1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
02-05-2018 11:07

Ο Μέγας Αλέξανδρος γίνεται 95 ετών

Σαν Σήμερα 2 Μαϊου 1923, πέρασαν ενενήντα πέντε χρόνια, όταν ο Πασχάλης Γιαννούδης και οι φίλοι του έπαιρναν στα χέρια τους την αναγνώριση του σωματείου ΓΣ Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης.

Στην φτωχογειτονιά της Ανατολικής Θεσσαλονίκης που κατοικούσαν εργάτες του κεραμοποιείου και των μύλων Αλλατίνη, όχι πολύ μακρυά από τις βίλες της Β. Όλγας και Θ. Σοφούλη (μερικές σώθηκαν από τους εργολάβους) τα φτωχαδάκια έβλεπαν τα όνειρα τους να παίρνουν σάρκα και οστά καθώς απέκτησαν διέξοδο στους αγωνιστικούς χώρους .


Αποκτούσαν αναγνωρισμένη ομάδα ποδοσφαίρου ,γυμναστήριο και σκοπευτήριο …..

Λέμε “αποκτούσαν” γιατί μία τέτοια επετειακή μέρα δεν θα μιλήσουμε για θριάμβους ,ούτε για οράματα .
Ο “Μέγας” τα τελευταία χρόνια είναι στην εντατική και πνέει τα λοίσθια ακόμη και μετά τα “βαφτίσια” που έκαναν για να τον σώσουν !!!
Ο σύλλογος πλέον βρίσκεται σε επικίνδυνα χέρια και βρίσκεται ένα βήμα πριν την διάλυση .

Οι επιτήδειοι ονόμασαν την ομάδα λόγω εμπλοκής με τον ΣΔΟΕ σε Μ. Αλέξανδρο 2014 και από εκεί και πέρα έχουμε μία θεαματική συρρίκνωση δραστηριοτήτων του συλλόγου

Από το 2012 άρχισαν να αποσύρονται από τα πρωταθλήματα τα αγωνιστικά τμήματα .

Πρώτα το μπάσκετ Γυναικών -με δύο Πανελλήνια πρωταθλήματα Νεανίδων ,ακολούθησε το βόλεϊ Ανδρών αγωνιζόταν στην Α2 ( ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων ) , στη συνέχεια αποσύρθηκε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών (έπαιζε Β΄ εθνική) και το αποκορύφωμα εν μέσω πρωταθλήματος απέσυραν την ποδοσφαιρική ομάδα !!! από το πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας ΕΠΣΜ για περιστολή εξόδων !!!

Περιέργως οι τρεις κύριοι ( Κλέωπας,Γκουτζούρης,Πουρσανίδης ) που διαχειρίζονται τα οικονομικά του συλλόγου (δεν είναι και λίγα) ως ….πραγματικοί δάσκαλοι του αθλητισμού διατηρούν τις αντίστοιχες ακαδημίες Ποδοσφαίρου-Μπάσκετ και Βόλεϊ όπου κάθε μήνα ως ….δίδακτρα εισπράττουν αρκετά χρήματα που καλύπτουν ανάγκες .

Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΓΣ Μ.Αλέξανδρος ποτέ δεν τις ζήτησαν επίσημα για την χρήση τους από το νέο σωματείο και μιλάμε για τις εγκαταστάσεις του γηπέδου ποδοσφαίρου ,του γηπέδου βόλεϊ και του ανοικτού μπάσκετ που μαζί με την υπόλοιπη εγκατάσταση καλύπτει χώρο 1000 τετραγωνικών μέτρων .

Όταν ζητήθηκε από φίλους της ομάδας να αναλάβουν την διοίκηση και να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των αγωνιστικών τμημάτων οι τρεις απάντησαν ως “ιδιοκτήτες” του συλλόγου αρνητικά .

Tο μαγαζί έστω και συνοικιακό είναι “γωνία” και δουλεύει καλά .

Πρέπει να βρεθεί λύση πριν είναι πολύ αργά και αποτελέσει και ό τρίτος αρχαιότερος σύλλογος στην Θεσσαλονίκη παρελθόν .
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο σύλλογος αυτός με την μεγάλη κοινωνική προσφορά στην συνοικία του Ντεπό δεν είχε την τύχη να βρει στην ιστορική διαδρομή του παράγοντες με γνώση και διάθεση να απογειώσουν την ομάδα εκτός κάποιων αναλαμπών .

Όταν όμως βρίσκεσαι πλέον μέσα στην πόλη και διατηρείς ακαδημίες ομαδικών αθλημάτων με 600-800 παιδιά κάθε χρόνο ,δεν δικαιούσαι να μην μπορείς να διατηρείς αγωνιστικά τμήματα έστω και σε χαμηλές κατηγορίες με αθλητές που προέρχονται από τα σπλάχνα σου με μηδενικά έξοδα .

Πηγή: liberovolley11.blogspot.com

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ