1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-11-2020 22:46

1967: Ντέρμπι «αιωνίων» στο Καλλιμάρμαρο με ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων

Σαν σήμερα το 1967 ο Παναθηναϊκός επικρατούσε του Ολυμπιακού με 3-1 σετ στο βόλεϊ ανδρών για το πρωτάθλημα μπροστά σε περισσότερους από 10.000 φιλάθλους, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, και ο Ερασιτέχνης δεν ξέχασε να υπενθυμίσει το συγκεκριμένο ιστορικό παιχνίδι.

Ο ΠΑΟ έκανε καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του δεύτερου σερί τίτλου, που ήρθε λίγες βδομάδες αργότερα. Η αναμέτρηση αποτέλεσε γιορτή για όλη την Αθήνα με τον κόσμο του τριφυλλιού να πανηγυρίζει έξαλλα τη νίκη κόντρα στους Πειραιώτες.

Οι «πράσινοι» νίκησαν με 3-1 σετ και διαιτητής ήταν ο μετέπειτα πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης. Με τους νικητές αγωνίστηκαν οι Α. και Νίκος Μπεργελές, Μ. Γεωργαντής, Λελούδας, Πέρρος, κα. και προπονητής ήταν ο Γεράσιμος Θεοδωράτος.

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του Μιχάλη Γεωργαντή «Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό  το 1967 που είχε μέσα 11.500 κόσμο!  Κάποιες εφημερίδες έγραφαν για 10.000 αλλά  ισχύει το πρώτο νούμερο.Σε αυτό το ματς η μερίδα του λέοντος ήταν «πράσινη» στην κερκίδα.»

Πρόκειται για το ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων σε αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος ενώ ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερη προσέλευση στο final-4 του CEVCup το 2009 στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ