1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-03-2015 15:58

Ο Εθνικός στην Ευρώπη πριν 33 χρόνια!

Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις. Με την ευκαιρία των αναμετρήσεων με την πορτογαλική Μπενφίκα στους προημιτελικούς του Τσάλεντζ Καπ το ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης εδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία από την πρώτη αποστολή της ομάδας στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα τη σεζόν 1981-82.

Είναι η αποστολή της ομάδας του Εθνικού που πριν από 33 χρόνια (σεζόν 1981-82) ταξίδεψε για την Πορτογαλία για να αντιμετωπίσει την Εσπίνιο, για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Ο Εθνικός τότε ταξίδεψε χωρίς δύο βασικούς παίκτες του, τον πασαδόρο Γιώργο Τεκτονίδη και τον ακραίο Κούλη Μαρίνο, που υπηρετούσαν τη θητεία τους στο στρατό.

Στην Πορτογαλία ο Εθνικός είχε ηττηθεί 3-0 ενώ στον επαναληπτικό στην Αλεξανδρούπολη είχε νικήσει 3-0. Ο Εθνικός αποκλείστηκε καθώς στη συνολική διαφορά των πόντων και στα δύο παιχνίδια, η Εσπίνιο είχε έναν (1) πόντο περισσότερο! Τότε το σετ είχε 15 πόντους και υπήρχε η αλλαγή.

Οι όρθιοι από αριστερά: Κασαμπαλής Θ., Χρηστουηλίας Γ., Τουτζιαράκης Δ., Σταντζίδης Δ., Αρχοντίδης Π., Αγγελίδης Δ., Τερζάκης Λ., Κωνσταντινίδης Π., Δήμητσας Αλ., Δημητριάδης Μ., Βράκας Δ. (Μέλος Δ.Σ).

Καθιστοί από αριστερά: Φουτσιτζίδης Γ. (Προπονητής), Βούζης Δ. (Έφορος), Ταρσούδης Γ. και Κουρτίδης Γ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ