε πολύ δυνατά και με Ιμπραχήμ, Γρηγοράτου, Αρμάου, Παπαθνάση, προηγήθηκε με 18-9. Η ομάδα της Πεύκης μείωσε την διαφορά σε 20-15, αλλά και πάλι οι γηπεδούχες ήταν αυτές που διατήρησαν το προβάδισμα με 23-18, 24-18 από την Αρμάου και την κατάκτηση του σετ με 25-18, σφράγισε η Παπαθανάση.

Στο δεύτερο σετ,πάλι ο σύλλογος του Χαλανδρίου ξεκίνησε με 9-3 και χαλάρωσε , η Μαγκουφάνα μείωσε σε 12-10 αλλα με δύο άσσους της Δορμπαράκη και επίθεση της Ιμπραχήμ έφτασε στο 15-10. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ μέχρι το 16-14. Ση συνέχεια το ΠΑΚ «πάτησε το γκάζι» και με σερί 9-2 από Ιμπραχήμ, Αρμάου, Παπαθανάση, επικράτησε εύκολα με 25-16 και έκανε το 2-0.

Στο τρίτο σετ είχαμε ντέρμπι. Η κ. Μαρτουκάκη έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλές αθλήτριες και η Μαγκουφάνα ξέφυγε στο σκορ με 8-12 με τη Σταματίου. Η ομάδα του Χαλανδρίου, ανέβασε την απόδοση της και με όπλο το μπλοκ και πρώτους χρόνους της Στεβάνοβιτς, ισοφάρισε σε 17-17.

Σε εκείνο το σημείο ο πρώτος διαιτητής ο Προκοπίου, απέβαλλε από το σετ τον προπονητή των φιλοξενούμενων, Δήμητρη Σούμπαση για διαμαρτυρία. Η εξέλιξη αυτή έδωσε την ευκαιρία στο Χαλάνδρι να ξεφύγει με 20-17με την Ιμπραχημ.

Ο σύλλογος της Πεύκης δεν παράτησε το σετ και μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 20-20 από λάθος του ΠΑΚ και λίγο αργότερα και σε 22-22. Το ΠΑΚ που «έπαιξε με τη φωτιά», κατάφερε να βρει λύσεις με Γρηγοράτου, Αρμάου και η Ντενίζ Στεργάκου έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, καθώς διαμόρφωσε το 25-23 αλλά και το τελικό 3-0.

Από τις νικήτριες που είχαν «πολυφωνία» στην επίθεση, πίεσαν στο σερβίς και μπλόκαραν πολλές φορές τις αντίπαλες τους, ξεχώρισαν Αρμάου με 13 πόντους, Ιμπραχήμ 10, και από 9 είχαν Παπαθανάση, Γρηγοράτου, Στεβάνοβιτς.Από την Μαγκουφάνα, ξεχώρισαν Λεκατσά 8, Τομαρά 7 και η πασαδόρος Μεσαρετζίδη.

Δαιτητές Προκοπίου, Σαράντος

Τα σετ 3-0 (25-18, 25-16, 25-23)

ΠΑΚ Χαλανδρίου (Μαρτσουκάκη): Αρμάου, Γρηγοράτου, Ιμπραχήμ, Στεβάνοβιτς, Παπαθανάση, Βελισσάρη, Πασιαλή (λ), Πετροπούλου (λ), Νίκα, Δορμπαράκη, Στεργάκου

Αθηνά Μαγκουφάνα (Σούμπασης) Γιαννιτσοπούλου, Λεκατσά, Κυριαζή, Σταματίου, Τομαρά, Μεσαρετζιδη, Μιχαλοπούλου (λ) Σανιώτη, Δημητροπούλου, Σταματίου, Μαράτου.

Δηλώσεις προπονητών

Έφη Μαρτσουκάκη (ΠΑΚ): «Πιστεύω ότι παίξαμε όπως έπρεπε για να πάρουμε του τρεις βαθμούς και να συνεχίσουμε την πορεία μας. Παράλληλα βρήκαμε την ευκαιρία να δώσουμε χρόνο συμμετοχής και σε παιδιά που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά μέχρι τώρα. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με σοβαρότητα, αντιμετωπίζουμε κάθε αντίπαλο που περιλαμβάνει το πρόγραμμα μας.»

Δημήτρης Σούμπασης (Μαγκουφάνα): « Το ΠΑΚ ήταν ανώτερο, μας πίεσε πολύ στην υποδοχή, ενώ δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε το αντίπαλο μπλοκ, όσον αφορά τις ακραίες. Γενικά τα δύο πρώτα σετ τα χάσαμε εύκολα.

Στο τρίτο σετ, οι αλλαγές του ΠΑΚ μας βοήθησαν να κοντράρουμε, αλλά τα δικά μας λάθη και του διαιτητή όσον αφορά τα σφυρίγματα για τις «διπλές» μπάλες, σε κρίσιμα σημεία, μας στοίχισαν.Το συγκεκριμένο σετ, κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Άξια η νίκη του ΠΑΚ και εμείς συνεχίζουμε να κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια όπου θέλουμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς, ώστε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία.»

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ